Tabelul periodic, Sistemul periodic al elementelor - Tabelul lui Mendeleev Un tabel periodic al elementelor simpatic si aproape complet!
Scris 27 January 2009 - 08:13 PM
Contine numeroase informatii despre fiecare element in parte: numar atomic, grupa si perioada, seria chimica, masa atomica, energia atomica, raza atomica, volumul atomic, raza covalenta, numar de izotopi stabili si instabili, stare de agregare, densitate, punct de topire, punct de fierbere, energie de combinare, energie de vaporizare, caldura specifica, conductivitate electrica, conductivitate termica, valenta, configuratie electronica, electronegativitate, potential de ionizare.
In curand vor fi adaugate si alte detalii interesante.
Astept critici, pareri si sugestii.
Scris 28 January 2009 - 12:21 AM
Scris 09 February 2009 - 12:12 AM
lupini, la Jan 28 2009, 12:21 AM, a spus:
Multumesc!
Nu inteleg ce inseamna "Nu ştiu dacă e al tău sau nu" !?!
Sigur ca este al meu. Domeniul www.estiinta.ro este al meu, tabelul periodic al elementelor de pe eStiinta este facut de mine de la 0 in flash. Informatiile sunt de pe net. Daca ai informatii corecte, de buna calitate poti contribui la completarea lui (a tabelului sau chiar a site-ului). In curand voi lansa un forum eStiinta in care voi cauta sa colaborez cu oameni pasionati de stiinta pentru dezvoltarea site-ului.
Inca odata, iti multumesc pentru aprecieri!
Scris 09 February 2009 - 12:35 AM
Scris 13 February 2009 - 12:43 AM
lupini, la Feb 9 2009, 12:35 AM, a spus:
Multumesc! Am in plan sa adaug mai multe detalii de acest gen pentru fiecare element in parte. Toate acestea vor fi afisate in pagina dedicata elementului. Ai vazut paginile separate, dedicate elementelor?? Intreb asta fiindca incep sa am impresia ca nu e suficient de clar, ca daca faci click pe un element din tabelul periodic te duce la detalii.
In alta ordine de idei, te invit pe tine si pe toti cei interesati de stiinta si tehnologie pe forumul pe care l-am lansat ieri (12 februarie): http://forum.estiinta.ro
Aceasta postare a fost editata de concept W: 13 February 2009 - 12:44 AM
Scris 14 February 2009 - 09:24 AM
concept W, la Feb 13 2009, 12:43 AM, a spus:
In alta ordine de idei, te invit pe tine si pe toti cei interesati de stiinta si tehnologie pe forumul pe care l-am lansat ieri (12 februarie): http://forum.estiinta.ro
Foarte interesant si instructiv si usureaza mult cunoasterea rapida a elementelor cunoscute pana acum!Cate elemente ar putea exista in Univers?
Aceasta postare a fost editata de Preafericitul: 14 February 2009 - 09:26 AM
Scris 25 February 2009 - 12:34 AM
concept-w, la Jan 27 2009, 08:13 PM, a spus:
Contine numeroase informatii despre fiecare element in parte: numar atomic, grupa si perioada, seria chimica, masa atomica, energia atomica, raza atomica, volumul atomic, raza covalenta, numar de izotopi stabili si instabili, stare de agregare, densitate, punct de topire, punct de fierbere, energie de combinare, energie de vaporizare, caldura specifica, conductivitate electrica, conductivitate termica, valenta, configuratie electronica, electronegativitate, potential de ionizare.
In curand vor fi adaugate si alte detalii interesante.
Astept critici, pareri si sugestii.
Interesant ar fi sa descri elementul cu Z=110
Altfel este OK...
Aceasta postare a fost editata de fnicolici: 25 February 2009 - 12:35 AM
Scris 26 February 2009 - 07:46 PM
fnicolici, la Feb 25 2009, 12:34 AM, a spus:
Altfel este OK...
"Darmstadtiu
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Darmstadtiul (simbol Ds), cunoscut anterior sub numele de ununnilium este un element chimic cu numărul atomic 110, descoperit de Societatea pentru Cercetarea Ionilor Grei în 1994 (elementul e numit după cetatea în care e bazată această societate). E unul dintre aşa-numiţii atomi super-grei. Acest element sintetic decade repede: izotopii săi de masă 267 până la 273 au timpi de înjumătăţire care se măsoară în microsecunde. Izotopi mai grei ai darmstadtiului, de masă 279 şi 281, au fost ulterior sintetizaţi şi sunt mai stabili, cu timpi de înjumătăţire de 0,18 secunde şi 11,1 secunde respectiv."
Scris 21 March 2009 - 06:49 PM
Aceasta postare a fost editata de bani online: 21 March 2009 - 06:51 PM
Scris 21 March 2009 - 06:54 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Stiinta--Azi
stiinta si tehnologie |
CBCOOLEST | 4 | 3.328 |
|