Lung drumul Romania - Anglia.. Dar mie mi s'a parut de 4 ori mai lung, cred.
Prima intamplare, la 500 m de casa, la plecare. O portiune unde se ingusteaza drumul, eu pe prima banda, frumos, ma uit in oglinda, vad ca in spatele meu merge frumos o masina mare. Nici bine nu apuc sa mut ochii din retrovizoare ca aud un bubuit puternic de am crezut ca nu mai am partea stanga a masinii. Omul vroia sa ma depaseasca ( nu era nici un semn de drum ingustat , nimic) si cand a realizat el ca este linie dubla, continua, a tras de volan. Si mi'a plecat cu tot cu oglinda. Eu cu numere de Anglia, el cu numere de Olanda. Oprim amandoi, ma uit cu lanterna la masina (ca mai era si bezna...) vad ca singura stricaciune e lipsa oglinzii
Sa nu mai spun cat de greu am gasit o oglinda pt masina mea...
Ajung la granita cu Ungaria, dau pasaportul Romanilor, imi spun drum bun, iar eu, care nu am mai vazut pe nimeni in aria mea vizuala, am dat sa plec... Da' de unde? M'au tras ungurii urgent pe dreapta si ne intreaba "Tuica, tigari?". Eu spun un "nu", moale, dar Ionut al meu zice... "Da, avem tigari" (e drept ca erau pe bancheta din spate, le putea vedea vamesu' si daca avea orbul gainii...)... Au controlat toata masina, valizele, inclusiv in punga cu lenjeria mea intima, foarte dezamagiti ca nu au gasit nimic. Se opreste domnita (cred ca era ceva sefa, habar nu am) si luand in mana 2 cartuse din cele 4 zice "4 cartuse... cam mult. Nu stiti ca s'a dat lege pt romani ca nu au voie cu mai mult de un cartus de persoana?", la care noi "??!!!??!! nu, ok, luati'le voi"... Dar replica a fost... "90 euro amenda pt fiecare cartus in plus, va rog sa ma urmati"
"pot plati cu cardul?"
- "NU" -
"Pot sa ma duc sa caut un bancomat?"
-"In Ungaria nu gasiti, in Romania nu puteti trece inapoi ca v'am retinut actele"
- "Bine, si atunci cum propuneti sa facem?"
- "Va punem sechestru pe masina"
- "
Ei, de aici au inceput nervii si urletele, amenintarea cu datul in judecata pt incalcarea drepturilor omului, etc. Si s'au "inmuiat" oamenii si au convenit ca ma inchid pe mine
"Tu nu ai mai trecut odata? Si nu erati doi?!?!"
"Ba eram doi si suntem inca doi, sper, ca au inchis'o pana aduc banii de amenda"
"Cat?"
"180"
"%&*&*$"
Nu mai spun ca Ionut a condus fara permis in Ro pana la cel mai apropiat bancomat, ca eu intre timp
numaram zabrelele de nervi... Se intoarce, da banii si le spune ca vrea sa ma elibereze acum, nu mai au motive sa ma tina... Credeti ca au vrut fara scandal?
PAna la urma, dupa inca vreo 10 min de nervi, reuseste sa ma scoata, cu conditia sa nu plecam de langa masina (puteam pleca undeva fara nici un act, oare? pasaport, buletin, actele masinii, permise de conducere, TOTUL era la ei... )
Dupa inca vreo 4 ore de asteptat inapoierea actelor, alta tura de nervi... In cladire nu puteai intra pe nicaieri, afara nici naiba la ora 4 dimineata... Vedem ca se deschide usa si o doamna zambind binevoitor ne zice "Rugati'va de ei sa va dea mai putin (amenda) ca va da". Ce mai poti spune dupa toata treaba asta? Actele le'am primit la 7 dimineata, dupa 7 ore de stat aiurea in vama, dupa "chitanta" care oricum nu am inteles'o pt ca era in ungureste, dar nu am mai spus nimic ca eram deja obosita si plina de nervi...
Datorita intamplarii ne expirasera taxele de drum pt austria si germania, plus ca am pierdut rezervarea la feribot. Am mai dat si acolo destui bani.
DAr acum am amintiri "dragute", altfel, ce as mai fi povestit?
Fisiere atasate
-
15102008026.jpg (586.31K)
Number of downloads: 8 -
15102008025.jpg (562.31K)
Number of downloads: 5 -
15102008024.jpg (552.18K)
Number of downloads: 22 -
15102008023.jpg (534.89K)
Number of downloads: 4
Contact
Facebook