Conferinta Dan Puric invitatie
Scris 14 January 2009 - 09:57 AM
Totodata se va lansa volumul cu acelasi titlu -"Omul frumos".
Evenimentul face parte dintr-o serie de patru conferinte pe care Domnul DAN PURIC le va prezenta in anul 2009, la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei ART PRODUCTION.
"Lumea de azi este intr-un proces continuu de uratire. In noul imperiu al uratului, frumosul este doar o amintire care abia mai palpaie sub marsul triumfal al unei lumi schilodite aflata in plina ofensiva.
Omul frumos este ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii in lupta cu oceanul de neomenesc ce vine.
Omul frumos este ultimul suspin Hristic pentru o lume aflata in cadere definitiva." (Dan Puric)
Dan Puric, tonifica destinzând si destinde tonifiind, relevându-ne, în acest chip spontan, credinta, luciditate, creativitate, forta si atitudine de structura stâncii, ce ne cheama si ne îndeamna pe fiecare sa alegem, sa fim.
http://www.lacasurio...e-26723051.html
Scris 14 January 2009 - 11:20 AM
La adresa talentului pentru pantimima, nu am nimic de comenat.
Unii au talent la un anumit lucru.
Altii la doua.
Altii la TOT ce inseamna arta.
El vrea doua dar nu poate decat unul.
Scris 14 January 2009 - 11:55 AM
Îmi place o vorbă spusă de el, într-o emisiune de la B1 TV : "Românii şi-au pierdut spiritul voievodal, acel spirit al curajului, al luptei pentru dreptate, acea luptă voievodală din vremea lui Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul ! Ne-am pierdut spiritul voievodal al boierilor, al respectului pentru cultură, pentru strămoşi, pentru valoare. Acel spirit voievodal ne-a unit pe toţi în 1918."
În prezent, nu mai există spirit voievodal : toată lumea înjură pe toată lumea, cine urlă mai tare, e luat ca fiind cel mai deştept, nu mai există respect pentru om, pentru valorile morale, pentru nimic.
Scris 16 January 2009 - 09:58 PM
K0ntr0VerSy, la Jan 14 2009, 11:20 AM, a spus:
Recunosc ca m-am lasat sedusa de un interviu televizat al lui Dan Puric, in parte pentru ca citeaza foarte multi filozofi romani pe care i-am citit si nu e putin lucru sa ai o cultura atit de vasta ca a sa.
Dar, Dan Puric se lanseaza in concluzii extrem de periculoase pentru intelectualul tinar roman iar eu subscriu la ideea prezentata de tine ca isi doreste prea mult sa fie ceea ce NU ESTE.
Scris 16 January 2009 - 10:09 PM
lupini, la Jan 14 2009, 11:55 AM, a spus:
Îmi place o vorbă spusă de el, într-o emisiune de la B1 TV : "Românii şi-au pierdut spiritul voievodal, acel spirit al curajului, al luptei pentru dreptate, acea luptă voievodală din vremea lui Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul ! Ne-am pierdut spiritul voievodal al boierilor, al respectului pentru cultură, pentru strămoşi, pentru valoare. Acel spirit voievodal ne-a unit pe toţi în 1918."
În prezent, nu mai există spirit voievodal : toată lumea înjură pe toată lumea, cine urlă mai tare, e luat ca fiind cel mai deştept, nu mai există respect pentru om, pentru valorile morale, pentru nimic.
Poate domnului Dan Puric i-ar face placere, intr-adevar, sa retraiasca vremurile de glorie ale voievozilor amintiti, mai ales din perspectiva unui boier care lacrimeaza de grija Patriei stramosesti si isi trimite iobagii amarati sa moara pentru ea!
Nu contest realul talent actoricesc al domnului Dan Puric, dar eu am o convingere: un om competent intr-un anume loc va deveni incompetent atunci cand va fi avansat. Dan Puric are, totusi, o charisma puternica si prin asta reuseste sa "vrajeasca" auditoriul si in cadrul emisiunilor televizate, nu doar pe scena.
Mi-ar fi placut sa pot ajunge si eu acolo, sa-l vad.
Scris 17 January 2009 - 01:13 PM
Scris 17 January 2009 - 02:48 PM
lupini, la Jan 17 2009, 02:08 PM, a spus:
Cind afirmi ceva in care exista foarte multe componente ce se pot regasi in realitatea pe care o traim, dar concluzia in sine este falsa...faci un joc intelectual periculos.
Afirmatia pe care a facut-o la B1 TV vizavi de Cristian Gava ca ar avea o cruce imensa de dus, de care el nu este constient mi se pare de asemenea extrem de exagerata.
Aceasta postare a fost editata de Fentasy: 17 January 2009 - 02:53 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sibiu, 5 si 6 iunie 2007 |
George Hari Popescu | 0 | 2.872 |
|
simboluri masonice |
aknetaton | 2 | 4.330 |
|
Manyfest festival al artelor vizuale | ionici | 0 | 1.492 |
|
|
Corina_S | 0 | 3.056 |
|
Workshop-ul „Planul strategic pe cinci ani al producatorilor” | George Hari Popescu | 0 | 2.606 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS