Cavalerul_Jedi, la Feb 19 2009, 10:38 AM, a spus:
Eu cred ca lumea progreseaza datorita frumusetii invataturii lui Cristos IN CIUDA modului eronat in care este prezentata de multe ori de Biserica.
La fel iti respect si eu opinia.
Problema este ca societatea occidentala si-a dat seama ca progresul este datorat unei educatii facute pe baze stintifice si a unei pregatiri scolare si profesionale foarte serioase...pregatire care solicita omul modern atat de mult incat nu permite timpul fizic ptr risipirea inutila in activitati religioase.
Si exact din aceasta cauza vezi ca religia e considerata o FRANA in dezvoltarea societatii ...si nu ceea ce crezi tu.
Acum cred ca ai inteles ca eu dupa + 20 de ani de occident postez exact de pe pozitia actuala pe care se plaseaza societatea acolo!
Evident ca in Romania unde nu ti se cere performanta in nimic ... nu e nevoie de educatie performanta, ba chiar biserica e bine sustinuta pe criteriul ca cei indobitociti si ascultatori sunt cele mai bune oi de muls ...care au bineinteles marele noroc sa traiasca vesnic pe lumea aialalta ca ptr ei nu e loc de viata fericita pe lumea asta ...si ca bici social pentru linistirea oilor care o iau razna!
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 19 February 2009 - 12:31 PM