Prea multa religie..strica!
Scris 22 October 2005 - 02:31 PM
Scris 22 October 2005 - 03:33 PM
Aceasta postare a fost editata de manu144x: 22 October 2005 - 03:34 PM
Scris 24 October 2005 - 08:09 AM
crystyann, la Oct 22 2005, 03:31 PM, a spus:
manu144x, la Oct 22 2005, 04:33 PM, a spus:
deosebirea dintre un om care nu apartine niciunei religiii si unul care isi traieste credinta este precum deosebirea dintre un om care merge pe jos si unul care foloseste bicicleta: este adevarat ca pe bicicleta esti privat de anumite libertati, dar te poti opri oricand..., beneficiind in schimb de o mai mare viteza de deplasare...
Scris 29 October 2005 - 10:17 PM
crystyann, la Oct 22 2005, 03:31 PM, a spus:
Orice lucru dus la extrem strica si creeaza dependenta, religia fiind unul dintre aceste lucruri. Problema este ca persoanele dependente, probabil, isi dau seama de acest lucru doar in momentul in care este prea tarziu si sunt in imposibilitatea de a reveni la realitate si nici nu doresc acest lucru. Un lucru mai am de spus, religia este un alt fel de politica, un fel de a manipula, daca vrei. Daca nu ma crezi uita-te la istoria ultimilor 1000 de ani si ai sa intelegi ce vrea sa spun, credinta este defapt drogul care alimenteaza acesta politica, bazandu-se pe una dintre fricile primare ale omului, frica de necunoscut.
Multumesc daca ai avut rabdare sa citesti
Scris 29 October 2005 - 11:11 PM
MariaB, la Oct 24 2005, 08:09 AM, a spus:
deosebirea dintre un om care nu apartine niciunei religiii si unul care isi traieste credinta este precum deosebirea dintre un om care merge pe jos si unul care foloseste bicicleta: este adevarat ca pe bicicleta esti privat de anumite libertati, dar te poti opri oricand..., beneficiind in schimb de o mai mare viteza de deplasare...
Uite hai sa-ti zic si eu unele... parintii mei sunt penticostali... dar asta nu ma face si pe mine apartenent la alegerea lor..... eu prefer sa cred in religia personala... si sa fiu judecat dupa ceea ce cred
Cred ca fiecare dintre noi stie ce e aia constiinta si stie ca ea te avertizeaza de fiecare data cand gresesti.. de aceea sunt convins k nu conteaza apartenenta de o religie sau ala.. ci conteaza crezul tau.. Comparatia pe care ai facut-o tu e inutila.
Daca ti-as pune intrebarea: Viata de apoi e mai importanta decat viata care o traiesti acum? mi-ai raspunde cu siguranta ca viata de apoi e mai importanta... Totusi eu te voi intreba in continuare.....daca e asa de importanta viata de apoi de ce tii asa de mult sa traiesti viata asta.. si de ce e mai important pentru EL ce faci in viata asta decat in cea de apoi..?
Pentru ca de fapt noi nu vom fi trasi la raspundere pentru viata de apoi ci dupa cea din cea pe care o traim
Crezi k in viata de apoi nu vom mai pacatui? sau ca acolo firea pamanteasca va fi alta?
Pentru k Biblia zice intradevar ca firea omului indeamna la pacat..,. ce te face sa crezi k dincolo nu vom fi la fel? sau akolo nu vom mai fi supusi firii pamantesti ? Pentru k daca nu vom mai fi atunci nu vom mai fi noi insine.. pentru k asta inseamna a fi om... sa ai o fire.. sa ai o opinie...
Scris 31 October 2005 - 10:38 AM
observ, la Oct 29 2005, 11:11 PM, a spus:
Pentru ca de fapt noi nu vom fi trasi la raspundere pentru viata de apoi ci dupa cea din cea pe care o traim
Crezi k in viata de apoi nu vom mai pacatui? sau ca acolo firea pamanteasca va fi alta?
Pentru k Biblia zice intradevar ca firea omului indeamna la pacat..,. ce te face sa crezi k dincolo nu vom fi la fel? sau akolo nu vom mai fi supusi firii pamantesti ? Pentru k daca nu vom mai fi atunci nu vom mai fi noi insine.. pentru k asta inseamna a fi om... sa ai o fire.. sa ai o opinie...
"Viata de apoi e mai importanta decat viata care o traiesti acum?"
NU!
de unde convingerea ca daca imi traiesc viata de credinta o fac pentru ca viata de apoi este mai importanta decat aceasta viata? doar dupa cele cateva exemple din jurul tau?
eu cred ca Dumnezeu mi-a dat acesta viata ca sa o traiesc, mi-a dat si constiinta...
credinta mea imi spune ca trebuie sa traiesc conforma constiintei mele - si dupa constiinta mea ma judeca Dumnezeu...
ai multe imagini total gresite despre credinta - de aceea si judeci atat de gresit pe oamenii credinciosi
Aceasta postare a fost editata de MariaB: 31 October 2005 - 10:39 AM
Scris 31 October 2005 - 11:14 AM
MariaB, la Oct 31 2005, 10:38 AM, a spus:
NU!
de unde convingerea ca daca imi traiesc viata de credinta o fac pentru ca viata de apoi este mai importanta decat aceasta viata? doar dupa cele cateva exemple din jurul tau?
eu cred ca Dumnezeu mi-a dat acesta viata ca sa o traiesc, mi-a dat si constiinta...
credinta mea imi spune ca trebuie sa traiesc conforma constiintei mele - si dupa constiinta mea ma judeca Dumnezeu...
ai multe imagini total gresite despre credinta - de aceea si judeci atat de gresit pe oamenii credinciosi
Eu nu incerc sa judec oamenii, nu sunt eu in masura sa fac asta, asa cum nu esti nici tu in masura sa ma judeci pe mine... daca eu am o imagine total gresita despre credinta, inseamna ca eu asa am vazut-o si ca din punctul meu de vedere e corecta, si a ta e gresita. Nici unul din noi nu va putea sa aiba vreodata privirea de ansamblu, si sa spuna cu certitudine ca ceeea ce crede el e corect. Stiu ca o sa ma contrazici, din nou.... si astept sa-mi impartasesti si mie viziunea ta corecta despre credinta...
Scris 31 October 2005 - 11:32 AM
observ, la Oct 31 2005, 11:14 AM, a spus:
dar ce inseamana pentru tine cand spui
"Daca ti-as pune intrebarea: Viata de apoi e mai importanta decat viata care o traiesti acum? mi-ai raspunde cu siguranta ca viata de apoi e mai importanta"
poate ca nu am inteles eu bine, dar pari sa te definesti prin negarea valorilor religioase pe care le cunosti
Scris 31 October 2005 - 11:40 AM
MariaB, la Oct 31 2005, 11:32 AM, a spus:
"Daca ti-as pune intrebarea: Viata de apoi e mai importanta decat viata care o traiesti acum? mi-ai raspunde cu siguranta ca viata de apoi e mai importanta"
Am facut o presupunere, pe care esti libera sa o combati, daca nu e asa... Si imi cer scuze ca am facut presupuneri, data viitoare imi voi da doar cu parerea.... si totusi tot nu mi-ai impartasit conceptia ta despre credinta.... eu asta asteptam..
Gresesti, nu ai de unde sa stii ceea ce cred eu, in totalitate...si daca as nega valorile religioase pe care le cunosc, azi nu as mai crede ca exista Dumnezeu....
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cine sunt Martorii lui Iehova si altii ca ei (Mormoni, Adventisti etc)
Despre doctrinele sectelor religioase si cum contrazic ele Biblia |
Cleric Prestřn | 202 | 69.730 |
|
Desertaciunea desertaciunilor
pentru ce se roaga oamenii... |
dark_light | 40 | 11.560 |
|
Isus Hristos este Dumnezeu sau nu? |
severius | 47 | 14.158 |
|
|
tota_puri | 0 | 744 |