Crestinism distilat
Scris 30 October 2009 - 08:41 AM
cei ce'au mancat din pomul cunostiintei binelui si raului, pot diferentia, deci pot alege
Scris 30 October 2009 - 08:47 AM
nefericitul, la Oct 30 2009, 08:37 AM, a spus:
Daca nu ai liber arbitru , daca nu poti alege (asta cred ca e liber arbitru) cum totusi alegem ? Incepind cU ADAM si EVA....
Scris 30 October 2009 - 03:36 PM
nefericitul, la Oct 30 2009, 09:54 AM, a spus:
Liberul arbitru nu reprezinta capacitatea unui om de a-si dori ceva! Liberul arbitru reprezinta discernamantul cu care faci o alegere. Cu exceptia oamenilor cu probleme psihice, toti ceilalti au discernamantul necesar de-a face o alegere, deci au liber arbitru!
Scris 01 November 2009 - 08:46 AM
VEMANS, la Oct 30 2009, 08:47 AM, a spus:
Toti oamenii inclusiv Adam si Eva au un destin si acest destin este dictat de DUMNEZEU asa cum vrea EL si nu noi ne facem destinul...Noi putem sa ne rugam si sa cerem orice dar numai DUMNEZEU este Cel care hotaraste ce vom avea si ce nu vom avea.Nimic fara DUMNEZEU!Daca am avea liberul arbitru atunci noi am putea face orice prin cuvant....insusi satan a fost facut de DUMNEZEU si satan are destinul sau pentru ca satan nu poate face nimic fara voia lui DUMNEZEU.Daca DUMNEZEU ne dadea liberul arbitru ar fi fost mult prea rau pe Pamant si in Univers.Ispitirea lui Adam la incalcarea Poruncii din Rai privind Pomul Cunostintei Binelui si raului s-a facut cu voia lui DUMNEZEU prin satan cu ajutorul Evei pentru ca asa a vrut DUMNEZEU.satan insusi credea ca el a facut cu de la sine putere ceea ce afacut in Rai dar el asa a fost facut sa faca rau dar numai cu voia lui DUMNEZEU pentru a constientiza ce este Bine si ce este rau si pentru a ne incerca si intari credinta in DUMNEZEU.Ai vazut ce-a patit Iov om fara prihana si drept...si ai vazut ca talharii i-a omarot copii si i-a pustit casa si ogoarele si toate bogatiile...Poti tu sa faci un rau cuiva fara voia lui DUMNEZEU?
Apopii, la Oct 30 2009, 03:36 PM, a spus:
De ce crezi tu ca exista oameni cu probleme psihice sau alte handicapuri?
Scris 01 November 2009 - 10:38 AM
Cavalerul_Jedi, la Jan 31 2009, 06:19 PM, a spus:
35. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii.
Oare ce ar fi daca in interactiunea cu cei din jur am renunta la toata dogma si ne-am concentra doar pe aceste doua randuri?
Intradevar aceste versete contin cel mai din marile adevaruri pe care ni le-a transmis Isus (Nechistos) la care daca se adauga inca un alt mare adevar propovaduit de Isus, si anume respectarea Legilor(societatii in care traim) ajungem la mantuire(Iluminare)... deci Credinta (a proasta caci asa sunt toate credintele) se poate arunca la gunoi caci surprinzator de inteligentul si marele vizionar Isus ne indica care sunt cei trei stalpi pe care se bazeaza mantuirea in sensul Iluminarii.
1) Botezul prin invatatura: Matei 28.19 ... învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
2) Prin respectarea legii !
3 ) Prin iubire ...asa ca in versetele de mai sus.
nefericitul, la Nov 1 2009, 09:46 AM, a spus:
Foarte interesant..dar mai ales foarte adevarat. Adica si oamenii ca Greuceanu, Pinochio si Harap alb au tot acelasi fel de destin dictat de Dumnezeu, sau crezi ca Greuceanu este mai mic in anvergura decat Adam?
Citeaza
Saracii de voi!
Si va convine aceasta situatie de tot rahatul?
De ce nu veniti alaturi de noi, in lumea reala in care noi insine ne faurim destinele fara nici un ajutor din cer?
Scris 01 November 2009 - 11:03 AM
Sikaryan, la Nov 1 2009, 10:38 AM, a spus:
1) Botezul prin invatatura: Matei 28.19 ... învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh,
2) Prin respectarea legii !
3 ) Prin iubire ...asa ca in versetele de mai sus.
Sikaryan,esti aproape genial.
Aproape,pentru ca genial nu sunt nici eu macar si pentru ca nu mi-ai dat posibilitatea sa te citez suta la suta.Erau pe acolo si unele chestii prea putin rezonabile ce sa mai vorbim de genialitate.
Daca insa totul s-ar putea simplifica la cele trei legi de mai sus si intreaga umanitate le-ar respecta,Pamantul ar fi un loc in care sa merite sa traiesti.
Scris 01 November 2009 - 11:16 AM
nefericitul, la Oct 30 2009, 08:37 AM, a spus:
Este irelevant raspunsul meu pentru tine, conform ideilor tale nu ai nici o libertate de a il procesa, doar reactionezi la el mecanic conform unui plan de mult stabilit.
aaa si uite si un articol stiintific:
http://www.spring.org.uk/2009/01/do-you-be...n-free-will.php
"New experiments show that disbelief in free will decreases helping behaviours and increases aggression."
Sikaryan, la Nov 1 2009, 10:38 AM, a spus:
Aaa... intamplator nu ai dreptate. Respectarea mecanica a legilor este condamnata de Isus. Fariseii respectau la perfectiune legea mosaica si ei sunt date drept exemple negative. Isus nu cere respectarea legilor ci transcenderea lor printr-o deplasare necontenita spre perfectiune. Un om care mediteaza la nonvilenta si o face, incetul cu incetul, o caracteristica definitorie a vietii lui, nu se va apuca sa faca omoruri. El va avea o atitudine similara lui Gandhi care spunea: "Sunt multe cauze pentru care sunt dispus sa-mi dau viata dar nu exista nici o cauza pentru care sunt dispus sa ucid." Un astfel de om nu are nevoie de "sa nu ucizi".
Aceasta postare a fost editata de Cavalerul_Jedi: 01 November 2009 - 11:08 AM
Scris 01 November 2009 - 01:42 PM
nefericitul, la Nov 1 2009, 09:46 AM, a spus:
Din acelasi motiv pentru care exista toate bolile!
In Univers nu exista nimic perfect, nemuritor si indestructibil. Oamenii intotdeauna aspira catre ceea ce nu au, iar religiile speculeaza tocmai aceasta necesitate a mintii omenesti!
Scris 01 November 2009 - 10:15 PM
Burel001, la Nov 1 2009, 12:03 PM, a spus:
Aproape,pentru ca genial nu sunt nici eu macar si pentru ca nu mi-ai dat posibilitatea sa te citez suta la suta.Erau pe acolo si unele chestii prea putin rezonabile ce sa mai vorbim de genialitate.
Daca insa totul s-ar putea simplifica la cele trei legi de mai sus si intreaga umanitate le-ar respecta,Pamantul ar fi un loc in care sa merite sa traiesti.
Multumesc pentru cuvintele frumoase ...dar te asigur ca mesajul transmis mi l-am insusit din afirmatiile genialului Isus (Nechristos), nici macar ideea nu imi apartin mie, ci ele se gasesc in invataturile lui Isus din Biblie, din pacate doar atat cat au lasat sarlatanii ca Pavel sa ajunga pana la noi, adevaruri afirmate de Isus care au fost folosite de Pavel pentru a da n\mai multa credibilitate minciunilor sale din care s-a nascut biserica
Dupa cum ai vazut ideile afirmate sunt sustinute in cele cateva citate postate, dar pe care le pot intarii si cu alte citate care adeveresc aceleasi afirmatii.
Omul si Rabinul Isus era intradevar genial, mai ales prin faptul ca propovaduia un mesaj extrem de actual si astazi, care este exact inversul a ceea ce vedem reprezentat prin popi, biserici, parazitismul clerului, goana dupa posesie a clerului, credinta, smerenie, fericire prin saracie in duh ...si multe asemenea prostii prin care clerul de fals crestinii de azi, niste sarlatanii urmasi ai criminalilor lui Isus, prostesc si acum lumea, asa cum au facut-o si in trecut, si ceea ce este reprobabil cu ajutorul statului ...si culmea a unui stat laic ...si asta este socant!
Cavalerul_Jedi, la Nov 1 2009, 12:16 PM, a spus:
Lasa tu cuvantul mecanic deoparte caci aia nu cunosteau mecanica si hai sa vedem ce zice insusi Isus:
Luca
10 25. Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând:
Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?
Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti?
27.
Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi
Citeaza
Eu nu am afirmat ca Isus cere respectarea legilor mozaice, ba chiar am specificat intr-o paranteza "legile societatii in care traim" ...tocmai ca o ...zici tu:"transcenderea lor printr-o deplasare necontenita spre perfectiune" deci nu ma contrazici ci ma aprobi!
Si ca sa ma fac mai bine inteles cele care aduc iluminarea sunt FAPTELE in conformitate cu legile si nu are nici o legatura cu credinta ptr ca:
Galateni 3.12
Însă Legea nu se întemeiază pe credinţă; ci ea zice: ,,Cine va face aceste lucruri, va trăi prin ele``
La fel de bine iti pot arata ca Isus ne cere accederea catre Constiinta Inalta ceea ce corespunde cu afirmatia ta priviind accederea catre perfectiune.
4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân?
Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale şi să se nască?
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, (puritate si constiinta) nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
7. Nu te mira că ţi-am zis: Trebuie să vă naşteţi de sus.
Citeaza
Un astfel de om nu are nevoie de "sa nu ucizi".
Problema gresit pusa!
Isus ne invata sa nu omoram ...(si aici pot adauga in paranteze ca se trece superificial faptul ca el era vegetarian si exact vegetarianismul il propovaduia ...fapt ascuns de biserica ) ceea ce este cu totul altceva decat a ucide...dar biserica care binecuvanta razboaie si tunuri nu avea cum sa ne invete sa nu omoram ptr ca acele instrumente exact pentru a omorai erau binecuvantate.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Vorbirea in limbi | Ghflorin | 308 | 18.877 |
|
Umanismul
O religie a lumii ? |
cioanas | 135 | 18.865 |
|
Etichetarea si prejudecatile