Alexeevna, la Feb 1 2009, 09:01 PM, a spus:
Până la urmă,tu ştii ce rasă ţi se potriveşte cel mai bine.
Din ce ai enumerat, mie Golden Retriever îmi place cel mai mult,atât ca aspect cât şi ca temperament.
Sunt multe rase care se aseamănă oarecum cu Tosa Inu : Boxer,Cane Corso,Bulmastiff,Dog de Bordeaux...
... un Pointer englez nu ţi-ar place?
Ceea ce te rog e ca atunci când te hotărăşti, să spui de unde îl iei.E ft. important.
Pai pe catelusul care a murit l-am luat din Piata Obor pentru ca ai mei nu au avut de ales ca nu prea aveau bani sa ia de la crescatori profesionisti in perioada aia.. Dar pot sa spun ca am avut foooarte mult noroc pentru ca nu a a avut boli, a fost un caine foarte bun, singura chestie era ca nu se abtinea sa manance de pe jos.. de-asta a si murit..
Oricum, noul catel o sa fie cumparat de la un crescator profesionist cu toata deparazitarile si vaccinurile facute, adica cel putin din cate am vazut eu pe net sunt destule oferte pentru rasele astea, in special pentru Golden...
Si boxerul mi-ar fi placut foarte tare, doar ca are o durata medie cam mica de viata (9-10 ani)

si as fi dorit un prieten pe o perioada mai lunga
Cane Corso,Bulmastiff,Dog de Bordeaux nu stiu, nu mi s-ar potrivi asa de tare, si sunt genul ala de caini care lasa bale.. Asta e tare la Tosa Inu, ca are falcile asa lasate dar nu lasa pic de bale...
Pointerul englez ar fi dragut, mersi de sugestie!