sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

clasa a-1-a Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-May 08

Scris 05 March 2009 - 01:41 PM

Buna ziua,
cine poate sa ma elucideze si pe mine cam la ce nivel trebuie sa se faca matematica in clasa 1?sunt inebunita si fiul meu este la fel,invatatoarea lui are o pasiune pentru mate si mi se pare ca exagereaza cu asta....
deja au facut ecuatiile cu o necunoscuta(gen 23-a=20,12+a=24,etc)si puiul meu uneori se descurca perfect,alteori parca se uita la OZN-uri...
acum au trecut la adunari si scaderi multiple,cu paranteze...
nu susutin ca ewste foarte,foarte greu,dar cere o putere de abstractizare pe care un copil de nici 8 ani inca nu o are...
ce parere aveti,intra chestiile acestea in programa obisnuita?eu vreu sa las fiului meu si timp de joaca,nu numai exersat la mate... ;) oricum lucrez mai mult cu baiatul,dar nu vreau sa-i cer niste lucruri pe care poate inca nu este capabil sa le inteleaga.
ce parere aveti?
0

#2 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 05 March 2009 - 01:48 PM

voi nu sunteti buni nici la romana...pune sa corecteze titlul temei. se spune "clada intai" sau daca doreai "clasa I" sau "clasa 1". no offence.
0

#3 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 05 March 2009 - 02:01 PM

Somesh,tu eşti cea care nu e bună la română,mai bine editează tu repede.
Apoi fă rost de un DOOM din 2005 sau 2007 ,ca să te pui la curent cu ce se admite şi ce nu în limba română,după care critică pe cine vrei.
"clasa întâia" e corect.

Aceasta postare a fost editata de Alexeevna: 05 March 2009 - 02:02 PM

0

#4 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 05 March 2009 - 02:03 PM

rectific: asa am invatat eu cand am fost la scoala, adica acum 1000 de ani. deci "clasa întâi". sorry.
0

#5 Utilizator offline   Kilkoana 

• Master of Arts
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 05 March 2009 - 05:27 PM

http://www.edu.ro/index.php/articles/curri...547/?startnum=1
jos de tot, ultima
Tre sa te uiti la continuturi. Se pare ca doar in clasa a II. - a se prevede in programa ( tot la continuturi )
Aflarea unui numar necunoscut în cadrul unei relatii de tipul ?±a=b sau a±?=b , so doamna e cam grabita.

Aceasta postare a fost editata de Kilkoana: 05 March 2009 - 05:32 PM

0

#6 Utilizator offline   erena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 05 March 2009 - 05:57 PM

Cred ca doamna invatatoare trebuie sa se uite pe programa scolara,ca la clasa intaia nu se face asa ceva, si in plus e greu ca un copil de varsta lui sa acumuleze atat de multa informatie.Cred ca a fost prea pasionata tanti invatatoarea de matematica si si-a gresit meseria,sau poate vrea sa faca vreo clasa de genii din copii.
0

#7 Utilizator offline   Amarena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 05 March 2009 - 06:01 PM

Nu e singura, si copiii mei fac acelasi tip de operatii, aflarea unui numar necunoscut. Ceea ce se face este inlocuirea patratelelor goale cu o litera si in felul asta apare ecuatia. Iar doamna lor nici macar nu exagereza, subtiaza programa atat cat poate. Asta e programa de clasa I acum, din pacate. Ai mei fac si operatii cu numere pana la 100, fara trecere peste ordin, deci...
Pe vremea mea nu exista grupa pregatitoare la gradinita. Acum nu stiu exact ce se face la grupa pregatitoare, pentru ca ai mei nu au facut-o, dar stiu ca majoritatea copiilor din clasa copiilor mei au peste 7 ani, multi au deja 8. Probabil ca, cei care alcatuiesc programa, considera ca la varsta asta, copii sunt capabili sa inteleaga si lucruri pe care noi le faceam in clasa a doua...
Ai mei au 6 ani jumate si eu am dificultati in a le explica exercitii de genul
24 + 3 = 20 + 4 + 3
= 20 + 7
= 27
genul asta de exercitii si descompunerea numerelor in general, eu nu reusesc sa le-o explic, ori nu sunt ei suficient de concentrati ca sa le intre in cap. Cred ca mai degraba a doua varianta.
Intr-o zi au avut de descompus niste numere dupa model. 64 = 32 + 32
De unde sa stie copilul care e jumatatea?? Cum sa ii explic lucrul asta??
0

