Sari la conținut
Forum Roportal
mocanu_dan69

Intretinere si folosire corecta a sistemelor PC

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna tuturor ,sper ca nu ma injurati ,insa cred ca ar fi bun si un topic pe baza folosirii si intretinerii a sistemelor si chiar a softurilor (ca ,banuiesc ,nu se poate una fara alta) ale unui PC.De exemplu ,bineinteles ,depinde de situatia fiecaruia,la cat timp sa curatam de praf calculatorul ,sau cum sa folosim corect o unitate optica sau hardware de orice gen.Multumesc pt intelegere.Va salut pe toti.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut!

Nu cred ca e cazul de injurat, ideea e de laudat, dar nu cred ca o sa intereseze pe careva. Insa intretinerea difera de la om la om, depinde de bunul lui simt, de cond. de exploatare, etc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Praful il stergi cand apare. Nu o sa se supere PC-ul daca il stergi saptamanal, doar sa fi atent la cabluri...

 

Intr-o unitate optica atata timp cat nu bagi discuri ultra zgariate sau ovale (am patit...) totul e ok. Odata la vreo 2 luni nu strica o curatire cu un disc special facut pentru asta.

 

De celelalte componente nu prea ai cum sa abuzezi decat daca iti lipseste o doaga :lol2:

 

Softul nu are nevoie de prea mare intretinere in general, exceptie facand Windows-ul si eventual aplicatiile care fac fisiere temporare in alt loc decat in temporarele Windows-ului (browsere, aplicatii care noteaza loguri ce nu se sterg automat etc)

 

Registrii nu au neaparat nevoie de curatare daca totul este folosit responsabil. Daca nu dezinstalezi ceva care e pornit, nu stergi foldere cu softuri instalate, nu stergi instalerele de prin temporare pentru ca asa ti s-a parut ca trebuie, nu instalezi 7 versiuni ale aceluiasi soft in 7 locuri diferite... nu prea vei avea probleme. Cat despre softurile de utilizare, CCCleaner de exemplu mi-a adus Windows-ul in genunchi... se pare ca e prea paranoic la ce trebuie sa curete. TuneUp utilities a facut in mod repetat ca pe PC-ul unui coleg sa mearga internetul de fibra ca un dial-up.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu in general il curat de praf cu o pensula cu perii lungi si moi cam o data la doua saptamani (fiind in santier este foarte mult praf) ,la softuri folosesc Tune Up Utillity ,iar programele le dezinstalez cu Revo Uninstaller.Stiu ca este un CD special de curatat lentila unitatii optice ,dar am inteles ca nu este prea recomandabil.Nu stiu sigur.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Orice lucru bun e rau daca abuzezi de el. Adica sa folosesti un CD de genul odata la vreo 2 luni nu e bai... dar daca l-ai folosi saptamanal, ar fi... pentru ca periuta de pe CD misca putin lentila. Aceasta e facuta sa poata oscila foarte usor, oricum face asta ca sa poata citi un disc, dar daca ar fi miscata "din exterior" foarte des, atunci nu cred ca i-ar prii. Apoi, frecarea intensiva sau o periuta de CD care nu e suficient de moale ar putea sa o zgarie... desi asta nu am patit pana acum.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu m-am exprimat prea bine :componentele hardware le sterg cu pensula (cooler,radiatoare ,interiorul carcasei,etc),unitatea optica am desfacut-o o data si doar am suflat-o .stiu ca este foarte sensibila lentila optica.Mersi de sfat ,am cumparat un disc de curatat lentila ...deci s-o curat cam la doua luni .ok.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×