sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Conferinta Dan Puric invitatie Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 15 February 2010 - 01:00 AM

DAN PURIC

Gānduri filosofice

Episodul 6 - Cunoaşterea dobāndită raţional şi cunoaşterea care ne e dată.

Cel mai bun discurs către poporul romān e umorul ! Poveştile spuse cu mult umor, au dedesubt, linii de forţă de gāndire şi de atitudine ! O formidabilă idee expusă de Dan Puric, care se dovedeşte adevărată. Asta pot să confirm eu: am avut la facultate doi profesori, care deseori aduceau īn discuţie idei interesante din ştiinţele naturii şi societăţii. Aproape toate ideile pe care le expuneau, erau īnsoţite de povestiri pline de umor inteligent. Au fost profesorii la cursurile cărora mergeam din plăcere. Pe unul dintre ei l-am cunoscut mai īndeaproape, şi, am constatat că, īn cadru mai restrāns, nu era chiar aşa de "glumeţ" ci mai degrabă sobru. Nu pricepeam de ce. Abia la cāţiva ani după terminarea facultăţii, mi-am dat seama, că tot umorul care īnsoţeau cursurile lor, era o strategie din domeniul psihanalizei, ce are chiar şi putere de lege a psihologiei: īntotdeauna, īntr-o īmprejurare īn care omul se simte bine, mintea reţine o mare parte din informaţiile receptate ! Şi īntr-adevăr, aşa e: au trecut mulţi ani de la terminarea facultăţii, şi foarte greu īmi mai amintesc despre ce spuneau alţi profesori, īnsă, ideile pe care le spuneau cei doi profesori despre care am vorbit, sunt aşa de proaspete, de parcă aş fi fost ieri la cursuri !!! Nu le voi uita niciodată. Asta se datorează faptului, că acele idei au fost īnsoţite de umor inteligent !!! Repet, umor inteligent, nu orice fel de umor !

Īn episodul de faţă, sunt aduse noi idei frumoase.

O căruţă de ţărani, au ţinut īn şah imperii. Aşa au făcut romānii.

Īn acest episod, Dan Puric continuă cu extrapolarea īn societate, a perspectivei inverse din pictură. Īn faţă sunt "VIP-urile", īn spate, nebăgaţi de nimeni īn seamă, sunt cei care suferă.

De asemenea, aduce īn discuţie o formidabilă idee: cunoaşterea dobāndită raţional, şi cunoaşterea care ni se dă. Prima, a dus la războaie īntre oameni, īn īntrecerea pentru a cunoaşte. A doua cunoaştere, cea care ni se dă, e iubirea: o cunoaştem, dar, fără a o fi īnvăţat vreodată. Ea e īn inima noastră, şi īşi aşteaptă clipa să se manifeste ! Ea ne-a fost dată !

Geniale idei spuse de Dan Puric !
0

#42 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 31 March 2010 - 01:10 AM

DAN PURIC

Gānduri filosofice

Episodul 7 - Despre iubire şi suferinţă.

Aici, Dan Puric face o frumoasă asemănare īntre fizica cuantică şi iubire. Īn fizica newtoniană, īntre două corpuri care se depărtează, atracţia scade. Dar, īn fizica particulelor, īntre două corpuri care se īndepărtează, atracţia devine tot mai mare. La fel e şi cu iubirea: cu cāt distanţa īn timp sau spaţiu, sau īn ambele, e tot mai mare, melancolia iubirii e tot mai apăsătoare, e tot mai puternică.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi 24 iunie 2007 .. Fascinatia dansului ed. V"
spectacol anual al Studioului de balet GIULIANA
Balet Studio GIULIANA  1 3.526
Replici noi Inscrieri Conferinte Ambient EzotericFest 21-24 mai 2009 Marcel_D  0 1.524
Replici noi Atasamente Balet Studio GIULIANA si invitatii sai
18 iunie - ,,Fascinatia dansului ed. IV"
Balet Studio GIULIANA  0 3.967
Replici noi Atasamente Workshop despre productia de film in colaborare cu TIFF
Sibiu, 5 si 6 iunie 2007
George Hari Popescu  0 2.872
Replici noi Videoproiectie El Camino Santiago de Compostela Marcel_D  0 3.203