Am inceput cu o gluma ca sa nu las senzatia ca o sa dramatizez.
Am cunoscut o fata acum sase luni, care deja era bagata intr-o relatie de 6 ani.Mi-a spus chestia asta , insa i-am raspuns ca eu nu sunt gelos. Fata imi placea foarte mult la vremea aceea, asa ca am decis sa fac ceva in legatura cu asta.
Zis si facut.
M-am mutat inapoi in Iasi cu serviciul, ca norocul ca si ea era tot de acolo. Relatia pentru mine a fost foarte faina, cu toate ca a trebuit sa fiu foarte intelegator cu ea avand in vedere ca nu-i trecusera sentimentele fata de fostul.
In fine, am avut o groaza de probleme, peste care am spus ca merita sa trecem, pentru ca ea este o fata cu calitati deosebite.
Despre probleme nu vreau sa vorbesc ca mi-e lene momentan sa scriu...Dar in elucidarea "problemei" o sa fac si un scurt istoric al lor.
A fost foarte pasionala relatia la inceput, practic eram innebuniti amandoi, doar ca din cauza "problemelor" s-a mai diminuat din intensitatea cu care traiam noi la inceput.Lucru absolut normal de altfel. Tot timpul asta, bineinteles, au intervenit alte lucruri frumoase care sa compenseze diminuarea despre care spuneam mai sus. Incet incet, am ajuns sa o iubesc si m-am trezit la un moment dat ca stateam tot timpul de gatul ei, mangaind-o, intelegand-o, alintand-o si deja incepusem sa contemplez uneori fata ei. Tre' sa mentionez ca eu, daca am ajuns in stadiul asta, deja aveam planuri pentru un viitor mai indepartat.
O sa fac o paranteza si o sa va povestesc despre fosta putin:
Fosta mea prietena, de care m-am despartit acum 4 ani si cu care, odata cu trecerea timpului incepusem sa ma inteleg ca si cu un prieten bun, s-a purtat foarte urat cu iubita mea actuala. Celei din urma, bineinteles ca nu-i convenea ca eu sa ma mai intalnesc cu ea. Mi-a spus asta, iar eu i-am raspuns ca atat timp cat eu nu o conditionez sa se vada sau nu cu fostul ei, de care abia se despartise, nici ea sa nu-mi faca mie asa. Insa lucrurile astea pe ea o afectau foarte tare, dar eu am mizat pe faptul ca am o logica si pe faptul ca daca am o relatie de amicitie cu fosta si mai ies din cand in cand la o cafea si la o vorba cu ea, nu implica sex sau ceva extraconjugal. Nu mi-am dat seama ca fosta, nerespectand-o pe actuala si puratandus-e cat se poate de urat cu ea, nu ma respecta nici pe mine. Si a venit cu niste argumente care m-au indus in eroare si care in cele din urma au dus la....o sa vedeti la sfarsit.Tin sa mentionez ca tot timpul asta am avut cele mai bune intentii de a impaca si capra si varza.
Tot in timpul asta, eu, care undeori ma satur de barfe, incepusem sa-i atrag atentia in unele momente ca nu vreau sa am langa mine un fel de post OTV. Ea este rapida in tot ce face. Este energica si tot timpul parca pe alergatura. Tot la fel de repede si vorbeste. Odata, i-am atras atentia ca foloseste prea multe "deci-uri" intr-o fraza. Tot din cauza ca e putin mai grabita ca sa zic asa, mai gafeaza din cand in cand. Lucruri pentru care, uneori, ii atrageam atentia.(numarat pe degete).Insa niciodata nu au fost niste lucruri care sa ma deranjeze.O Vroiam exact asa cum este ea si de altfel, tocmai asta mi-a placut cel mai mult la ea.Era o nebunica
La un moment dat, pe fondul crizei si pt ca sefilor mei le-au intrat mai multe bete in fund(scuzati expresia), mi s-au dat niste taskuri la serviciu care nu erau chiar usor de realizat. De asemenea, mai urma si sesiunea cu examene multe si grele. De-odata am devenit foarte stresat. Nu i-am mai dat atentia pe care, intradevar, trebuia sa i-o dau. Pentru ca ma gandeam tot timpul cum sa fac sa ies din impas si stateam sa-mi rod unghiile pe tema asta.
Stresul a durat cam o saptamana, dupa care, cand m-am intors de la ultima sedinta, am stat de vorba cu ea si i-am explicat cu lux de amanunte ce se intampla, in speranta ca ma va intelege. Dupa o scurta si putin taioasa discutie, i-am spus ca vreau sa iau o pauza ca sa-mi pot pune putina ordine in problemele pe care le aveam. De la ea nu aveam nevoie decat de sprijin pshihic si emotional. Am inteles din expresia ei ca nu poate sa-mi ofere asta si am luat pauza, gandindu-ma ca apoi o sa ne intalnim si o sa ne luam in brate si o sa ne cerem scuze unul fata de celalalt ca suntem babalai. Nicio clipa nu m-am gandit la pauza asta ca la o despartire, pentru ca, chiar suparat fiind din cauza problemelor pe care le aveam, o iubeam si mi-a parut foate rau ca a trebuit sa ii spun despre pauza.
In fine, dupa o saptamana in care am trait un mic iad, si in care am murit de dorul ei, i-am dat mesaj si i-am spus asta. Insa era prea tarziu.
Ea nu ma mai vroia inapoi, argumentand ca suntem firi diferite si ca e stresata cand iesim in oras de teama sa nu faca vreo gafa care sa am supere pe mine sau ca eu am potential dar nu fac prea multe pentru mine, bineinteles ca si fosta a fost inclusa in motivele ei... ba mai mult, isi gasise pe altcineva care "este tot ce si-a dorit si care o face fericita" (citat din spusele ei), lucru care ma frapeaza foarte tare pentru ca si mie mi-a spus excat aceleasi lucruri si inca le mai spunea acum vreo 2-3 saptamani...
Nu mai descriu iadul in care traiesc de 2 saptamani incoace pentru ca nu am cuvinte.
Incerc sa ma detasez, dar nu pot. Mi-am calcat pe demnitate cat s-a putut in incercarea de a o aduce inapoi, insa fara rezultat. Sa nu fiu inteles gresit, nu imi pare rau pentru nimic din cate am incercat sa fac in ultimele zile. Si totodata stiu ca nu mai am nicio sansa, insa sufar ca un caine si nu inteleg cum de viata mea s-a sucit brusc la 180 de grade in cateva zile , care pt mine parca au fost o vesnicie.
Ieri i-am dat cu sutul fostei pentru ca i-am pus niste intrebari la care nu a putut sa raspunda si pt ca ma gandesc ca asta a avut cel mai mare aport in decizia pe care a luat-o iubita mea.
Unde am gresit?Cum sa procedez?
Aceasta postare a fost editata de mignon: 13 February 2009 - 01:56 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS