sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Au dreptul să ne strice casa? Toate ţevile de gaz trebuie schimbate! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-July 06

Scris 26 January 2009 - 10:38 PM

Bună ziua,

Avem o nelămurire cu normele astea noi la care trebuie sa ne supunem,cica altfel ne taie gazul!

Casa părinţilor mei a fost construită īn '68.Cum a fost făcută atunci a fost bine.Acum cică nu mai e!

Ni s-a spus să solicităm un nou proiect de gaz...pīnă la ISCIR se pare că mai e mult.Au venit de la firmă,cineva a făcut proiectul,apoi tot ei au spus ca nu e bun,ca trebuie verificat tot de un angajat al lor,care ne-a mai cerut nişte milioane.Acum au apărut iar sa ne spună că trebuie schimbaţi toţi robineţii de gaz,chiar dacă sīnt buni,la toată lumea,că aşa "se cere" acum.Şi toate ţevile din casă că nu ştiu cum sīnt făcute anormal īn perete.Contorul pus tot de gazişti de zeci de ani acum trebuie să stea altfel,că nu e distanţa reglementară faţă de perete.

Asta mai merge cum mai merge.Dar ţeava care merge prin pamīnt la garaj(pe care l-am sigilat,că nu facem căldură īn el demult)trebuie scoasă şi īnlocuită(CHIAR DACĂ NU TRECE GAZ PRIN EA din '70).Pentru asta au de gīnd să ne strice pavajul,treptele,ceea ce pentru noi e o pacoste.Avem bani puţini,un om cu pensie mică şi cu cu handicap nu-şi permite aşa ceva īn ziua de azi.

Au ei dreptul să facă asta?Incă nu ne-au comunicat costul,dar dacă nu vom fi de acord cu plata ne vor īnchide gazul.

Firmele astea apărute ca după ploaie īn ultima vreme se pare că nu sīnt controlate de nimeni.Statul parcă nu mai există.La fel e cu cei care fac măsurători topografice pentru īnscrierea īn cartea funciară.Parcă s-au īnţeles toţi să ne cureţe de bani cu orice preţ.

Au dreptul să ne răscolească curtea şi să ne lase ca după război?Vă rog,dacă ştie cineva un site cu legislaţia din acest domeniu,unde să pot īnţelege şi eu ce se īntīmplă,să mi-l indicaţi şi mie.Poate că se pot face compromisuri din partea lor referitoare la ceea ce se poate lăsa aşa cum e.Că de dat in judecată nu ne permitem,mai ales că nu ne pricepem la instalaţii de gaz.

Dacă normele europene ne impun să trăim la standardul lor,statul nostru ar fi firesc să accepte şi faptul că noi nu avem salarii europene.

Vă rog să ne ajutaţi cu sfaturi.Ne resemnăm sau ce putem face?Că pe ţărani se pare că i-au mai lăsat īn pace puţin,după ce le-au impus lucruri absurde...şvaiţăr romānesc şi ţevi...electronice azi-mīine !
0

#2 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 26 January 2009 - 11:12 PM

Vezi postareaTrixi, la Jan 26 2009, 10:38 PM, a spus:

Bună ziua,

Avem o nelămurire cu normele astea noi la care trebuie sa ne supunem,cica altfel ne taie gazul!

Casa părinţilor mei a fost construită īn '68.Cum a fost făcută atunci a fost bine.Acum cică nu mai e!

Ni s-a spus să solicităm un nou proiect de gaz...pīnă la ISCIR se pare că mai e mult.Au venit de la firmă,cineva a făcut proiectul,apoi tot ei au spus ca nu e bun,ca trebuie verificat tot de un angajat al lor,care ne-a mai cerut nişte milioane.Acum au apărut iar sa ne spună că trebuie schimbaţi toţi robineţii de gaz,chiar dacă sīnt buni,la toată lumea,că aşa "se cere" acum.Şi toate ţevile din casă că nu ştiu cum sīnt făcute anormal īn perete.Contorul pus tot de gazişti de zeci de ani acum trebuie să stea altfel,că nu e distanţa reglementară faţă de perete.

Asta mai merge cum mai merge.Dar ţeava care merge prin pamīnt la garaj(pe care l-am sigilat,că nu facem căldură īn el demult)trebuie scoasă şi īnlocuită(CHIAR DACĂ NU TRECE GAZ PRIN EA din '70).Pentru asta au de gīnd să ne strice pavajul,treptele,ceea ce pentru noi e o pacoste.Avem bani puţini,un om cu pensie mică şi cu cu handicap nu-şi permite aşa ceva īn ziua de azi.

Au ei dreptul să facă asta?Incă nu ne-au comunicat costul,dar dacă nu vom fi de acord cu plata ne vor īnchide gazul.

