Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Masuri pentru evitarea gripei aviare

Postări Recomandate

Ministerul Sanatatii de la Bucuresti a dat publicitatii, la finele acestei saptamani, mai multe masuri pentru prevenirea aparitiei imbolnavirilor populatiei prin gripa aviara, asa cum au fost ele prezentate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pentru a putea fi consumata, in afara oricarui pericol, carnea trebuie gatita la o temperatura de peste 70 de grade celsius. Carnea cruda de pasare trebuie separata de cea preparata, iar tacamurile nu se folosesc de la un produs la altul. Gospodinele care gatesc mancaruri pe baza de carne de pasare, trebuie sa poarte manusi, avertisment valabil si in cazul in care carnea este congelata. Nu se folosesc oua crude sau moi in creme ori salate.

Satenii din zonele aflate in carantina nu trebuie sa manance carne de pasare si, mai mult decat atat, toti cei aflati in zonele afectate de virusul gripei aviare trebuie sa se vaccineze impotriva gripei umane.

Se interzice consumul de pasari care au fost in contact cu pasarile moarte sau infectate, precum si a oualor provenite de la acestea.

Pasarile din parcuri si gradini nu trebuie atinse.

Dupa contactul cu pasarile, mainile trebuie spalate cu apa si sapun.

Autoritatile sanitar-veterinare trebuie sesizate pentru colectarea cadavrelor de pasari si se va evita contactul cu suprafetele sau obiectele contaminate cu dejectele pasarilor.

Localnicii din Tulcea si din judetele limitrofe trebuie sa tina pasarile inchise in curte. Se impune evitarea contactului cu pasarile moarte.

Aceste recomandari sunt menite sa incerce evitarea producerii unei radacini hibride a virusului aviar in contact cu virusul gripei umane. Daca acest lucru se intampla, virusul ar putea avea efecte devastataoare in randul populatiei umane. Se recomanda, totodata, evitarea automedicatiei in cazul aparitiei unor simptome de infectie acuta respiratorie, stari febrile si solicitarea unui consult medical.

 

Sursa: Romanian Global News

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×