sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce pot face in cazul unei concedieri abuzive?! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   mihai15mai 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-March 09

Scris 18 March 2009 - 09:52 PM

Salut!
Am si eu o mica problema pe care am sa incerc s-o povestesc cat mai pe scurt.
M-am angajat la firma la care lucrez in aprilie 2008, am stat cam o luna fara carte de munk, fara contract de munca fara nimic, timp in care am tot intrebat sefii ce se intampla pana cand am avut o problema de ordin medical si aveam nevoie de adeverinta de salariat(initial imi facuse un contract de munca pe care l-am semnat ca sa aflu dupa o luna ca nu este inregistrat nu are nici o valoare). Intr-un final mi-au facut contract de munca (dupa doua luni), si spre mirarea mea nu era pe firma la care lucrez acum; intreband in stanga si in dreapta aflu ca mai bine de 50% din angajati nu au contract de munca iar restul sunt inregistrati pe tot felul de firme fantoma deschise de patron ca sa scape de niste taxe (nu ma pricep...) Postul pe care am lucrat tot anul nu a este cel pe care l-am discutat la interviu . Acum dupa un an de zile vor sa ma concedieze pe motiv ca nu-mi fac treaba cum trebuie desi eu sunt solicitat din toate partile si pe vreo doua posturi simultan; ce pot sa mentionez este ca pe cartea de munca sunt trecut ca operator comercial piese auto iar eu am pana acum am primit doua fise cu doua posturi diferite una am semnat-o eu iar cealalta a semnat-o seful meu in lipsa mea dupa care m-am trezit deodata ca mai am nu stiu ce atributii ca venise un audit care ia controlat la sange ei nefiind in regula cu tot ceea ce tine de posturi si angajati.
As vrea sa intreb daca mai este careva care a trecut prin asa ceva si ce as putea face ? Nu mi se pare deloc normal ce se intampla. Exista o cale legala? M-am saturat sa tot fiu hartuit.
Multumesc anticipat!
0

#2 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 18 March 2009 - 10:02 PM

Sfatul meu este urmatorul: du-te rapid in fata unei oglinzi si trage-ti doua palme.
Nu pot pricepe pentru care motive de pe lumea asta ai putut accepta sa fii tratat in asa hal si asa conditii de munca.
Din punct de vedere strict legal ar fi ceva solutii, dar nu ai tu tupeul si nici cadrul necesar sa le aplici. Si oricum nu se merita, chiar nu se merita.
Eu zic sa iti recuperezi de urgenta cartea de munca si sa-ti cauti de viata ta.
Eventual, pe viitor casca bine de tot ochii cand incepi lucrul undeva.
1. Stabileste de la interviu absolut totul.
2. Nu accepta sa incepi lucrul fara contract pe durata determinata de o luna, pentru perioada de proba. C.M. art.31.
Tre' sa accepti ca ti-ai cam facut-o cu mana ta, dar macar invata din experienta asta.
Eu te intreb: cum de ai rezistat un an? Ce te-a putut motiva?
0

#3 Utilizator offline   mihai15mai 

• Boboc
  • Pip

Scris 18 March 2009 - 10:27 PM

Vezi postareaFluffycat, la Mar 18 2009, 10:02 PM, a spus:

Sfatul meu este urmatorul: du-te rapid in fata unei oglinzi si trage-ti doua palme.
Nu pot pricepe pentru care motive de pe lumea asta ai putut accepta sa fii tratat in asa hal si asa conditii de munca.
Din punct de vedere strict legal ar fi ceva solutii, dar nu ai tu tupeul si nici cadrul necesar sa le aplici. Si oricum nu se merita, chiar nu se merita.
Eu zic sa iti recuperezi de urgenta cartea de munca si sa-ti cauti de viata ta.
Eventual, pe viitor casca bine de tot ochii cand incepi lucrul undeva.
1. Stabileste de la interviu absolut totul.
2. Nu accepta sa incepi lucrul fara contract pe durata determinata de o luna, pentru perioada de proba. C.M. art.31.
Tre' sa accepti ca ti-ai cam facut-o cu mana ta, dar macar invata din experienta asta.
Eu te intreb: cum de ai rezistat un an? Ce te-a putut motiva?

In Iasi piata locurilor de munca e varza am facut facultate si master si din cate vad nu se uita nimeni la studii, caut de patru luni un loc de munca si nu am gasit nimic decat hoti si mai mari de asta stau si inghit atatea. Iar acum nu am de gand sa ma las calcat in picioare si sa-mi dau demisia ca vor ei. Cred ca exista legi care apara si angajatii, nu?

Aceasta postare a fost editata de mihai15mai: 18 March 2009 - 10:28 PM

0

#4 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 18 March 2009 - 10:31 PM

poţi face sesizare la inspectoratul de muncă
0

#5 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 18 March 2009 - 10:34 PM

Mihai, toate problemele astea sunt un plus enorm pentru ce va sa vina.
Nu ai nevoie sa continui sa lucrezi intr-un loc in care esti tratat sub o anumita demnitate.

Deci problema ta nu e de ordin administrativ, sa spunem.
0

#6 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 18 March 2009 - 10:40 PM

eu nu inteleg ce doresti sa ti se spuna
oricum, ca te concediaza, ca iti dai demisia, ai spus si tu- nu ti-ai gasit 4 luni de zile nimic de munca...
ce-o sa faci?

desigur poti intenta un proces dar ai nevoie de un avocat
iti permiti?

du-te la ziare daca vrei razbunare

eu n-am inteles ce vrei...

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Mar 18 2009, 11:34 PM, a spus:

Nu ai nevoie sa continui sa lucrezi intr-un loc in care esti tratat sub o anumita demnitate.
Deci problema ta nu e de ordin administrativ, sa spunem.

adica mai bine somer dar cu demnitate sau cum?
0

#7 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 18 March 2009 - 10:43 PM

Vezi postareafulgdenea, la Mar 18 2009, 10:40 PM, a spus:

De ce nu? De fapt, somer temporar si isi cauta altceva de lucru.
Nu cred ca se aplica principiul 'daca voi nu ma vreti, eu va vreau'.
0

#8 Utilizator offline   mihai15mai 

• Boboc
  • Pip

Scris 18 March 2009 - 10:45 PM

Vezi postareafulgdenea, la Mar 18 2009, 10:40 PM, a spus:

eu nu inteleg ce doresti sa ti se spuna
oricum, ca te concediaza, ca iti dai demisia, ai spus si tu- nu ti-ai gasit 4 luni de zile nimic de munca...
ce-o sa faci?

desigur poti intenta un proces dar ai nevoie de un avocat
iti permiti?

du-te la ziare daca vrei razbunare

eu n-am inteles ce vrei...

:pardon:
Intrebarea mea era ce pot sa fac in cazul unei concedieri abuzive? Eu pana nu gasesc altceva nu vreau sa plec de aici doar pt. ca seful meu si-a adus un apropiat si vrea sa-l bage in locul meu. Nu se poate contesta o concediere? Sau cum?

Aceasta postare a fost editata de mihai15mai: 18 March 2009 - 10:46 PM

0

#9 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 18 March 2009 - 10:40 PM

:o: Daca n-ai trai in Rromania as intelege reactia ta,Fluffy!
Oare,sa fi fost tu mai norocoasa si sa nu fi dat peste patroni sarlatani in Romania? 8)
Stii bine ca daca indraznesti sa aduci discutia despre carte de munca,nimeni nu te angajeaza.Sau...s-or fi schimbat naravurile in ultimii ani. :cry:
Ca fapt divers iti pot spune ca mie,imi lipsesc...10 ani de pe cartea de munca! La fiecare angajare mi se promitea marea cu sarea apoi...se uitau promisiunile.
Cind ceream contract de munca,ma trezeam rapid pe la poarta firmelor.Si fara sa-mi mai vad salariul.
Am anuntat pina si guvernul. Si? :)
M-am plins la Scaraoschi de dracu. :pardon:
.............
Mihai...legi exista :doh: dar, cine le aplica? :doh:
0

#10 Utilizator offline   mihai15mai 

• Boboc
  • Pip

Scris 18 March 2009 - 11:00 PM

Vezi postareaBagherra, la Mar 18 2009, 10:40 PM, a spus:

:o: Daca n-ai trai in Rromania as intelege reactia ta,Fluffy!
Oare,sa fi fost tu mai norocoasa si sa nu fi dat peste patroni sarlatani in Romania? 8)
Stii bine ca daca indraznesti sa aduci discutia despre carte de munca,nimeni nu te angajeaza.Sau...s-or fi schimbat naravurile in ultimii ani. :cry:
Ca fapt divers iti pot spune ca mie,imi lipsesc...10 ani de pe cartea de munca! La fiecare angajare mi se promitea marea cu sarea apoi...se uitau promisiunile.
Cind ceream contract de munca,ma trezeam rapid pe la poarta firmelor.Si fara sa-mi mai vad salariul.
Am anuntat pina si guvernul. Si? :)
M-am plins la Scaraoschi de dracu. :pardon:
.............
Mihai...legi exista :doh: dar, cine le aplica? :doh:

Mda... De asta ma tem si eu dar chestia e ca totusi e bataie de joc si parca nu-mi vine sa cred ca toata romania e mituita macar 20% sa mai fie... Eu am un prieten care si-a dat firma in judecata doar pt. ca si-au batut joc de el aparandu-se singur in instanta si a castigat luand de la ei 3000 de euro despagubiri.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi POT PLATI SINGURA PENTRUB VECHIMEA IN MUNCA? UNDE ANUME? CamyCam  0 1.457
Replici noi Contract individual de munca Lucica clinciu  2 186
Replici noi Noul COD al Muncii
...a noua mea carte....
XXII  5 6.029
Replici noi somaj pt studenti
ajutor de somaj
alina2211  0 5.314
Hot Topic (New) 24 Ianuarie - zi libera? nightwish  26 4.277