sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

VOLKSBANK majorare de dobanzi si comisioane Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   cristescu_EU 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 09-February 09

Scris 09 February 2009 - 10:08 PM

Volksbank mi-a majorat dobanda si comisioanele. I-am dat in judecata. Daca se mai confrunta si altcineva cu aceeasi problema, sunt deschis la sfaturi, sugestii sau orice fel de informatii pe care sa le pot folosi.
0

#2 Utilizator offline   Demimurgul 

• DoP
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-August 07

Scris 09 February 2009 - 11:37 PM

Sper din tot sufletul sa rezolvi ceva. Sa ne tii la curent cum merge treaba. Din pacate, in contract probabil ca scrie undeva cu litere foarte mici ca banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile si comisioanele. Singura lor obligatie este sa te anunte.
0

#3 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 10 February 2009 - 01:46 PM

Vezi postareacristescu_EU, la Feb 9 2009, 10:08 PM, a spus:

Volksbank mi-a majorat dobanda si comisioanele. I-am dat in judecata. Daca se mai confrunta si altcineva cu aceeasi problema, sunt deschis la sfaturi, sugestii sau orice fel de informatii pe care sa le pot folosi.

Da, la CreditEurope am patit asa. Numai ca in contract scrie ca o data la 6 luni, se recalculeaza dobanda. La recalcularea asta am prins o perioada ft proasta, asa ca mi-a crescut rata de la 250 de lei, la 330. Astept cu nerabdare urmatoarea recalculare. In iulie. :o:

Vezi postareaDemimurgul, la Feb 9 2009, 11:37 PM, a spus:

Sper din tot sufletul sa rezolvi ceva. Sa ne tii la curent cum merge treaba. Din pacate, in contract probabil ca scrie undeva cu litere foarte mici ca banca isi rezerva dreptul de a modifica dobanzile si comisioanele. Singura lor obligatie este sa te anunte.

Exact.
Si nu te anunta. Eu am primit somatie de plata doar...

#4 Utilizator offline   katyvill 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-January 09

Scris 10 February 2009 - 03:42 PM

Vezi postareaDarianna, la Feb 10 2009, 01:46 PM, a spus:

Da, la CreditEurope am patit asa. Numai ca in contract scrie ca o data la 6 luni, se recalculeaza dobanda. La recalcularea asta am prins o perioada ft proasta, asa ca mi-a crescut rata de la 250 de lei, la 330. Astept cu nerabdare urmatoarea recalculare. In iulie. :o:

Exact.
Si nu te anunta. Eu am primit somatie de plata doar...

Pai e ilegal sa schimbe dobanda, pentru ca inseamna ca schimba contractul, dar daca la inceput scria in contract ca pot sa o schimbe, atunci e mai greu. Eu din cauza asta sunt fan Privatkredit, pentru ca acolo nu mai vine nici o banca sa abuzeze de tine si totul se face cu mai multa omenie.
0

#5 Utilizator offline   cristescu_EU 

• Ghiocel

Scris 10 February 2009 - 07:51 PM

In dorinta lor de a fi "acoperiti" pentru orice situatie in care recurg la creasterea dobanzilor si comisioanelor, contractele de credit redactate de banci sunt, in general foarte stufoase. In contractul semnat de mine se precizeaza ca "banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii", dar spre finalul contractului mai scrie ca "orice modificare a clauzelor contractuale (n.a. deci si dobanzile si comisioanele) se vor face prin act aditional semnat de parti". Iar eu nu am semnat nici un act aditional. Aici mai adaugi si prevederile art. 1, alin. 2 din Legea 193/2000, privind clauzele abuzive din contractele încheiate între comercianţi si consumatori (“În caz de dubiu asupra interpretării unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate în favoarea consumatorului”) si ai un caz in justitie pentru care merita sa te bati.
Va tin la curent cu solutia data de instanta de judecata.
0

#6 Utilizator offline   katyvill 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 16-January 09

Scris 11 February 2009 - 04:11 PM

Vezi postareacristescu_EU, la Feb 10 2009, 07:51 PM, a spus:

Va tin la curent cu solutia data de instanta de judecata.

Da! Chiar te rog sa faci asta, sunt foarte curioasa!
0

#7 Utilizator offline   cristescu_EU 

• Ghiocel

Scris 12 February 2009 - 09:22 PM

Legat de procesul cu Volksbank. La primul termen instanta a dispus o amanare, deoarece nu mi-a fost expediata intampinarea depusa de banca si mi s-a acordat un termen pentru a o studia.
Foarte important: reprezentantii bancii nici nu se prezinta la proces, ii doare in cot, mai exact.
0

#8 Utilizator offline   Atom 2 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 25-February 09

Scris 25 February 2009 - 05:36 PM

Vezi postareacristescu_EU, la Feb 12 2009, 09:22 PM, a spus:

Legat de procesul cu Volksbank. La primul termen instanta a dispus o amanare, deoarece nu mi-a fost expediata intampinarea depusa de banca si mi s-a acordat un termen pentru a o studia.
Foarte important: reprezentantii bancii nici nu se prezinta la proces, ii doare in cot, mai exact.

nu ar trebui sa fii asa rau. Nici tu nu te-ai fi prezentat daca stiai ca se acorda un termen.

Iti urez mult succes cu procesul, chiar ar fi bine sa reusesti.
0

#9 Utilizator offline   cristescu_EU 

• Ghiocel

Scris 25 February 2009 - 06:06 PM

Vezi postareaAtom 2, la Feb 25 2009, 05:36 PM, a spus:

nu ar trebui sa fii asa rau. Nici tu nu te-ai fi prezentat daca stiai ca se acorda un termen.

Iti urez mult succes cu procesul, chiar ar fi bine sa reusesti.

Au mentionat in cadrul intanpinarii ca nu doresc sa se prezinte la proces.
Oricum, daca nu ajung la un acord cu ei (si nu cred ca voi ajunge, deoarece vor sa modifice Contractul de credit prin act aditional, in favoarea lor) si daca obtin o hotarare judecatoreasca favorabila mie, postez si pe acest forum toate actele de la dosarul cauzei (cerere de chemare in judecata, contract de credit si decizia instantei etc.). Poate vor fi de folos pentru cei care mai au credite la Volksbank si nu sunt multumiti de politica bancii.
0

#10 Utilizator offline   alex_dina 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 27-February 09

Scris 27 February 2009 - 01:13 AM

salut.in aceeasi situatie suntsi eu cu volksbank.astept nerabdatoare sa vad ce se intampla
.si acelasi lucru o sa-l fac si eu
.sa dau banca in judecata
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Noile norme de creditare
detalii ...
Enervant  0 1.353
Replici noi Credit persoana fizica autorizata alexandrufl  0 3.366
Replici noi Probleme mari BCR ASIGURARI nepotul  1 4.505
Hot Topic (New) Bani pastrati in lei sau euro?
tinand cont de criza financiara
lavvinya  31 7.358
Replici noi American experience si brd mari tepe in romania
credit brd cu acte fantoma de la american experience
Andreialex89  0 1.596