digi tv in cipru? instalatorii spun antena de 2m
Scris 18 February 2009 - 12:30 AM
sigur nu stiu cum sa calculez!! am ales alti sateliti dar nici o schimbare la dimensiunile antenei. ma poate lamuri cineva?
Scris 19 February 2009 - 12:54 AM
pachetul romanesc de acolo e suficient de puternic sa fie corect vizionat si cu o antena de dimensiuni reduse
prin mutarea stanga-dreapta a unei antene ptr satelit nu se rezolva tot
miscarea e macar dubla, azimut-elevatie
de pe terra toti satelitii tv sunt ca margelele, insirati pe aceiasi orbita si miscarea antenei pe aceasta traiectorie se face din doua planuri
succes!
Scris 19 February 2009 - 02:13 PM
pachetul romanesc de acolo e suficient de puternic sa fie corect vizionat si cu o antena de%
salut. vreau sa spui ca m-ai linistit insa tot ramine problema cu instalatorii de aici (am vb cu 3) care tin mortis sa iau antena de min 2 m( au ei desigur) si care costa o gramada de bani. imi poti spune te rog cum sa orientez antena (satelit reper...eutelsat w2) . vreau sa spun ca pot prinde sirius, hotbird 6-8 si eutelsat doar cu un beeper (sat. finder) si un tv. am vazut la persoana care a instalat antena (dupa o intreaga aventura credema) si mai apoi am tinut minte pozitiile gradatiile la antena ...si uite asa acum dau antena jos urmind ca in 5 min sa am hotbird. ex de la hotb dau antena in stinga 3-5 mm si am eutelsat
ps:
tot ce stiu despre satelit tv e de pe net si ce am vazut la acel "magician"
Aceasta postare a fost editata de perpedel: 19 February 2009 - 01:39 PM
Scris 19 February 2009 - 02:43 PM
daca antena ta nu e prevazuta cu pozitioner( motor de misca automat antena) nu e suficienta rotirea ei in jurul parului vertical pe care e fixata
ca sa intelegi corect am fiu poate agasant de ''babeste""
-prin rotirea simpla antena va balea o orbita paralela cu orizontul optic. adica aproape dreapta
-satelitii sunt plasati toti deasupra ecuatorului si se misca simultan cu pamantul
-de pe terra ei apar insirati pe o orbita cam ca un curcubeu
-forma orbitei satelitilor, amplitudinea ei(umflatura curbei) si lungimea ei se stabilesc in functie de locul receptiei
uite aici un link devenit deja celebru prin acuratetea anformatiilor din el
http://www.lyngsat.com/
acum, daca vrem sa revenim la concret e necesara cunosterea coordonatelor tale din cipru long/lat
apoi se aplica mici formule de calcul care in fine iti vor da gradele exacte de receptie
ps
eu de exemplu receptionez satelitii de la 30 grade E ...pana la 42 W
sper ca am fost suficient de explicit sa poata intelege oricine
http://www.lyngsat-m...1002_spot3.html
ai aici si acoperitea spotului 3 cel care te intereseaza
desi in cipru ''semnalull'' va fi cam ca la bucuresti
clar?
Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 19 February 2009 - 03:04 PM
Scris 20 February 2009 - 12:07 PM
merci frumos oricum pt ca m-am linistit ca merge pina la urma. ramine doar sa gasesc pe cineva dispus sa nu ma jecmaneasca cu ligheane de ....2m.
ps:
uite de la eutelsat dau antena 5mm in dreapta- am hotbird, ;de la hotbird las lnb in jos cam 2-3 cm, sucesc lnb-ul (mufa sa fie undeva la ...ora8) , dau antena inca vreo5mm si am sirius. pentru intelsatul asta 10-02 ma poate ajuta cineva ? ( astea le gasesc cu un beeper si un tv
sunt strain in tara straina
Scris 20 February 2009 - 02:27 PM
http://www.lyngsat-m...1002_spot3.html
intra aici si priveste cu atentie acoperirea terestra a spotului ce te intereseaza
localizeaza pe harta romania si cipru
ce vezi?
sunt situate cam in aceiasi zona de putere de acoperire
de exemplu: bucuresti e la mijlocul distantei inttre zonele 50,4 si 52,4
cipru se incadreaza exact la fel
acum...in dreapta hartii ai un tabel in care se converteste dBW in cm ai antenei
si gasim ca e suficienta o antena de 50 cm diametru
ai priceput acum prietene?
stii ce-i aia o montura polara?
uite, iti atasez si o poza cu spatele antenei mele
montura polara aseaza antena pe traiectoria corecta si doar asa prin miscarea bratului actuatorului antena va urmarii satelitii, fara sa-i scape
e adevarat ca antena mea e de 2 m, dar eu o folosesc si in alte scopuri
antena ta are montura polara sau de de tip fix?
Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 20 February 2009 - 02:43 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
CD-ROM | Bebe24ef | 3 | 1.742 |
|
Haideti sa vorbim despre cele mai bune scheme de amplificatoare audio
cele mai fiabile scheme |
Cristi din prahova | 6 | 12.841 |
|