Moarte cerebrala ..cat de grav e?
Scris 13 February 2009 - 08:57 PM
drue-00, la Feb 13 2009, 08:12 PM, a spus:
Nu.
Lumea confunda moartea cerebrala cu comele................Ce e MORT nu mai reinvie, capisci? Cand scoarta cerebrala moare, adio si n-am cuvinte.
Daca creierul nu are oxigen cam 6 minute = moarte cerebrala.
Exemple:
-un inecat scos din apa dupa 10 minute. resuscitare. puls , respiratie, se percep dar scoarta cerebrala e moarta.
- spanzurat salvat dupa 6 min. Intre 1-5 mai are sanse sa revina.......Dupa - nu!
Scoarta moare mai repede iar centri vegetativi- inima respiratie,inghitire sunt mai rezistenti la hipoxie
Urmatoarea intrebare
Aceasta postare a fost editata de joannahart: 13 February 2009 - 09:04 PM
Scris 14 February 2009 - 03:00 PM
Aceasta postare a fost editata de drue-00: 14 February 2009 - 03:04 PM
Scris 14 February 2009 - 03:06 PM
drue-00, la Feb 14 2009, 03:00 PM, a spus:
Hei, dar tu nu citesti postarile?
Coma e reversibila. Moartea cerebrala nu. Tipul poate fi tinut in stare de "leguma" cu ajutorul aparatelor (stare vegetativa). Dar creierul lui e mort.
Scris 14 February 2009 - 04:20 PM
joannahart, la Feb 14 2009, 03:06 PM, a spus:
Coma e reversibila. Moartea cerebrala nu. Tipul poate fi tinut in stare de "leguma" cu ajutorul aparatelor (stare vegetativa). Dar creierul lui e mort.
ba da le citesc. si coma am aflat k e reversibila. am cautat pe google mai bine si am citit ca exista cazuri, destul de rare ce e drept, in care pacientul se trezeste. eu una sunt credincioasa si prietenii lui la fel. ne rugam pentru o minune, pentru ca speranta moare ultima. si totusi, dc nu a murit pana acum? daca ziceti k numai pentru cateva minute mai poate fi in viata?
Scris 14 February 2009 - 09:16 PM
Jet Black, la Feb 14 2009, 04:30 PM, a spus:
E conectat sau nu la un dispozitiv de respirat?
Sa traiesti nu inseamna doar sa-ti bata inima si sa respiri.
deci da. e conectat. insa, ceilalti au spus ca moare. nu inteleg
ah...si din ce cauza intri in coma cerebrala?
Scris 14 February 2009 - 10:26 PM
drue-00, la Feb 14 2009, 09:16 PM, a spus:
ah...si din ce cauza intri in coma cerebrala?
Traieste in sensul ca sunt vii tesuturile corpului,dar creierul e pa.
Creierul fiind baza a ceea ce suntem fiecare atunci el e de fapt mort.
Vrei sa zici moarte cerebrala?
De pe wikipedia
Brain death is a legal definition of death that emerged in the 1960s as a response to the ability to resuscitate individuals and mechanically keep the heart and lungs working. In simple terms, brain death is the irreversible end of all brain activity (including involuntary activity necessary to sustain life) due to total necrosis of the cerebral neurons following loss of blood flow and oxygenation. It should not be confused with a persistent vegetative state.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Problema penis | oroles23 | 8 | 5.221 |
|
Nu pot slabi | Agentx | 16 | 2.745 |
|
Credeti in vraci? | Knut | 3 | 5.348 |
|
Urinare deasa | Alex_xela | 0 | 3.937 |