sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Diane-35 despre Diane 35 Evaluare topic: - - - - -

#111 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 03 December 2010 - 11:08 PM

Vezi postareaDianediane, la Dec 3 2010, 10:49 PM, a spus:

am deschis acest topic pentru a incerca sa aflu mai multe despre acest medicamnt.. se spune ca se recomanda in general pt tratarea ovarelor polichistice.. dar multi medici il recomanda fara ecograf sau alte analize.. daca am doar acnee si probleme cu parul, dar nu am dereglari ale ciclului menstrual este ok sa iau? fara nicio analiza.. recomandat de catre o dna de la planning?

daca mi-a recomandat o doctora diane 35 fara eco sau analize.. pt simplul fat ca am acnee si usoare probleme cu parul..carui risc ma expun??

mentionez ca nu am dereglari menstruale

Ti-am combinat mesajele. Daca exista deja topic cu aceasta tema, nu mai e nevoie sa deschizi inca unul, primesti ajutor aici.

Ar fi trebuit sa iti dea analize de sange: glicemie, colesterol, TGP. AU cel mai mare continut de hormoni si te pot da peste cap. Se recomanda si pentru acnee si seboree, dar, parerea mea, nu merita sa iti dai organismul peste cap, numai pentru atat. Iti putea recomanda si alte contraceptive, cu un continut minim de hormoni.
Stiu ca e cat o zi de post, dar incearca sa citesti prospectul. Daca nu ai apucat sa le cumperi, il gasesti pe net. Si mai incearca sa te consulti si cu un ginecolog.

#112 Utilizator offline   Cristinammm 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-February 11

Scris 14 February 2011 - 05:06 PM

buna ziua,
de 1 an jumate iau diane 35 si nu am avut nici o problema. luna aceasta am uitat sa iau o pastila,insa am sarit peste ea si am continuat blisterul. A urmat pauza de 7 zile in care asteptam sa-mi vina menstruatia , dar deja au trecut 12 zile si menstruatia nu a aparut. Vi s-a mai intamplat asa? exista riscul sa fiu gravida? am facut testul de sarcina si a iesit negativ.

Va multumesc!
0

#113 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 14 February 2011 - 05:11 PM

Daca ai uitat sa iei o pastila trebuia sa o iei imediat ce ti-ai amintit, chiar daca asta insemna sa iei doua in acelasi timp. Si sa te protejezi suplimentar in urmatoarea saptamana.
Nu cred ca esti insarcinata, insa te-ai dat un pic peste cap, uitand sa iei o pastila. Eu am dureri groaznice de cap cand nu iau cate o pastila.

Ai facut vreodata pauza, in toata perioada asta de cand le iei? Nu ma refer la pauza dintre doua blistere. Dar la control ai fost? Le iei la recomandarea medicului?

Nu vreau sa par sacaitoare, insa nu e de joaca cu anticonceptionalele. Iar Dianele au cea mai mare concentratie de hormoni.

#114 Utilizator offline   Cristinammm 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 14-February 11

Scris 14 February 2011 - 05:41 PM

da, am facut pauza o luna in acest interval. la control nu am fost.nu mi-au fost recomandate de medic ci de o farmacista. nu am avut probleme de cand le iau.
0

#115 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 14 February 2011 - 06:24 PM

Vezi postareaCristinammm, la Feb 14 2011, 05:41 PM, a spus:

da, am facut pauza o luna in acest interval. la control nu am fost.nu mi-au fost recomandate de medic ci de o farmacista. nu am avut probleme de cand le iau.

Interesant. Mie nu au vrut sa imi dea yasmine, care sunt si mult mai slabe, decat dupa ce le-am aratat reteta.
Ca sa nu mai vorbim ca anticonceptionalele se prescriu dupa ce faci cateva analizem sa vada cum stai cu ficatul, cu colesterolul, cu glicemia.

#116 Utilizator offline   Dede0002 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 11-July 11

Scris 11 July 2011 - 09:44 AM

Buna!. eu iau diane35 de cateva luni.. am facut o pauza de o luna ..acum am inceput iar. in saptamana a 3a am uitat o pilula si citind prospectul am vazut ca am doua variante: prima ar fi sa iau pastila uitata a doua zi (chiar daca voi lua 2 pastile in aceeasi zi) si apoi sa incep noul blister fara pauza de 7 zile, iar a doua varianta ar fi intreruperea blisterului timp de 7 zile si inceperea unuia nou dupa aceasta pauza. Intrebarea mea este: in primul caz .. cand imi va veni menstruatia? iar in al doilea caz daca in pauza aceatsa de 7 zile imi va veni sau nu menstruatia?

Astept un raspuns cat mai rapid deoarece nu stiu ce sa fac. Va multumesc!
0

#117 Utilizator offline   Katutz 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 13-July 11

Scris 13 July 2011 - 10:57 PM

Buna seara. Eu chiar nu mai inteleg nimic. Am probleme de vreo 2 ani,ovare polichistice, care s-au inrautatit anul trecut prin lipsa menstruatie mai mult de 6 luni, apoi 2 luni a venit ca mai apoi inca 3 luni sa nu mai am si tot asa. Plus par peste tot si nu e vorba de 2-3 fire ci mult si pe tot corpul. Am facut analize, iar in urma lor doctorita mi-a dat ca tratament Siofor(stiu ca este pt diabet dar glicemia mea nu este chiar atat de ridicata) si Duphaston, cu promisiunea ca mi se va regla menstruatia. Timp de 10 luni am luat acest tratament, si chiar astazi am fost iar la medic, altul mentionand si faptul ca in urma tratamentului peretele meu este foarte subtiat, care mi-a dat Diane 35. Ceea ce am citit aici in forum m-a speriat foarte tare, mai ales ca in urma tratamentului cu Duphaston m-am ingrasat foarte mult, 15-17 kg intr-un an. Incredere in doctori nu mai am nici in Ro dar nici in strainatate, ca si acolo am fost la 3 doctori diferiti care nici macar o reteta nu mi-au dat,instiintandu-ma insa ca va trebui sa fac un tratament hormonal in momentul in care sunt hotarat sa am un copil si atat numic mai mult.
Mai trebuie sa mentionez si faptul ca doctorita de anul trecut m-a speriat spunandu-mi ca daca nu ma tratam si mai asteptam mult exista riscul de a intra la menopauza :doh: am abia 27 de ani. :blink: Este posibil asa ceva?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri
0

#118 Utilizator offline   InternetLady 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 27-May 09

Scris 13 October 2011 - 12:20 PM

Haideti sa facem un mic rezumat, fetelor.

1. Pilulele contraceptive nu se iau "dupa ureche" si la recomandarea prietenelor, ci doar cu prescriptie medicala.

2. Pilulele contraceptive nu se intrerup dupa ureche. La primele simptome deranjante se viziteaza medicul. El ia decizia. Daca se intrerup pilulele fara consult medical prealabil si fara sa fie inlocuite, pot aparea complicatii mult mai grave. (valabil in special pt Diane-35).

3. Pilulele contraceptive de regula nu ingrasa. Favorizeaza retentia de apa in organism (asta inseamna maxim 2-3 kg in plus). Ingrasarea are alte cauze in majoritatea cazurilor.

4. Fiecare organism reactioneaza diferit la pilule. Ce e bun pentru tine si problema ta, nu e bun pentru toata lumea.

5. In conditii de utilizare normala (nici o pastila uitata) se poate intampla la inceput ca in perioada de pauza (cele 7 zile) sa nu vina menstruatia. Nu este o problema, se continua administrarea intrucat menstruatia este de fapt o sangerare de intrerupere (fortata de cocktailul de hormoni) care poate sau nu sa apara. Daca menstruatia nu apare la a doua pauza, e motiv de ingrijorare.

6. Pilula contraceptiva are eficienta 100% daca este administrata corect: daca nu ai uitat nici o pastila, daca ai luat pastila in fiecare zi la aceeasi ora, daca nu ai vomitat sau ai avut diaree in perioada imediat urmatoare administrarii pastilei, daca nu ai luat antibiotice puternice (ca cele folosite in tratamentul TBC-ului, helicobacter pylori, etc), daca nu ai folosit (ingerat) preparate pe baza de sunatoare sau grapefruit (scad eficienta pilulei).

7. Majoritatea antibioticelor nu influenteaza efectul pilulei dar se recomanda totusi prudenta. Cum am spus, fiecare organism reactioneaza diferit.

8. Diane-35 nu este un contraceptiv. Este un medicament hormonal cu doza (relativ) mare si efect contraceptiv. Nu se ia decat in cazuri prescrise de medic.

9. Diane-35 nu se administreaza pentru ovare polichistice (scrie pe prospect la contraindicatii). Daca medicul ti-a recomandat pentru ovar polichistic, cere opinia altui medic. Diane-35 se administreaza pentru chisturi pe ovare (fara "poli") insotite de hirsutism sau acnee grava. Pentru restul exista alte pilule.

10. Fumatul si alcoolul cresc riscul aparitiei tromboembolismului indiferent de varsta. Cea mai grava consecinta a combinarii pilulei cu unul dintre aceste elemente este accidentul vascular cerebral care poate provoca moartea. Deci este foarte recomandat sa nu se consume alcool si sa nu se fumeze in timp ce se administreaza pilule.

11. Pilozitatea excesiva cauzata de sindrom androgin este inlaturata de efectul Diane-35 doar in cazul in care parul respectiv nu a fost epilat/ras in prealabil. Pentru ca pilozitatea sa dispara, in general este nevoie de tratament pe termen mai lung (1 an).

12. Contraceptivul oral Yasmin se afla pe masa discutiilor. Se pare prezinta prea multe riscuri iar FDA (Food&Drugs Administration) se razboieste cu compania producatoare, cerand interzicerea acestui preparat pe piata americana.

13. Contraceptivele orale de a 3-a generatie ( cele care contin desogestrel si gestodene) prezinta un risc mult mai ridicat de tromboembolism decat cele de generatie mai veche.

14. Pilula contraceptiva scade riscul aparitiei unor anumite tipuri de cancer.

15. Pilula contraceptiva poate avea ca efecte secundare 'feminizarea' formei si cresterea in volum a sanilor daca se administreaza pe o perioada mai lunga. Nu se recomanda administrarea pentru acestea. Pentru marirea sanilor e mai buna operatia de augmentare deoarece

16. Orice hormon artificial introdus intr-un organism sanatos provoaca dezechilibre care pot avea consecinte grave.

17. Nu te poti sinucide luand prea multe pastile contraceptive deodata (da, au existat incercari), dar iti poti da peste cap organismul foarte tare.
0

#119 Utilizator offline   Ioana_me_blue 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 06-June 10

Scris 21 December 2011 - 06:46 PM

]buna seara
,am si eu o nelamurire: am luat 4 luni diane35,incepeam miercurea ,terminam folia martea ; apoi venea acea pauza de 7 zile.
Ideea este ca de luna asta dr mi-a zis sa iau jasmin.Intrebarea mea este : de cand incep sa iau jasmin?Din prima zi de ciclu sau de mierucri,cum luam diane?Adik iau in continuare sau cum?:|
0

#120 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 21 December 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaDede0002, la 11 July 2011 - 09:44 AM, a spus:

Buna!. eu iau diane35 de cateva luni.. am facut o pauza de o luna ..acum am inceput iar. in saptamana a 3a am uitat o pilula si citind prospectul am vazut ca am doua variante: prima ar fi sa iau pastila uitata a doua zi (chiar daca voi lua 2 pastile in aceeasi zi) si apoi sa incep noul blister fara pauza de 7 zile, iar a doua varianta ar fi intreruperea blisterului timp de 7 zile si inceperea unuia nou dupa aceasta pauza. Intrebarea mea este: in primul caz .. cand imi va veni menstruatia? iar in al doilea caz daca in pauza aceatsa de 7 zile imi va veni sau nu menstruatia?
Astept un raspuns cat mai rapid deoarece nu stiu ce sa fac. Va multumesc!

Pentru tine raspunsul vine tarziu, insa poate fi de folos altor femei aflate in situatia ta:
- daca intrerupi in saptamana 3, in ziua cand ai uitat sa iei pilula, menstruatia iti va veni in zilele urmatoare.
- daca nu faci pauza de 7 zile, menstruatia iti va veni la sfarsitul celui de-al doilea blister, deci nu e cazul sa te ingrijorezi.

Vezi postareaIoana_me_blue, la 21 December 2011 - 06:46 PM, a spus:

]buna seara
,am si eu o nelamurire: am luat 4 luni diane35,incepeam miercurea ,terminam folia martea ; apoi venea acea pauza de 7 zile.
Ideea este ca de luna asta dr mi-a zis sa iau jasmin.Intrebarea mea este : de cand incep sa iau jasmin?Din prima zi de ciclu sau de mierucri,cum luam diane?Adik iau in continuare sau cum?:|

In prima zi de ciclu, ca e alt hormon, alta doza. Ar fi trebuit sa iti zice medicul asta.

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Infectie Chlamydia WW2007  1 3.192
Replici noi Intrebare analize: MCH / MCHC diamica  1 33.774
Hot Topic (New) Este fata sau baiat ? Adunate din popor...
- metode babesti de predictie fara tehnologie -
Naeema  58 3.640
Replici noi Echografie pretty007  10 4.149
Hot Topic (New) Atasamente Pot fetele sa ramana insarcinate atat de usor? Rustik Girl  141 33.171