sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ceruta in casatorie de varul mamei mele lamuriri din punct de vedere religios si legal Evaluare topic: * * * - -

#21 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 18 March 2009 - 03:31 PM

Diela, la Mar 18 2009, 03:05 PM, a spus:

il iubeste, dar vrea sa stie daca e o iubire din aia ca in filme - interzisa

Sau ca la National Tv.
tot interzisa.
0

#22 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 18 March 2009 - 04:02 PM

ganditi-va cum ati reactiona sa aflati dupa ani de zile ca partenerul actual va este ruda :pardon:
pentru ca sutn rude care nu tin legatura, care au copii s.a.m.d.

ma scuzati pt offtopic dar ma gandeam ce pot sa creada copiii lui Fritzel despre tatal-bunicul lor sau ce vor crede peste 10, apoi 15, apoi 20 ani si cum si-ar putea ei intemeia la randul lor familii, vieti distruse. este topic despre cazul Fritzel pe forum?
0

#23 Utilizator offline   raluca007 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-March 09

Scris 18 March 2009 - 11:42 PM

Darianna, la Mar 18 2009, 04:01 PM, a spus:

In concluzie, fiind rude de sange, ar trebui sa refuze cererea in casatorie.
Dar eu nu inteleg ceva.. ca sa complicam firul epic si mai tare. De ce ne intreaba pe noi cum e legal, moral etc in privinta acestei cereri in casatorie? Nu il iubeste?!

eu nu va intreb decat daca este legal si ce grad de rudenie exista intre noi atat de raspuns am raspuns si am raspuns DA pt ca il iubesc si nu e vina nimanui ca sa intamplat fara sa ne dam seama de consecinte ca nu e ceva normal sa zic asa , am vorbit de asemenea cu doctori si vom face analize inainte de a ramane gravida am vb cu preotul si mi sa spus ca ei nu incurajeaza dar exista posibilitati si vroiam sa stiu macar daca este LEGAL sau suntem chiar ANORMALI
0

#24 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 22 March 2009 - 09:55 PM

Lachesis., la Mar 18 2009, 01:12 PM, a spus:

ah..pai in cazul cunoscut de mine: fratele mamei ei are un baiat..ea s-a casatorit cu el. De-asta spuneam ca-s vari drepti..iar in cazul de fata, fata vrea sa se casatoreasca cu varul mamei ei..de-asta ii numeam vari indepartati :P
Spor la treaba, fulgdenea! :spiteful:

:lol2: Daca au avut incuvintarea presedintelui consiliului judetean este valabila casatoria, daca nu, este nula de drept !

Lachesis., la Mar 18 2009, 03:30 PM, a spus:

da da da...ai dreptate! ii este unchi.M-am inselat!...dar oricum legea n-are o treaba cu casatoria lor 8)

Legea nu, dar natura da. :)
Uite ce efecte are cosangvinitatea !

Citeaza

Urmările cosangvinării

- Cel mai afectat este sistemul nervos central (creierul şi măduva spinării)
- Creşte foarte mult procentul celor care fac tuberculoză şi rahitism
- Multe boli de ochi, unele dintre ele congenitale şi ireversibile
- Retardare mintală, oligofrenie (multe dintre aceste maladii sunt specifice comunităţilor de pemi şi de craşoveni)
- Sistemul osos este grav afectat: luxaţii de şolduri, defecte ale degetelor, deformări ale mâinii
- Toate organele şi sistemele genetice sunt supuse malformaţiei
- Pericolul bolilor degenerative creşte cu cât este mai apropiată înrudirea
- În cazul cosangvinării de gradul I, între frate cu soră sau părinte - copil, tot al 4-lea nou-născut este foarte grav bolnav

0

#25 Utilizator offline   raluca007 

• Boboc
  • Pip

Scris 22 March 2009 - 10:50 PM

laurent-III-rd, la Mar 22 2009, 10:55 PM, a spus:

:spiteful: Daca au avut incuvintarea presedintelui consiliului judetean este valabila casatoria, daca nu, este nula de drept !

Legea nu, dar natura da. :lol2:
Uite ce efecte are cosangvinitatea !

din cate vad eu efectele acestea se aplica intre frati sau parinti si copii
dar oricum nu asta era nelamurirea mea , am spus clar ca inainte sa facem copii vom merge la doctor sa facem analize
nelamurirea mea care inca mai exista este CE GRAD DE RUDENIE EXISTA INTRE NOI ? daca el cu mama sunt veri adica rude de gradul 4?????
0

#26 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 23 March 2009 - 03:19 AM

raluca007, la Mar 17 2009, 02:41 PM, a spus:

buna ziua, tocmai am fost ceruta in casatorie de varul mamei mele, as dori sa stiu ce grad de rudenie exista intre noi si daca casatoria noastra va fi acceptat legal adik la starea civila . multumesc anticipat

Vei locui in tara sau in strainatate? Am auzit de casatorii intre verisori primi doar sa ajunga in America!!!
In State verisorul al treilea sau mai indepartat este acceptat LEGAL.
In cazul tau verisorul prim al mamei tale iti este o ruda foarte apropiata, nu ruda de gradul 4!!!
Daca te-ai indragostit lulea de el e treaba ta ce faci, dar pe cati situ in situatia asta au copiii nascuti cu defecte mari: una e surda, alta-i oarba, la un cuplu toti 5 copiii sint nebuni ... adica la 15 ani are minte de 3 ani si-i curge saliva din gura
Totusi daca tu personal esti comfortabila cu ideea si Primaria te accepta ca presupun le spui adevarul ca si la Biserica, nimeni nu trebuie sa aiba nimic cu alegerea ta. Dar nu-s altii prin jur care te-ar cere de nevasta??? sau esti musulman???

Aceasta postare a fost editata de The Unknown: 23 March 2009 - 03:23 AM

0

#27 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 23 March 2009 - 04:34 AM

raluca007, la Mar 22 2009, 10:50 PM, a spus:

din cate vad eu efectele acestea se aplica intre frati sau parinti si copii
dar oricum nu asta era nelamurirea mea , am spus clar ca inainte sa facem copii vom merge la doctor sa facem analize
nelamurirea mea care inca mai exista este CE GRAD DE RUDENIE EXISTA INTRE NOI ? daca el cu mama sunt veri adica rude de gradul 4?????

Te poti casatori legal. Nu iti mai face griji. Mama ta nu s-ar fi putut casatori cu el.
Cat despre analize, le faceti degeaba.
Nimeni nu poate prevede ce combinatii genetice si complicatii pot apare sau nu.

Doar din cauza ca sunt o certitudine sau o sansa destul de mare ca pot aparea malformatii la copii acelorasi persoane ce sunt rude, s-a luat decizia de a nu se da voie sa se casatoreasca intre ele.
0

#28 Utilizator offline   raluca007 

• Boboc
  • Pip

Scris 24 March 2009 - 10:22 PM

laurent-III-rd, la Mar 23 2009, 04:34 AM, a spus:

Te poti casatori legal. Nu iti mai face griji. Mama ta nu s-ar fi putut casatori cu el.
Cat despre analize, le faceti degeaba.
Nimeni nu poate prevede ce combinatii genetice si complicatii pot apare sau nu.

Doar din cauza ca sunt o certitudine sau o sansa destul de mare ca pot aparea malformatii la copii acelorasi persoane ce sunt rude, s-a luat decizia de a nu se da voie sa se casatoreasca intre ele.

eu am cerut sfatul medicului si mi-a spus sa ma duc la control

The Unknown, la Mar 23 2009, 03:19 AM, a spus:

Vei locui in tara sau in strainatate? Am auzit de casatorii intre verisori primi doar sa ajunga in America!!!
In State verisorul al treilea sau mai indepartat este acceptat LEGAL.
In cazul tau verisorul prim al mamei tale iti este o ruda foarte apropiata, nu ruda de gradul 4!!!
Daca te-ai indragostit lulea de el e treaba ta ce faci, dar pe cati situ in situatia asta au copiii nascuti cu defecte mari: una e surda, alta-i oarba, la un cuplu toti 5 copiii sint nebuni ... adica la 15 ani are minte de 3 ani si-i curge saliva din gura
Totusi daca tu personal esti comfortabila cu ideea si Primaria te accepta ca presupun le spui adevarul ca si la Biserica, nimeni nu trebuie sa aiba nimic cu alegerea ta. Dar nu-s altii prin jur care te-ar cere de nevasta??? sau esti musulman???

nu sunt musulman nici musulmanca si nu asa se pune problema dar in viata se mai intampla se iubesti persoana interzisa si nu se datoreaza faptului ca nu are cine sa ma ceara de navasta
0

#29 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 24 March 2009 - 10:39 PM

raluca007, la Mar 24 2009, 01:22 PM, a spus:

in viata se mai intampla se iubesti persoana interzisa

Tine cont si de faptul ca iubirea-i trecatoare ....
0

#30 Utilizator offline   raluca007 

• Boboc
  • Pip

Scris 25 March 2009 - 10:31 AM

buna ziua
am o mare problema care nu ma lasa sa dorm linistita
m/am indragostit de varul mamei mele si de curand m/a cerut in casatorie , ne iubim mult si vrem sa avem copii numai ca vreau sa inteleg bine ce riscuri exista , preotul la biserica i/a spus ca s/ar putea da o dispensa daca as ramane gravida , dar nu as vrea ca pacatele mele sa afecteze copii mei sau familia mea , exista aceasta posibilitate ? si inca ceva care nu mi/.a spus nimeni concret daca el este varul bun al mamei mele asta inseamna ca sunt rude de gradul 4 ? atunci ce grad de rudenie exista intre mine si el?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic