aligadot, la Jan 31 2009, 05:00 PM, a spus:
nu am nici o durere...
parca de cand am vorbit aici, nu mai sunt asa obosit...oricum, tot trebuie sa dorm cel putin 9 ore...
curios e, ca de cand am expus acea problema aici, nu mai este la fel?este vreo legatura?
aceasta disparitie, ma duce cu gandul la alta chestie:
de ce cand povestesti/spui ceva anume la cineva, indiferent ca e de bine sau de rau, acel lucru dispare?
ma refer aici la chestiile mai subtile...de exemplu daca spun la cineva ce bine ma simt/ce fericit sunt/ce bine imi e...si nu ma refer la ceva de genu ca daca te plangi la cineva ca nu ai bani, situatia se schimba, ma refer la trairi/stari...
inca un exemplu: aveam multe vise, care imi prevesteau viitorul, dar cand povesteam, o perioada nu mai primeam acele 'premonitii', si, cat spuneam la mai multa lume, se marea perioada de 'absenta' sa zic asa...
sper ca nu am fost offtopic...ultima problema chiar ma intereseaza....
Se zice ca atunci cand vorbesti de ceva ( mai ales de ceva ce nu s-a materializat inca), ii consumi energia si nu se mai infaptuieste. Si eu am observat asta. Cand sunt f incantata de ceva, de un plan pe care urmeaza sa-l pun in aplicare si vb despre el cu multa insufletire, nu mai apuc sa-l materializez. Parca eu insami ma plictisesc de el si nu-mi mai doresc asa mult infaptuirea lui sau situatia se schimba.
Toate astea, + oboseala pe care o simti, fara sa fie motivata, sunt probleme psihologice. Dintr-un motiv anume, creierul da comanda organismului ca are nevoie de multa, f multa odihna. Ceva nu e in regula, chiar daca tu nu-ti dai seama.
Sunt perioade cand tot stresul, toate necazurile, toate sfortarile de a nu le baga in seama, se rasfrang dintr-o data asupra ta si te coplesesc.
In momentul in care ai vb despre aceasta problema, ai constientizat-o intens si asta a ajuns pana la nivelurile profunde ale proceselor din creier si el s-a pus pe treaba, restabilind normalitatea.
Si mie mi se intampla asta. Este ca un fel de efect al rugaciunii. Am o problema, ma gandesc intens la ea o perioada, apoi uit, imi mut gandurile in alta parte, ca sa observ mai devreme sau mai tarziu ca s-a rezolvat. Creierul ramane sa-si faca treaba, chiar daca tu nu mai esti constient de asta... Sa ai grija de nevoile tale. Creierul iti cere ce-i trebuie. Cand ai pofta de un aliment anume, sa mananci mai mult acru sau dulce, sau amar, sarat, sa bei mai multa apa, etc.
Nu ignora aceste nevoi. Este strigatul mut al organismului tau. El stie de ce are nevoie chiar daca tu nu constientizezi.
aligadot, la Sep 21 2009, 11:11 PM, a spus:
de ieri, adica din noaptea dinspre 20-21 sept, ma simt iar obosit...oricat as dormi...parca nu ma mai satur de somn...
nu stiu cum sa explic, dar, ma gandeam ca daca vorbesc chiar in momentul cand aceasta stare se manifesta,poate se mai manifesta si la alctineva, si poate tragem niste concluzii/lamuriri...
e vorba despre o stare de somn continuu, de nevoie de somn continuu...un fel de hibernare il numesc eu...
poate cineva cu,cunostinte in astrologie ma poate lamuri...
daca are cineva o parere...sa o zica aici...
asa cum am zis...a inceput perioada de somn....offffffffff........adica dorm 10 ore si nu sunt odihnit,ceea ce vara nu se intampla...de ex...poate fi si din cauza temperaturii,ma gandesc eu....nu stiu...
Eu simteam asta intr-o perioada in care eram f trista. Imi doream sa dorm mai mereu, sa nu ma mai trezesc deloc. Dimineata cand trebuia sa ma trezesc sa merg la servici, parca mi se rupea inima si chiar simteam o maaaare nevoie de somn. As fi dormit cat cuprinde... cred ca era un fel de vegetare, un mod de a-mi linisti sufletul...
HellenaJ, la Sep 25 2009, 02:11 PM, a spus:
Buna ziua!
Se pare ca nu sant singura care sufera de aceeasi problema.
Si eu simt asta, dar nu atat de acut. Daca sunt la servici sau implicata intr-o activitate, uit de senzatia de somn de dupa pranz (14-18h), dar daca sunt acasa si ma linistesc ma doboara si nu rezist fara sa fac siesta. Seara seara sunt fresh, chiar daca nu apuc sa dorm ziua, si indiferent cat de devreme ma trezesc dimineata. Dar, totusi de obicei adorm pana la maxim 1h. Doar cand sunt mai agitata si ma framanta ceva, ma mai zvarcolesc prin pat poate si vreo 2 ore pana sa adorm. Dar asa sunt eu, adorm mai greu insa dupa ce am adormit, nu ma mai trezesc. Cred ca asta se intampla fiindca sunt obisnuita cu un program de som echilibrat si nu ma fortez pana la epuizare cu munca. Daca simt ca obosesc, ma opresc chiar daca nu am terminat ce aveam de facut, ma odihnesc si termin cu prima ocazie. Asta imi pot permite deoarece nu las problemele nerezolvate pana in ultimul moment si sa ma fortez sa le rezolv apoi in timp util.
Aveti grija de voi, respectati-va programul de odihna, somn, masa.
Ziggurat, la Jan 24 2010, 01:07 AM, a spus:
Am revenit cu..surpriza!, aceeasi problema. I-am spus unei prietene asta azi si a zis ca-s nebun. Ideea e ca e o perioada destul de buna pentru mine pe toate planurile si n-as avea nici un motiv sa ma simt in felul asta. Dar ma simt; si visele pe care le am ma "ajuta" foarte mult.
Deci.. sunt bun de balamuc?

Eu am observat de multe ori, ca cu cat dorm mai mult, cu atat as dormi si mai mult. Mi s-a intamplat sa adorm pe la 2 noaptea si sa ma trezesc la 6 fresh.
Sau sa ma culc pe la 21 si sa ma trezesc dimineata tarziu, rupta de oboseala si cu ureri de cap....