Aceasta postare a fost editata de Enki: 19 January 2009 - 06:20 PM
Diane-35 despre Diane 35
Scris 28 September 2005 - 10:37 PM
Scris 02 July 2006 - 08:44 PM
Diane 35 NU este un anticonceptional !!!
El este un anti-androgenic, mai pe intelesul tau "un medicament impotriva hormonilor sexuali masculini" (androgeni).
Diane 35 se recomanda in anumite BOLI in care sint implicati hormonii sexuali masculini cum ar fi: hirsutism (adica femeile care au mult par, la fel ca barbatii, pe fata - de ex au barba si mustata ca barbatii, sau mult par pe piept sau pe burta ca barbatii - datorat unei secretii prea mari, anormale de testosteron la femeie), este recomandat in anumite cazuri de acnee (in care se presupune ca este implicat testosteronul care este un hormon tipic masculin, care la femei ar trebuii sa fie secretat in cantitati f mici) sau este indicat in ovarul polichistic, etc
Diane are ca "efect secundar" faptul ca are proprietati anticonceptionale, dar NU este recomandat ca anticonceptional pentru ca efectele sale secundare sint foarte mari: risc de tromboembolism (adica cheaguri care astupa vasele si din care se poate murii), anumite forme de cancer la femeie, etc
Din acest motiv, Diane 35 este recomandat de medici NUMAI la persoanele care sufera de anumite BOLI si care chiar AU nevoie de acest tratament anti-androgenic.
NU trebuie luat fara recomandarea medicului pe post de anticonceptional pentru ca riscurile sint prea mari!
Este adevarat ca multe femei au o problema, o anumita sensibilitate psihica si anumite complexe ca sint "prea paroase" si din acest motiv insista asupra medicilor sa le dea astfel de medicamente, dar trebuie sa intelegi si tu si prietena ta si restul femeilor, ca orice femeie are o anumita cantitate de par pe buze (un fel de "mustata feminina"), iar acest lucru este perfect normal si NU ar trebuii ca femeile sa ia Diane pt aceasta problema ci sa-si epileze "mustata". Diane se ia doar atunci cand "mustata" sau "barba" seamana cu cea a unui barbat, adica atunci cand exista un hirsutism autentic. Si numai medicul poate decide daca este vorba de hirsutism adevarat.
Un alt lucru pe care ar trebuii sa il stii este ca parul de pe picioarele femeii NU este dependent de hormoni ci este o trasatura genetica, astfel incat parul de pe picioare NU scade cu antiandrogenice (adica degeaba ar lua o femeie Diane pt parul de pe picioare ca NU ajuta). Singurul lucru care ajuta este doar depilatul.
eu personal am luat diane si mi-a aparut 2 noduli la san ...dar nu pot sa zic sigur ca e din cauza pastilelor...Cel mai bine sa iei diane daca intradevar ai mai probleme cu cosurile...daca acestea nu sunt forte mari in loc sa iei diane mai bine folosesti creme si tratamente speciale pt acestea. poopici
Scris 06 July 2006 - 04:01 PM
Eu am avut mari probleme de la diane-35 o prietena mi-a recomandat.......ptr.reglarea ciclui ca am probleme......am luat si dupa 3 pastile am inceput sa sangerez putin dupa 2 zile si mai mult si uite asa am sangerat cu cheaguri 15 zile de la diane......am fost la medic si mi-a spus cum am putut sa iau diane-35 fara prescritia medicului......acum mi-a recomandat medicul tot ceva tip anticonceptionale dar yasimine......pararea mea este sa mergi din nou la medic ......sa nu ei asa din capul tau.....
Scris 07 July 2006 - 07:53 PM
Scris 04 August 2006 - 12:17 PM
Aceasta postare a fost editata de GCE: 04 August 2006 - 12:21 PM
Scris 05 August 2006 - 10:03 PM
Am intrerupt pt. ca m-am gandit ca este necesara o pauza; insa de 3 luni de cand nu mai iau aceste pastile m-a umplut de cosuri pe fata, iar ce sa spun despre par, ele nu au functionat deloc,insa ca anticonceptionale au fost foarte bune.
Acum as vrea sa reincep tratamentul cu Diane35,insa nu stiu daca este indicat,sau ar putea aparea efecte nedorite.
Scris 30 October 2006 - 04:36 PM
Scris 30 October 2006 - 04:43 PM
Aceasta postare a fost editata de Enki: 28 May 2008 - 11:15 AM
Scris 30 October 2006 - 05:42 PM
Scris 20 January 2007 - 11:24 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sarcina extrauterina | fluturas_mov | 34 | 22.718 |
|