sau Inregistrare

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Augmentare de sani Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   sandracorabis 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-October 05

Scris 02 October 2005 - 12:12 AM

Am si eu o intrebare: am 24 de ani si m-am hotarit sa-mi fac o operatie de marire a sinilor pt. ca nimic altceva nu a dat rezultate, as vrea sa stiu care sunt riscurile si care sunt mai bune, cele cu ser fiziologic sau altele? Cred ca pt. femeile din ziua de azi aceste operatii au devenit o necesitate.
0

#2 Utilizator offline   Prof.dr.Bratu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 20-March 05

Scris 07 October 2005 - 11:22 AM

Buna ziua,

Atunci cand fac aceasta operatie eu semnez cu pacientele mei un acord in care sunt trecute absolut toate complicatiile fiindca este normal ca acestea le cunoasca:

Citeaza

COMPLICAŢII GENERALE

1. Durerea postoperatorie
Orice senzaţie de disconfort poate fi controlată cu medicaţia antialgică (paracetamol) şi miorelaxante.

2. Reacţia locală a ţesuturilor
Folosirea pensei monopolare Ellman limitează sângerarea în timpul operaţiei şi înlătură edemul şi inflamaţia postoperatorie, însă ţesuturile implicate pot fi uşor umflate datorită gestului chirurgical.

3. Infecţia
Infecţia apare extrem de rar şi poate fi evitată prin respectarea strictă a instrucţiunilor pre şi postoperatorii, antibioterapie preoperator şi evitarea înlăturării părului axilar cel puţin o lună după operaţie. În cazul în care apare cel mai mic simptom suspect, vă rugăm să contactaţi urgent doctorul deoarece orice infecţie netratată poate duce la compromiterea implantului.

4. Sângerarea sau hematomul
Fumătorii şi cei care practică activităţi fizice grele au tendinţă la sângerare crescută datorită creşterii presiunii arteriale şi afectării reţelei vasculare fragile nou create.

5. Cicatrizarea defectuoasă
Viteza şi modul de cicatrizare variază mult de la un individ la altul şi chiar şi de la o zonă la alta în cazul aceluiaşi individ. În primele 6 săptămâni, cicatricea va fi subţire şi de culoare roz, însă după câteva luni va începe să se estompeze devenind stabilă abia la 1 an de la operaţie. Pe parcursul acestui interval pot apare o serie de modificări ale cicatricii, cum ar fi: slăbirea sau lărgirea ei (în cazul implanturilor mari), schimbări de culoare, nodozităţi şi disconfort local. Dezvoltarea cicatricii cheloide sau hipertrofice este dificil de anticipat, dar, din fericire se întâmplă rar. Toate aceste aspecte pot influenţa aspectul final al cicatricii şi pot necesita, în cazul în care sunt semnificative, corecţia chirurgicală a acesteia. Fumătorii prezintă risc crescut de apariţie a cicatrizării întârziate şi defectuoase.

COMPLICAŢII SPECIFICE

1. Contracţia capsulară
Organismul, în cadrul procesului normal de vindecare, formează o teacă de ţesut conjunctiv în jurul implantului. Grosimea acestei teci variază de la individ la individ putându-se transforma la anumite persoane într-o veritabilă capsulă contractilă ce strânge şi deformează implantul dând senzaţia de sân “tare ca piatra”. Gradele de incapsulare sunt variabile. Contracţia capsulară medie poate ceda la medicaţie antioxidantă specifică şi masaj, în schimb contracţia capsulară severă necesită corecţie chirurgicală. Reintervenţia chirurgicală cu înlocuirea implantului şi secţionarea capsulei poate rezolva situaţia, însă nu impiedică apariţia recurenţelor. Poziţionarea profundă a implantului sub muşchiul pectoral prezintă risc scăzut de apariţie al capsulei contractile. Este esenţial să fie respectat termenul de 3 ani de urmărire postoperatorie până la stabilizarea completă a implantului.

2. Modificări de sensibilitate
În perioada postoperatorie pot apare schimbări în gradul de sensibilitate al sânului şi al zonei areolo-mamelonare. Acest lucru poate varia de la completa amorţire la hipo sau hipersensibilitate asociate şi cu schimbări calitative ale senzaţiilor. Ele vor dispărea treptat în timp (3 luni).

3. Creşterea vascularizaţiei pielii
Regiunea sânului este foarte vascularizată şi în perioada postoperatorie, datorită întinderii şi subţierii pielii, venele superficiale pot deveni vizibile şi dureroase (durere “în bară” sub sân). Acest lucru se întâmplă mai ales la persoanele foarte slabe, cu ţesut mamar slab reprezentat şi care doresc implanturi de dimensiuni mari. Durerea cedează la antialgicele obişnuite şi va dispărea în câteva săptămâni.

4. Implantul palpabil (fenomenul de rippling)
În cazul variantei subglandulare, ca o regulă generală, cu cât implantul este mai mare comparativ cu dimensiunile glandei mamare existente, cu atât riscul ca marginile lui să fie simţite prin piele creşte. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi în cazul în care pacienta slăbeşte după operaţie.

5. Respingerea implantului
Cercetările ştiinţifice au arătat că materialul implantelor este compatibil cu organismul uman şi nu este cancerigen. Foarte rar este posibil însă ca organismul sa nu tolereze acest implant şi va fi nevoie de îndepărtarea sau înlocuirea lui. Tot în cazuri excepţionale poate apare extruzia implantului la nivelul cicatricii. Acest lucru se întâmplă în cazul infecţiilor, lipsei de vascularizaţie la nivelul cicatricii, la fumători sau la implanturile de dimensiuni mari.

In privinta protezelor cele cu gel coeziv sunt de departe cele mai bune deoarece au consistenta asemanatoare cu a sanului, nu pierd din continut si chiar daca prin absurd invelisul se sparge gelul din interior nu curge.

In clinica eu folosesc proteze Inamed (Soft touch 410 Matrix) si proteze Mentor.
0

#3 Utilizator offline   sandracorabis 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-October 05

Scris 13 November 2005 - 11:39 PM

Buna ziua,

Va multumesc pentru toate informatiile pe care mi le-ati dat. Eu sunt destul de hotarita sa fac operatia, sper sa nu ajunga sa ma coste prea mult. In principiu as vrea un implant nu foarte mare, as opta dintre dimensiunile cele mai mici pentru ca am inteles ca sunt mai putine riscuri decit la implantele mai mari. In final, se merita oare operatia asta pentru ca este un sacrificiu destul de mare si inca nu stiu cum imi va afecta viata....

I-a parut oare rau vreunei femei ca a facut o asemenea operatie?
0

#4 Utilizator offline   Prof.dr.Bratu 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 20-March 05

Scris 11 December 2005 - 08:07 PM

Daca va preocupa foarte tare marimea sanilor si considerati ca va afecteaza activitatea cotidiana si viata intima cred ca merita sa va faceti aceasta operatie.

Daca totul merge bine ea va schimba in mod pozitiv viata. Binenteles ca trebuie sa va asumati si dumneavoastra niste riscuri, inerente oricarei operatii.

Majoritatea pacientelor mele sunt foarte multumite dupa aceasta interventie.

Aceasta postare a fost editata de Prof.dr.Bratu: 11 December 2005 - 08:08 PM

0

#5 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 08 May 2006 - 10:19 PM

am creat topicul asta ca sa deviez putin din offtopiul de la rinoplastie...
deci... ce ati vrea sa stiti despre subiect?
0

#6 Utilizator offline   anamadeus 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 09 May 2006 - 08:38 AM

Vezi postareacutzu, la May 8 2006, 11:19 PM, a spus:

helo
eu ma intreb, daca un tratament hormonal are efect doar temporar, atunci la ce mai e bun? o sa revin dupa discutia cu medicul endocrinolog, dar as vrea sa stiu ce stii tu despre asta. pt ca teoretic mi se pare ok, in cazul unei deficiente hormonale. cert este ca orice tratament hormonal trebuie facut sub stricta recomandare si supraveghere medicala, alminteri riscurile pot fi extrem de mari. nu cred ca prefera cineva sa-si mareasc sanii cu riscul de a se transforma intr-o balena.....
0

#7 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cârcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 09 May 2006 - 08:52 AM

Vezi postareacutzu, la May 8 2006, 11:19 PM, a spus:

in primul rand ce inseamna augmentarea de sani :flowers:
0

#8 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 09 May 2006 - 12:18 PM

Vezi postareaanamadeus, la May 9 2006, 09:38 AM, a spus:

helo
eu ma intreb, daca un tratament hormonal are efect doar temporar, atunci la ce mai e bun? o sa revin dupa discutia cu medicul endocrinolog, dar as vrea sa stiu ce stii tu despre asta. pt ca teoretic mi se pare ok, in cazul unei deficiente hormonale. cert este ca orice tratament hormonal trebuie facut sub stricta recomandare si supraveghere medicala, alminteri riscurile pot fi extrem de mari. nu cred ca prefera cineva sa-si mareasc sanii cu riscul de a se transforma intr-o balena.....

Uite... citeste si tu ceva de genul asta: Women Taking Breast Enhancement Pills Swallow Empty Promises

E in Science Daily, site de prestigiu nu intr-o RECLAMA la cine stie ce pastila... Eu lucrez intr-o clinica de chirurgie estetica unde se fac la greu operatii de augmentare de sani, multe dintre fetele astea vin cu lectiile facute, unele stiu foarte multe despre subiect, tu chiar crezi ca ar mai apela la chirurgie daca ar functiona leacurile alea babesti?

uite inca un sir lung de "rezultate" ale unor persoane care au luat asa ceva:
http://answers.googl...dview?id=308089

Vezi postareaflori de camp, la May 9 2006, 09:52 AM, a spus:

in primul rand ce inseamna augmentarea de sani :flowers:

;) pentru o scurta descriere mergi la adresa asta

Aceasta postare a fost editata de cutzu: 09 May 2006 - 12:17 PM

0

#9 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 09 May 2006 - 12:25 PM

am auzit ca merge si prin metode naturale ;) cica mararul , sau samanta de marar ar fi buna , masaj cu uleiuri speciale ;)

sau ma rog un partener dragut care ii iubeste asa cum sunt ei :flowers:
0

#10 Utilizator offline   OacOac 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-December 05

Scris 09 May 2006 - 12:26 PM

Vezi postareaJoanna, la May 9 2006, 01:25 PM, a spus:

am auzit ca merge si prin metode naturale 8) cica mararul , sau samanta de marar ar fi buna , masaj cu uleiuri speciale ;)

sau ma rog un partener dragut care ii iubeste asa cum sunt ei ;)

telina....asa cum merge la barbati tre sa mearga si la noi :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 17 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse