sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

probleme stranii la calculator Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Blackeritza 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 27-September 05

Scris 30 September 2005 - 10:59 AM

Salutare la toata lumea!

Sunt noua pe acest forum, insa m-am hotarat sa va scriu pentru ca am o problema cu comp-ul meu recent achizionat... Problema este cel putin ciudata... :giggle:

Compul are urmatoarea configuratie:

ASUS A7V600X SocketA AMD Athlon & Athlon XP & Duron 550MHz- 2,25+GHz, VIA KT-600 chipset, 200/266/333/400 MHz FSB, 3 DDR DIMM max. 3 GB, PC3200/2700/PC2100, PC1600 DDR SDRAM, 6PCI, 1AGP (8x), 2 UDMA66/100/133 Bus Master IDE, 8 USB 2.0, 1P/2S, PS/2 bill/eg

AMD XP 3000 Barton BOX 333Mhz S462

512MB Adata CL 2.5
AGP R9250ADT 128Mb Abit R9250ADT 128Mb128bit DDR+TV
80Gb Seagate SATA 7200rpm ST3800817AS
DVD-RW LG OEM GMA-4163B 16x
Mouse PS2 OPTIC + Scrool GEMBIRD
Tastatura TurboWin PS2 BLACK
CASE KME 4bay - silver/red ATX/P4 450W 7258
HDD > COOLER SPIRE HD05010S1M4 Metalic
CASE > COOLER SPIRE 80*80*25 ball bearing - black (B)

Cand am vrut sa instalez WinXP, am avut tot felul de probleme cu hardul SATA pe care nu-l recunostea. Am pus pe o disketa driverele si dupa ce incepea sa-si faca load la fisiere, se bloca pe parcurs. Nici azi nu pot sa inteleg de ce XP-ul nu a mers la mine pe comp.

In fine, am mai citit pe formuri de ceva probleme asemanatoare cu XP-ul si hardurile SATA, si am aflat ca win2000-ul merge atza, fara nici un fel de jena. Am instalat foarte frumos 2000-ul la lucru, facut toate update-urile necesare, pus antivirus... Plecat acasa cu comp-ul... totul mergea frumos pana am bagat cd-ul pentru placa de baza ASUS... am primit ceva erori ca nu gaseste nush ce pe el, in fine... i-am dat log out si cand am vrut sa ma loginez din nou... comp-ul meu dragutzul de el o inghetat. Am dat restart... si surpriza... se incarca windows-ul, insa nu am tastatura, iar mouse numai cateva secunde dupa care ingheata! Insa cursorul este activ si ma invita sa-mi scriu parola!!! ;)

Astazi l-am adus la firma din nou... (aici am mouse+tastatura pe usb) si... stupoare... totul merge minunat! Cd-ul de la MB nu da erori... totul este functional!! :wub:

Sunt chestii pe care pur si simplu nu le inteleg... E ceva de vina la MB, sau ca am instalat la lucru? Jur ca mor de curiozitate si nu inteleg... :( ;)

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Aceasta postare a fost editata de Blackeritza: 30 September 2005 - 11:01 AM

0

#2 Utilizator offline   Blackeritza 

• Ghiocel

Scris 30 September 2005 - 01:35 PM

Am descoperit ca... tastatura este veriga slaba a comp-ului... (turbowin)

Am mouse atata timp cat nu ating tastatura! In momentul in care ating vreo tasta, mouse-ul ingheata!
Am incercat cu alta tastatura ps2, totul este minunat si merge, deci nu este MB de vina. Pe de alta parte, am pus tastatura la comp-ul meu de la firma si nu avut probleme cu ea... :(

Probabil ca va fi nevoie sa-mi iau o tastatura pe usb, insa sa o pastrez si pe aceasta ps2 pentru data viitoare cand o sa-mi instalez sistemul. ;)
0

#3 Utilizator offline   DSpawn 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 31-May 05

Scris 30 September 2005 - 04:22 PM

O fi ceva incompatibilitati....... Da ii foarte ciudata problema ta....
0

#4 Utilizator offline   TiGeR_asH 

• R0m4nt|cu
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 23-August 05

Scris 30 September 2005 - 08:09 PM

Testeaza Mouse si TST pe un alt sistem si fiecare si impreuna...
Daca totu e oki.... At fie ceva din sistemu de operare, ... ma feresc sa zic ca ar putea fi conectorii din placa de baza... din moment ce pe usb se comporta :tease: ...
0

#5 Utilizator offline   Blackeritza 

• Ghiocel

Scris 03 October 2005 - 07:08 AM

Am testat tastatura si mouse pe un alt calculator, totul functioneaza perfect.
Am bootat de pe cd pe calculatorul meu, avand un alt sistem de operare, mouse-ul ps2 merge normal, tastatura nu. Totul pe usb functioneaza normal.

Nu mai pot crede altceva decat ca placa de baza are ceva probleme. O sa merg azi cu el la magazin. :sorry: Sa speram ca se va rezolva cu bine... :tease:
0

#6 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 04 October 2005 - 07:17 PM

Am calculatorul foarte asemanator cu al tau si nu am avut o astfel de probema o fi vreo componenta defecta ???
0

#7 Utilizator offline   Blackeritza 

• Ghiocel

Scris 05 October 2005 - 08:42 AM

Se pare ca nu, cel putin asa au spus cei de la magazin. Tastatura lor pe ps2 mergea perfect, tastatura mea TurboWin pe ps2 nu, alta tastatura identica cu a mea TurboWin... din nou... mergea fara probleme!
Tastatura mea TurboWin ps2 merge foarte bine pe comp-ul de la lucru care este un Pentium Celeron.

Desi cei de la magazin nu au gasit probleme la placa de baza, eu suspectez totusi ca tensiunea variaza la ps2... :P

Alta problema avuta este ca nu am putut sub nici o forma sa instalez Windows XP pe calculator... Am pus pe o disketa driverele pentru controlerele SATA... insa dupa ce WinXP isi incarca fisierele si vroia sa o ia din loc... primeam mesajul ca 'Can't not copy some files' ... Dupa skip, isi copia fisierele si apoi dupa restart, primeam ecran albastru cum ca nu gaseste hard disk... :)
0

#8 Utilizator offline   TiGeR_asH 

• R0m4nt|cu
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-August 05

Scris 08 October 2005 - 02:24 AM

Iti recomand sa iei pe cineva de la firma ii faci un ciubuc... si sa vina la tine, sau sa ia la firma PC mai in amanunt... la micile detalii... caci asa s-ar putea sa te puna sa cumperi nush ce ... si nush... Parerea mea!
Sa nu faca din tine, clienta fidela a magazinului ! :hi:
0

#9 Utilizator offline   TZEP 

• om rau !
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-December 04

Scris 08 October 2005 - 09:54 AM

Citeaza

Alta problema avuta este ca nu am putut sub nici o forma sa instalez Windows XP pe calculator... Am pus pe o disketa driverele pentru controlerele SATA... insa dupa ce WinXP isi incarca fisierele si vroia sa o ia din loc... primeam mesajul ca 'Can't not copy some files' ... Dupa skip, isi copia fisierele si apoi dupa restart, primeam ecran albastru cum ca nu gaseste hard disk...

Am avut o problema similara ..ia vezi ai firele in hdd bagate ca lumea
0

#10 Utilizator offline   Herr Spiegellman 

• Lustruous Prince of Darkness
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-November 05

Scris 12 November 2005 - 12:48 AM

:D)

1. Te lupti in esenta cu chipsetul VIA... pt un procesor asa puternic nu iti recomandam chipset VIA ... e ca si cum ai pune motor de BMW pe tractor... Chiar daca Asus e ok, VIA nu e ok. Deasemenea placa ta de baza nu stie Dual Channel.
2. La magazin poate ca au testat tot pe un comp cu chipset VIa sau mai rau pe SiS. Ai fi uimita de ce chestii ciudate se petrec pe aceste 2 chipseturi.
3. Daca tot nu ai rezolvat cu instalarea de Win XP da-mi de stire, cel mai probabil placa e din primele revizii (firma care a tinut placa aia pe sotc de i s-a acrit...) si atunci vom aborda problema din punct de vedere al controlerului de S-ATA de pe placa de baza... cel mai probabil un Via 8127 daca mai tin eu bine si daca nu incurc... in orice caz scrie pe placa de baza :evil:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi mult zgomot :(
prea mult zgomot pt un calculator