#8 Utilizator offline   erena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 05 March 2009 - 06:11 PM

Vezi postareaAmarena, la Mar 5 2009, 06:01 PM, a spus:

24 + 3 = 20 + 4 + 3
= 20 + 7
= 27
genul asta de exercitii si descompunerea numerelor in general, eu nu reusesc sa le-o explic, ori nu sunt ei suficient de concentrati ca sa le intre in cap. Cred ca mai degraba a doua varianta.
Intr-o zi au avut de descompus niste numere dupa model. 64 = 32 + 32
De unde sa stie copilul care e jumatatea?? Cum sa ii explic lucrul asta??

Deci e exagerat,eu la clasa intaia nu faceam asa ceva,bine a trecut ceva timp si eu am mers si mult mai tarziua la scoala din motive de sanatate,dar tot exagerat este..... Am citit programa la clasa 1 si asta nu intra in programa ca vor invatatorii sa faca mai mult e altceva dar nu poti sa ii ceri unui copil de clasa 1 sa stie ca 64=32+32 ca deja face tabla inmultirii.Miemi se pare o prostie sa le ceri atat de mult unor copii mai ales ca uni au o latura spre matematica mai dezvoltata ,au talent si invata mult mai repede,dar sunt cei care chiar nu reusesc.Deci eu stiu cum a fost diferenta dintre mine si sora mea,fiind gemene eu mancam matematica pe paine si totul mi se parea floare la ureche si de mine nu se ocupa nimeni iar cu ea stateau ore intregi ca sa o faca sa inteleaga,programa ar trebuii facuta la nivel mediu astfel incat si cei ce nu sunt facuti de matematica sa inteleaga,iar pentru cei ce au un talent anume sa se faca mai mult prin teme suplimentare .....sa fie motivati cumva,mai ales ca ei pot.
0

#9 Utilizator offline   *elle 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-April 08

Scris 05 March 2009 - 08:08 PM

Vezi postareaAmarena, la Mar 5 2009, 07:01 PM, a spus:

24 + 3 = 20 + 4 + 3
= 20 + 7
= 27

este vorba despre adunarea ZU+U , deci le poti explica asa: unitatile se aduna cu unitati si zecile cu zeci.

unii exagereaza cel putin la nivelul claselor I-IV , nu inteleg ca nu in acest fel vor avea copii buni, ca mult nu inseamna si bun.

Aceasta postare a fost editata de *elle: 05 March 2009 - 08:13 PM

0

#10 Utilizator offline   cocky12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-July 08

Scris 23 March 2009 - 01:48 PM

Vezi postareaAlexeevna, la Mar 5 2009, 02:01 PM, a spus:

Somesh,tu eşti cea care nu e bună la română,mai bine editează tu repede.
Apoi fă rost de un DOOM din 2005 sau 2007 ,ca să te pui la curent cu ce se admite şi ce nu în limba română,după care critică pe cine vrei.
"clasa întâia" e corect.

Limba asta romana s-a stricat de tot din cauza astora care vorbesc incorect. D-asta se tot accepta si una, si alta...pentru ca un intreg popor vorbeste incorect si e dificil sa il dezveti de agramatismele astea.
O fi corect si "clasa intaia", dar eu nu vorbesc asa!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Dreptul la alocatie
Alocatii si pentru elevii de peste 18 ani!
Inger Sedat  14 4.680
Replici noi Scolile din ROMANIA sora1994  3 1.425
Hot Topic (New) cum se acorda oare notele? Venus  19 4.580
Hot Topic (New) Profesoara batuta Oblomov  93 13.241
Replici noi Rezolvarea unor probleme
Cine mă poate ajuta şi pe mine în rezolvarea cestor probleme
Zuzubazar  0 403