Personalitate dubla Personalitate dubla
Scris 25 January 2009 - 08:57 AM
Azi am intrat pe blogul la cineva si am am citit o poveste de a lui. Credeti ca in creierul unui om pot exista doua persoane total diferite si nimeni sa nu isi dea seama ?
Cititi asta ca exemplu, credeti ca e gluma sau de fapt tipul e sincer? http://www.dupa2beri...rsonalitate.htm
Daca schizofrenie e o boala psihica, cum afli cand o ai?
Scris 25 January 2009 - 09:22 AM
Despre schitofrenie gasesti peste tot pe internet informatii despre simptome,cauze si eventuale proceduri de tratamente efective sau nu. Deci cauta.
Scris 25 January 2009 - 09:26 AM
romani, la Jan 25 2009, 09:57 AM, a spus:
Azi am intrat pe blogul la cineva si am am citit o poveste de a lui. Credeti ca in creierul unui om pot exista doua persoane total diferite si nimeni sa nu isi dea seama ?
Cititi asta ca exemplu, credeti ca e gluma sau de fapt tipul e sincer? http://www.dupa2beri...rsonalitate.htm
Nu, nu e gluma, e literatura.
Scris 25 January 2009 - 09:52 AM
romani, la Jan 25 2009, 08:57 AM, a spus:
Sunt rare cazurile dar exista
Cat despre schizofrenie, hmmmm, iti recomand filmul A beautiful mind....................E vechi dar impresionant
Ce faceti fetele?
Aceasta postare a fost editata de joannahart: 25 January 2009 - 09:53 AM
Scris 25 January 2009 - 10:22 AM
romani, la Jan 25 2009, 09:57 AM, a spus:
nu cumva tu esti si proprietaru blogului ?
Scris 25 January 2009 - 11:29 AM
Personalitatea multipla - doua sau mai multe personalitati bine dezvoltate si integrate in acelasi individ.
In cele mai multe cazuri , fiecare personalitate are propriul sau nume, propria varsta , precum si un set de amintiri si comportamente caracteristice.Diferitele personalitati se pot deosebi la scris, talent artistic sau chiar cunostinta de limbi straine.
Unul dintre cele mai faimoase cazuri de PM este acela al lui Chris Sizemore , ale carei personalitati alternative - Eve White, Eve Black si Jane au fost schitate in filmul "The three faces of Eve" , iar apoi prezentate mai amplu in bibliografia sa "I am Eve".
Aceasta postare a fost editata de joannahart: 25 January 2009 - 11:35 AM
Scris 26 January 2009 - 12:06 AM
http://en.wikipedia....ey_Ardell_Mason
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 26 January 2009 - 12:06 AM
Scris 26 January 2009 - 12:22 AM
Legat de schizofrenie, in emisiunea The Most Evil de pe Discovery, se spune asa:
1. Schizofrenia e genetica
2. Este declansata de un eveniment traumatic, dar se poate declansa de la sine
3. Se caracterizeaza prin pierdere de masa cerebrala, 5% pe an, in 5 ani se pierde 25 din creier
4. Pierderea de masa cerebrala incepe de la lobii occipitali si se extinde la cei frontali. Cand ajunge la cei frontali, incep derilurile, falsele interpretari ale realitatii, fiind afectata functia cognitiva
5. Bolnavul nu poate face diferenta intre propria voce si o voce exterioara. Orice voce mentala interioara este perceputa ca fiind exterioara si chiar auzita (halucinatiile auditive)
6. Bolnavul in cadrul delirurilor considera ca nimic nu e intamplator, motiv pentru care face n conexiuni intre toate evenimentele pentru a-si justifica un scenariu care sa-l apere si sa-i asigure supravietuirea, chiar daca asta inseamna uciderea altor oameni
7. Prognostic nefavorabil, medicatia franeaza evolutia, fara medicatie boala evolueaza mult mai rapid
8. Majoritatea schizofrenicilor au tentinda de a deveni paranoici (delir de persecutie)
9. Delirul de persecutie poate deveni in rare cazuri ca un joc de tenis, orice i s-ar spune, bolnavul demonteaza orice argument si il intoarce in favoarea sa, adica a delirului, pentru a-si justifica actiunile aberante (devine ca un politician abil, sau ca un avocat abil)
10. In majoritatea cazurilor insa, datorita pierderilor de masa cerebrala, vorbirea devine nesigura, echilibrul devine nesigur, si capacitatea de a gandi rational dispare bolnavul devenind total dependent de ingrijire specializata
toti avem mai multe stari ale eului, ele sunt studiate in Analiza Tranzactionala
cand o stare a eului nu stie de alta iar starile eului se schimba rapid, poarta denunumirea de "eu mobil" si cam toti nevroticii si istericii au asa ceva (cei care neaga mereu orice responsabilitate pentru faptele lor)
Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 26 January 2009 - 12:19 AM
Scris 26 January 2009 - 02:00 AM
joannahart, la Jan 25 2009, 09:52 AM, a spus:
Cat despre schizofrenie, hmmmm, iti recomand filmul A beautiful mind....................E vechi dar impresionant
Ce faceti fetele?
Filmul A beautiful mind este biografia matematicianului laureat al Premiului Nobel in economie John Nash.
Scenariul contine destul de multa fictiune, referitor la boala cu care a fost diagnosticat: manifestare si modalitatea in care a fost tratat. In plus incepind cu 1980 a inceput recuperarea sa.
Filmul este o recomandare artistica excelenta, si doar atit.
Aceasta postare a fost editata de Fentasy: 26 January 2009 - 02:02 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
adhd? | Guest_Guest_cicina_*_* | 2 | 1.490 |
|
De ce exista razboaie ?
De ce exista crime, lupte, talharii... |
S.R. | 25 | 4.093 |
|