Firmele astea apărute ca după ploaie īn ultima vreme se pare că nu sīnt controlate de nimeni.Statul parcă nu mai există.La fel e cu cei care fac măsurători topografice pentru īnscrierea īn cartea funciară.Parcă s-au īnţeles toţi să ne cureţe de bani cu orice preţ.

Au dreptul să ne răscolească curtea şi să ne lase ca după război?Vă rog,dacă ştie cineva un site cu legislaţia din acest domeniu,unde să pot īnţelege şi eu ce se īntīmplă,să mi-l indicaţi şi mie.Poate că se pot face compromisuri din partea lor referitoare la ceea ce se poate lăsa aşa cum e.Că de dat in judecată nu ne permitem,mai ales că nu ne pricepem la instalaţii de gaz.

Dacă normele europene ne impun să trăim la standardul lor,statul nostru ar fi firesc să accepte şi faptul că noi nu avem salarii europene.

Vă rog să ne ajutaţi cu sfaturi.Ne resemnăm sau ce putem face?Că pe ţărani se pare că i-au mai lăsat īn pace puţin,după ce le-au impus lucruri absurde...şvaiţăr romānesc şi ţevi...electronice azi-mīine !

Mafia in Ro e mare ...e greu sa te lupti singur cu ea!

Nu inteleg de ce va cramponati atat de gaz?
Cea mai buna solutie este sa renuntati la gaz ...caci oricum in cativa ani o sa renuntati volens nolens din cauza preturilor.
In occident este deja la moda gazeificarea lemnului ...ceea ce e mai ieftin si nu mai depinzi de mafia gazului si tot mai multi cetateni revin la incalzirea centrala pe baza de combustibili solizi (peleti, lemn sau carbune)
0

#3 Utilizator offline   *fulgdenea* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-May 07

Scris 26 January 2009 - 11:39 PM

am mai citit o odata, ca nu mi-a venit sa cred ce-ai scris! asta pe langa titlul neispirat al topicului...
poi statul, prin ANRGN -Autoritatea Naţională de Reglementare īn Domeniul Energiei si ISCIR are grija ca tu sa traiesti cu gazul in casa in siguranta! n-au murit destui oameni din cauza gazului si centralelor improprii?

http://www.anre.ro/index.php
0

#4 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 27 January 2009 - 05:38 PM

Nu cred,un romān caruia-i iei de la gură zeci de milioane de lei ca sa pui tevi mai pătrate ca alea rotunde nu se mai practică la nemţi,nu face de obicei incendii din cauza formei ţevilor.Fiindcă un om flămīnd poate face multe greşeli-de pildă poate sa nu observe cīnd se stinge focul īn sobă iar la reaprindere să facă bum,,,,

Statisticile cu incendiile depind de cine le face...sau de ce fel de interes are cineva ca ştirea să sune īn urechile ascultătorilor īn favoarea unei anumite idei...massmedia e oarbă dar noi nu.

Iar numele topicului mi-a fost inspirat de starea de moment.Unei ţevi subterane,scoase legal din uz,de ce nu i se taie si sigilează capetele?De ce trebuie să se strice toate dalele pardoselii curţii pe o distanţă de vreo 20 de metri şi treptele ca să o scoată afară?Asta mi se pare o tīmpenie calificată !
0

#5 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 28 January 2009 - 01:22 PM

Dar exista o problema ? este vreo scurgere? macar te-au lamurit de ce vor sa schimbe? este casa separata fata de altii sau stai singur in ea?

Motivul este e doar pt ca noua lege EU cere asta? pt ca daca trebuie schimbate doar pt ca normele EU cer asa , sa stii ca Romania a primit banii de la celelate tari europene , care cer schimbat standardul .. statul deja ESTE platit .. nu inteleg extra costul

Aceasta postare a fost editata de J0': 28 January 2009 - 01:24 PM

0

#6 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 28 January 2009 - 01:40 PM

Vezi postareaTrixi, la Jan 27 2009, 05:38 PM, a spus:

Nu cred,un romān caruia-i iei de la gură zeci de milioane de lei ca sa pui tevi mai pătrate ca alea rotunde nu se mai practică la nemţi,nu face de obicei incendii din cauza formei ţevilor.Fiindcă un om flămīnd poate face multe greşeli-de pildă poate sa nu observe cīnd se stinge focul īn sobă iar la reaprindere să facă bum,,,,

Statisticile cu incendiile depind de cine le face...sau de ce fel de interes are cineva ca ştirea să sune īn urechile ascultătorilor īn favoarea unei anumite idei...massmedia e oarbă dar noi nu.

Iar numele topicului mi-a fost inspirat de starea de moment.Unei ţevi subterane,scoase legal din uz,de ce nu i se taie si sigilează capetele?De ce trebuie să se strice toate dalele pardoselii curţii pe o distanţă de vreo 20 de metri şi treptele ca să o scoată afară?Asta mi se pare o tīmpenie calificată !

daca teava spre garaj (care e neutilizata) si daca nu alimenteaza altceva, fiind inutila, nu cred ca-i necesar sa o inlocuiesti
dar in rest....da
orice material de constructii, chiar si teava de gaz , are o limita de viata...... :stars:

Vezi postareaJ0', la Jan 28 2009, 01:22 PM, a spus:

Dar exista o problema ? este vreo scurgere? macar te-au lamurit de ce vor sa schimbe? este casa separata fata de altii sau stai singur in ea?

Motivul este e doar pt ca noua lege EU cere asta? pt ca daca trebuie schimbate doar pt ca normele EU cer asa , sa stii ca Romania a primit banii de la celelate tari europene , care cer schimbat standardul .. statul deja ESTE platit .. nu inteleg extra costul

ei...de-ale noastre....
proiect, aprobari, executie.....

Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 28 January 2009 - 01:41 PM

0

#7 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 28 January 2009 - 02:18 PM

Bună ziua,

Nu au voie sa faca asta fara acordul vostru.
Asadar ..obligatia voastra a beneficiarilor, se rezuma strict doar la ce este de suprafata, privitor la instalatie.
Ce este subteran (in pamant) intra in atributiunile lor atat ca si costuri cat si materiale.
Si sunt obligati sa lase totul mai apoi ,asa cum au gasit, adica sa repare si sa finiseze identic, pe banii lor.
0

#8 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 28 January 2009 - 03:17 PM

just!
dar le pot taiaa gazul cu pretextul ca instalatia nu mai corespunde......bla-bla-bla
0

#9 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 28 January 2009 - 04:50 PM

Jo,īmi cer scuze fiindcă trebuia din start să vă dau toate datele.Īn casă locuim doar noi şi nu există nici o scurgere.Casa e veche şi nu am avut niciodată nici o problemă cu īncălzirea.Acum aproape un an au venit cei de la Distrigaz aşa cum au venit la toţi vecinii noştri care au case mai vechi,pentru a verifica instalaţiile.Ce-a fost de sigilat s-a sigilat,cu acordul nostru,bineīnţeles,am făcut actele(nu cunosc terminologia!),ne-au spus că pentru soba convector trebuie aprobarea ISCIRULUI.Acesta ne-a solicitat Proiectul de gaz.

A venit de la firma la care am apelat un domn care a făcut proiectul.Apoi a venit de la aceeaşi firmă altul(după ce ne-au amīnat luni de zile)care ne-a spus că proiectul nu e bun şi trebuie făcut altul.Deja am plătit vreo 7 milioane,cred,nici nu-mi mai amintesc cīt.

Nu mă deranjează să taie toate ţevile din casă şi să schimbe robineţii de gaz(fiindcă nu mai sīnt īn concordanţă cu normele prezente),dar al doilea reprezentant ne-a spus că trebuie scoasă şi ţeava care merge prin pămīnt de la casă la garaj,fiindcă nu se mai admit ţevi din metal subterane(nu-l intersează că acel robinet nu-l folosim de mulţi ani şi e sigilat).Şi prin pivniţă vor să spargă pereţii să scoată tot ce "nu mai corespunde" chiar dacă ţevile alea sīnt sigilate.

Şi de ce să plătim noi un proiect iniţial greşit?

puiu.t,ei spun că-i necesar,deşi eu văd cu ce ar putea deranja o ţeavă veche subterană şi scoasă din circuit pe cineva.
0

#10 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 28 January 2009 - 04:58 PM

Vezi postareapuiu.t, la Jan 28 2009, 03:17 PM, a spus:

just!
dar le pot taiaa gazul cu pretextul ca instalatia nu mai corespunde......bla-bla-bla

NU .Dar il poate taia pe motiv ca iti exprimi refuzul de a-i lasa sa efectueze reparatii, inlocuiri si alte lucrari pe motiv ca este proprietate privata.
Desi nici masura asta nu cred ca este legala. Doar daca nu este stipulata in contract, ca isi rezerva dreptul asta.
Tot ce este in sol(in pamant adica) nu este proprietatea beneficiarului si din acest punct de vedere nici obligatia lui de a intretine, schimba si repara acele tevi.
Iar daca mai apoi iti dai acordul expres sa efectueze lucrari de inlocuire, reparatii, sau intretinere , este obligatia lor de a repara, finisa locul unde s-au facut lucrari.
Tevile incorporate in pamant sunt ale domeniului public.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic