sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Au dreptul să ne strice casa? Toate ţevile de gaz trebuie schimbate! Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-July 06

Scris 28 January 2009 - 05:04 PM

laurent-III-rd.,urmează să ne sune pentru a ne comunica preţul şi dacă sīntem de acord.Am fost avertizaţi că dacă e nu ne taie gazul.Dar nu i-am īntrebat dacă ei vor suporta cheltuielile pentru reaşezarea pavajului.Nu am o lege care să-mi spună exact ceea ce am aflat de la tine pentru a putea discuta cu ei īn cunoştinţă de cauză.

De altfel strada noastră e chiar ca după război.S-au săpat şanţuri,s-au schimbat ţevile vechi cu unele de plastic,vor pune la porţi contoare cu citire automată.Acum trei luni au scos cuburile alea mari de piatră(nu ştiu cum se numesc),le-au lăsat pe margine,pe trotuare īn grămezi şi au pus īn locul lor pămīnt,fiindcă nu le-au mai putut reaşeza la loc.Am aflat că aşa e tot oraşul.Pentru asta nu ne-au cerut bani.Dar cīnd intri pe stradă te sperii !

Oricum vom discuta cu ei şi sper să putem ajunge la un acord.Cine are casă nouă şi proiect ok e bine de ei.Dar noi ceilalţi cam trebuie să ne supunem.

Mulţumesc tutuor.Iertaţi-mă că v-am deranjat.Mai caut legi pe net ca să nu fim chiar luaţi de idioţi.

Tevile incorporate in pamant sunt ale domeniului public.

Chiar dacă sīnt īn curtea casei particulare?
0

#12 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 29 January 2009 - 10:32 PM

Trebuie sa existe un for superior al acestor firme,la care sa putem cere lamuriri.Stie cineva ceva?
0

#13 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 30 January 2009 - 03:00 PM

eu sunt curioasă dacă aceleaşi reguli se aplică la instituţiile publice construite īn aceeaşi perioadă - spitale, şcoli, diferite inspectorate, etc...

doar şi acolo sunt instalaţii vechi şi mai mult sau mai puţin periculoase

Aceasta postare a fost editata de Diela: 30 January 2009 - 03:01 PM

0

#14 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 30 January 2009 - 09:30 PM

Vezi postareaDiela, la Jan 30 2009, 04:00 PM, a spus:

eu sunt curioasă dacă aceleaşi reguli se aplică la instituţiile publice construite īn aceeaşi perioadă - spitale, şcoli, diferite inspectorate, etc...

doar şi acolo sunt instalaţii vechi şi mai mult sau mai puţin periculoase

mai pui la indoiala?
investitiile necesare pentru schimbarea conductelor si montarea centralelor termice in institutii publice sunt supuse unor aprobari extrem de riguroase si nu se obtin usor + studiile pre/fezabilitate, proiectele tehnice iar partea financiara se acopera din fondurile pentru investitii ale acestor institutii si/sau fonduri proprii, in plus, gandeste-te la licitatiile de lucrari care se organizeaza, termene etc...nu e usor dar e obligatoriu.
de ex. daca intr-un spital un lift nu corespunde normelor ISCIR, e scos din functiune si gata.
la casele private e clar: cine are bani si conditii, plateste si i se introduce gazul, cine nu-nu.

si mai e un aspect: dupa ce se realizeaza racordarea pe strada respectiva, ca e gaz, canalizare, apa, daca nu faci la timp, pe urma nu mai primesti autorizatie de la primarie oricat ai incerca!
0

#15 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 31 January 2009 - 08:57 AM

Gata,fulgdenea,m-ai convins.Mai bine sa avem bani si sa mergem inainte decit sa nu-i avem si sa ne tot plangem ca toate-s scumpe.
0

#16 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 31 January 2009 - 10:35 AM

ar trebui sa-mi scape un ha-ha?

am mai zis, daca ai bani si doresti introducerea oricarei facilitati o faci la momentul cand se demareaza aceste lucrari de catre toate persoanele care locuiesc in respectiva zona, cu implicarea personaleor juridice specializate si autoritati publice, pentru ca altfel, nu mai obtii autorizatiile necesare, De ce?
Poi ce-ar insemna, dupa ce se realizeaza lucrarile la strada unde locuiesti, care zici ca arata ca dupa razboi, sa se trezeasca vreo 10-15 familii din cand in cand ca vor sa faca lucrari si sa sparga iar in frontul stradal.
sunt convinsa ca vi s-a explicat acest aspect.

AI CITIT INFORMATII PE SITEUL CE TI L-AM RECOMANDAT??? ca inca tot intrebi ce autoritati au informatii...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Problema cu vecinul de sus
Un sfat...