sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

fibroadenom mamar informatii noi? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   primola 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-September 05

Scris 28 September 2005 - 08:34 PM

o data diagnosticat e indicata operatia?stiu ca se face din cauza excesului de estrogeni...mai sunt si alte cauze?cine imi garanteaza mie ca o data operat nu recidiveaza si ce-ar trebui sa fac sa impiedic asta?
0

#2 Utilizator offline   stepha 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 18-August 05

Scris 05 October 2005 - 08:27 AM

Primola, nu stiu daca fibroadenomul mamar e acelasi cu cancerul mamar, dar am vazut de curand la tv o emisiune despre cancerul mamar si m-am cam ingrozit, mai ales ca bunica mea de asta a murit. Spunea ca indiferent de stadiul in care este depistat, trebuie operat, diferenta e ca daca l-ai depistat din timp si tumorea e mica, are cativa milimetri, semnul operatiei nu va fi atat de mare, adica forma sanului nu va fi atat de mult afectata.
0

#3 Utilizator offline   Babes 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 04-October 05

Scris 05 October 2005 - 11:34 AM

Salut Primola,
In general se opereaza. Diag sigur de adenofibrom se pune prin biopsie.
Indicatia operatorie este si in functie de varsta, de evolutia lui. Creste, observi diferente de volum
in functie de menstre, etc
Este bine sa-ti alegi un ginecolog de la pubertate care sa te urmareasca toata viata.
Daca ai asa ceva consulta-l, el te va indruma cum este mai bine.

Aceasta postare a fost editata de Babes: 05 October 2005 - 11:35 AM

0

#4 Utilizator offline   primola 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 October 2005 - 01:26 PM

Am am aflat ca apare din cauze multiple dar mai ales din cauza hiperestrogenismului(cand organele noastre cele mai expuse la excesul de estrogeni-sanii,uterul- sunt foarte sensibile si reactioneaza)Ca simptome ale excesului de estrogeni:sindromul premenstrual cu umflarea sanilor,starile depresive,iritabilitatea,oboseala ,dureri de cap,scaderea atentiei,crize de plans sau de gelozie,libido exagerat.Cu 2 saptamani inainte de menstra sanii prezinta o tensiunea dureroasa,prin cresterea volumului,intotdeauna bilaterala,apar dureri spontane sau provocate in cadranul supero extern al sanului.Mai poate aparea retentie apoasa tisulara care duce la balonare,cresterea in volum a sanilor,edeme maleolare.Greutatea corporala se poate modifica cu 1-2 kg in plus.Tot ce v-am spus eu aici se refera la hiperestrogenismul de receptie,adica exista o secretie normala de estrogeni dar receptorii(din sani si aparatul genital) de care se leaga sunt foarte sensibili si atrag cantitati mari de hormoni.Mai exista cauze de hiperestrogenism de secretie adica o cantitate mare de estrogeni se secreta din cauza unor tulburari ale ovarului cu simptome legate de amenoree alternate cu metroragii,rebeel la tratament hormonal,diagnosticul bazandu-se pe dozarile hormonale.Alta cauza a hiperestrogenismului este de origine metabolica in care sunt tulburate mecanismele de reglare sau de metabolizare a estrogenilor.Adica pot exista boli ale ficatului(dupa hepatita,ciroza)sau afectare a rinichiului care nu elimina suficienti hormoni.MAi pot exista si carente alimentare lipsind tiamina,riboflavina,piridoxina,acid pantotenic.Deci cam 3 cauze mari de hiperestrogenism exista,cea mai comuna fiind cea de receptie.Diagnosticul se face pe dozari de estrogeni din urina,eventual un consult ginecologic.
Actiunea prelungita a estrogenilor in exces se exercita mai ales asupra receptorilor din sani si uter in care in timp se instaleaza afectiuni.La sani :mastodinii,mastoza,adenoza.La nivelul uterului:fibromatoza.Mai sunt afectate si organele interne aparand si colite spastice,accidente hemoragice,dischinezii biliare.
Manifestarile proliferative reprezinta un stadiu tardiv al hiperestrogenismului si permit diagnosticul retroactiv al sindromului.Spontan sau cu varsta poate aparea epuizarea ovarului ori scaderea sensibilitatii receptorilor.Sindromul hiperestrogenic poate insa evolua si atinge stadiul final-oncologic!
Tratamentul trebuie individualizat de la caz la caz..in caz de hiperestrogenism de receptie tratamentul se face prin administarea de androgeni si progesteron,premenstrual se recomanda reducerea ingestiei de lichide si administrarea de diuretice.Si cam atat am gasit eu pana acum..sper doar ca am fost destul de clara ... poate un medic endocrinologic bun ar putea ajuta la personalizarea tramentelor.
0

#5 Utilizator offline   Babes 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 07 October 2005 - 09:53 AM

In nici un caz tratamentul ne se mai face cu testosteron sau progesteron. Astazi exista multe alte medicamente cu efecte secundare minime. Probabil esti personal medical. Cum ramne cum adenofibromul tau ?
0

#6 Utilizator offline   primola 

• Boboc
  • Pip

Scris 07 October 2005 - 09:11 PM

Sunt studenta la medicina..inca.Mi-am operat fibroadenomul deja,am deja o saptamana si ma simt bine.Mi-am spus ca e mai bine sa elimin efectul inainte sa descopar cauza pt ca nu prea am timp sa monitorizez cum trebuie orice schimbare ar fi survenit la el.Dar totusi vroiam sa aflu mai multe despre cauze..evident ar trebui sa ma duc undeva la endocrinologie.Si cam ce alte tratamente mi-ati recomnda?
0

#7 Utilizator offline   Babes 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 14 October 2005 - 01:26 PM

Daca ai menstre in limite normale nu iti recomana nici un tratament. Si nu uita , orice femeie, chiar medic, trebuie sa mearga de doua ori pe an la medicul ei ginecolog, este o problema de educatie, pe care majoritatea nu o respecta, din pacate. Ce sa-i faci ne mai trebuie probabil inca doua trei generatii sa ajungem civilizatia din urma.
0

#8 Utilizator offline   primola 

• Boboc
  • Pip

Scris 14 October 2005 - 04:34 PM

Da,chiar n-am avut probleme in privinta asta!deci nu-mi trebuie tratament.Dar totusi care e cauza?alte cauze?cum ar trebui sa ma feresc sa nu recidiveze?nici nu stiu unde sa mai caut pentru ca este saracie de informatie!Si e adevarat ca nu prea exista tendita sa mergem la control pentru ca e o alta mentalitate!trebuie duse multe campanii si multa cerneala va trebu sa curga pentru asta dar eu sunt optimista!
0

#9 Utilizator offline   Babes 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 15 October 2005 - 12:36 PM

Daca esti optimista e bine. Nu fa nimic, considera-te sanatoasa. Ce a fost, a trecut consider-o o intamplare. In special nu lua medicamente. Esti tanara, organismul tau stie ce trebuie sa faca daca nu-l pui in situatii imposibile. Ai incredere in el si taiesteti viata asa cum trebuie. Adica bine.
0

#10 Utilizator offline   primola 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 October 2005 - 01:47 PM

:P multumesc mult pentru interes!e greu cand esti sanatos si dintr-o data te trezesti cu asa ceva..oarecum intri in panica.Oricum n-o sa incetez sa caut informatii,asta e clar si cand o sa le gasesc o sa le pun la dispozitia oricui are nevoie.Sanatate maxima la toata lumea!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari