Ceruta in casatorie de varul mamei mele lamuriri din punct de vedere religios si legal
Scris 17 March 2009 - 11:41 PM
Scris 18 March 2009 - 01:33 AM
ti-ar fi tot var de nu stiu ce grad (II?) daca nu ma insel....si DA- casatoria iti va fi acceptata legal, cunosc un caz
Scris 18 March 2009 - 12:35 PM
"După gradul de rudenie, rudele se grupează astfel: -rude de gradul întâi: ▪ părinţi (linie dreaptă ascendentă); ▪ copii (linie dreaptă descendentă); -rude de gradul al doilea: ▪ bunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ nepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ fraţi/surori (linie colaterală); -rude de gradul al treilea: ▪ străbunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ strănepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ nepoţi de frate/soră (linie colaterală); ▪ unchi/mătuşi (linie colaterală); -rude de gradul al patrulea: ▪ stră-străbunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ stră-strănepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ copii ai nepoţilor de frate/soră (linie colaterală); ▪ veri primari (linie colaterală)."
Scris 18 March 2009 - 12:44 PM
fulgdenea, la Mar 18 2009, 12:35 PM, a spus:
"După gradul de rudenie, rudele se grupează astfel: -rude de gradul întâi: ▪ părinţi (linie dreaptă ascendentă); ▪ copii (linie dreaptă descendentă); -rude de gradul al doilea: ▪ bunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ nepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ fraţi/surori (linie colaterală); -rude de gradul al treilea: ▪ străbunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ strănepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ nepoţi de frate/soră (linie colaterală); ▪ unchi/mătuşi (linie colaterală); -rude de gradul al patrulea: ▪ stră-străbunici (linie dreaptă ascendentă); ▪ stră-strănepoţi (linie dreaptă descendentă); ▪ copii ai nepoţilor de frate/soră (linie colaterală); ▪ veri primari (linie colaterală)."
multumesc de de raspuns dar ...tot nu m/am lamurit ....sorry.. daca el este var primar cu mama mea ce fel de ruda imi este mie si ce grad?
Scris 18 March 2009 - 12:46 PM
Ca aceiasi problema o am si eu.
M-a cerut, o verisoara a bunicului, care era de fapt sora cu tata fratelui meu adoptiv !
Pot sa ma insor ?
Scris 18 March 2009 - 12:51 PM
si ii este var de gradul II (eu nu ma refeream la grad dupa cum ai tratat tu problema sus)
Scris 18 March 2009 - 12:54 PM
raluca007, la Mar 18 2009, 01:44 PM, a spus:
nu inteleg care parte n-o intelegi?
te-ai regasit intre clasele de rudenie enumerate???
casatoria e oprita inre rudele pana la gradul IV inclusiv pe linie colaterala, deci nu intrati in aceasta categorie
cu ce-ti foloseste sa-ti spun ca esti gradul VI sau VIII?
Scris 18 March 2009 - 12:56 PM
fulgdenea, la Mar 18 2009, 12:54 PM, a spus:
te-ai regasit intre clasele de rudenie enumerate???
casatoria e oprita inre rudele pana la gradul IV inclusiv pe linie colaterala, deci nu intrati in aceasta categorie
cu ce-ti foloseste sa-ti spun ca esti gradul VI sau VIII?
da, fulgdenea...ea intreba daca are voie legal sa se casatoreasca si DA! are voie...dar biserica , precum am spus mai sus, interzice acest lucru
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Mantuirea
|
Allexandrra | 130 | 3.849 |
|
Colegii mei si credinta
Cica as fi atee |
Mashime | 11 | 2.294 |
|
Matei 7:12 | CavalerulJedi | 9 | 474 |
|
|
maria 2009 | 69 | 8.349 |
|
Fundamentalismul Islamic vs. Fundamentalismul Crestin | CavalerulJedi | 102 | 10.053 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS