contr.vanzare cu pret derizoriu
Scris 06 February 2009 - 04:37 PM
Scris 08 February 2009 - 04:31 PM
Exista un alt act cu suma reala ? Chiar si olograf.
Daca nu exista...
Doar pt ca au cresut preturile , iar eu nu mi-am platit cheltuielile de intretinere, instanta nu`mi anuleaza dreptul de propietate.
Cat despre datoriile propietarului catre furnizori sau stat, nu cel cu dreptul de uzufruct il poate actiona in judecata.
Cum adica au furat actele casei ?
"Dreptul de uzufruct este dreptul unei persoane de a se bucura de lucrurile ce sunt proprietatea altuia"
Scris 08 February 2009 - 08:30 PM
bydy, la Feb 8 2009, 05:31 PM, a spus:
Exista un alt act cu suma reala ? Chiar si olograf.
Daca nu exista...
dar nu e vorba despre pret fictiv, respectiv simulatie!
initiatoarea topicului pune problema art 1303 Codul civil- pretul sa fie serios.
Seriozitatea pretului depinde de existenta unei proportii intre cuantumul pretului fixat de partile contractante si valoarea reala a bunului vandut. Dar au incidenta si imbunatatirile aduse imobilului care sporesc valoarea acestuia. Instanta apreciaza seriozitatea pretului.
Ar fi vorba despre anulabilitate pentru leziune, insa avand in vedere ca vanzatorul e major, slabe sanse.
annymary, persoana e varstnica? si ar urma cativa ,,daca...atunci"
Scris 09 February 2009 - 12:05 AM
fulgdenea, la Feb 8 2009, 09:30 PM, a spus:
Ma rog.. poate am inteles eu gresit:
annymary, la Feb 6 2009, 05:37 PM, a spus:
annymary, la Feb 6 2009, 05:37 PM, a spus:
Scris 09 February 2009 - 01:16 AM
fulgdenea, la Feb 8 2009, 08:30 PM, a spus:
initiatoarea topicului pune problema art 1303 Codul civil- pretul sa fie serios.
Seriozitatea pretului depinde de existenta unei proportii intre cuantumul pretului fixat de partile contractante si valoarea reala a bunului vandut. Dar au incidenta si imbunatatirile aduse imobilului care sporesc valoarea acestuia. Instanta apreciaza seriozitatea pretului.
Ar fi vorba despre anulabilitate pentru leziune, insa avand in vedere ca vanzatorul e major, slabe sanse.
annymary, persoana e varstnica? si ar urma cativa ,,daca...atunci"
Merge si anularea actului pentru leziune, chiar daca persoanele ce au incheiat actul sunt majore.Pentru asta trebuie dovedit ca incheierea contractului este rezultatul exploatarii starii de nevoie sau a slabiciuni partii prejudiciate.
Sunt reglementari legale speciale ce prevad asta .
Dar mai repede s-ar merge pe rezolutia judiciara, pentru ca ulterior sa se dovedeasca nulitatatea actului pe motivul ca pretul nu este serios, si este derizoriu, adica disproportionat in raport cu valoare lucrului vandut.
Iar in cazul acesta sanctiunea aplicabila pentru nerespectarea acestei conditii este nulitatea absoluta a contractului, pentru ca un pret neserios nu poate constitui obiectul obligatiei cumparatorului si, deci, o cauza suficienta a obligatiei asumate de vanzator de a transmite dreptul de proprietate.
Asta pentru ca, vanzatorul nu poate cere anularea actului.
Si ar mai fi..daca sunt si mostenitori rezervatari. Ei pot cere anularea actului.
Scris 09 February 2009 - 01:46 AM
laurent-III-rd, la Feb 9 2009, 03:16 AM, a spus:
De mult timp notarii nu mai accepta trecerea unui pret derizoriu, intru`un act de v-c.
Stii ca au o grila in care , in functie de locatie-nr camere etc , incadreaza valoarea apartamentului.
tu poti vinde si pe 5000 , insa, daca el se incadreaza la 20 000 - 35 000 , sa fii sigur ca in actul noratial, pretul vanzarii va fi [ macar] cel minim prevazut.
Altfel, noratul nu poate face actul.
Iar instanta.. apara dreptul la propietate.
Eu sunt curioasa daca initiatoare topicului stie pretul real de vanzare .
laurent-III-rd, la Feb 9 2009, 03:16 AM, a spus:
Ei pot cere.... ce vor.
Plincipal este sa si motiveze corespunzator.
Scris 09 February 2009 - 01:58 AM
bydy, la Feb 9 2009, 01:46 AM, a spus:
Stii ca au o grila in care , in functie de locatie-nr camere etc , incadreaza valoarea apartamentului.
tu poti vinde si pe 5000 , insa, daca el se incadreaza la 20 000 - 35 000 , sa fii sigur ca in actul noratial, pretul vanzarii va fi [ macar] cel minim prevazut.
Altfel, noratul nu poate face actul.
Iar instanta.. apara dreptul la propietate.
Eu sunt curioasa daca initiatoare topicului stie pretul real de vanzare .
Ei pot cere.... ce vor.
Plincipal este sa si motiveze corespunzator.
Da si eu ma mir. Mai ales ca spune ca e incheiat in 2005.
Nici eu nu cred ca notarul se risca sa incheie un act ce era lovit dfe nulitate absoluta din start.
Poate pretul are un 0 in plus. Deja e altceva atunci.
Si daca exista mostenitori, e de ajuns sa li se admita cererea, ca pe drum se descurca ei. Asta daca pretul e ala.
Scris 09 February 2009 - 09:31 AM
Scris 09 February 2009 - 03:06 PM
Aveam si eu una acolo, de aia stiu ce vorbesc.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Invitatie pentru viza | Anonymus Kline | 4 | 4.236 |
|
Plsss neeed help! | Apocalipseee | 1 | 1.731 |
|
infintare asociatie-non profit
rog sa ma ajutati cu informatii |
lavvinya | 1 | 2.885 |