Maidanezi
Scris 08 January 2006 - 11:09 AM
Nu vreau sa fiu rea dar dupa ce ti-am citit mesajul, ce emana doar evolutie si spirit superior, ma gandesc serios daca sa-mi tai venele sau sa le las lungi! oricum m-am ales cu o cura buna de slabire pentru ca mi-a provocat greata. Helooooooooo nu te-a lasat Dumnezeu doar pe tine pe pamant cu misiunea de a omora tot ce te deranjaza!
Mai ai si alte idei la fel de......"minunate"?!
Scris 08 January 2006 - 11:20 AM
Citeaza
Nu vreau sa fiu rea dar dupa ce ti-am citit mesajul, ce emana doar evolutie si spirit superior, ma gandesc serios daca sa-mi tai venele sau sa le las lungi! oricum m-am ales cu o cura buna de slabire pentru ca mi-a provocat greata. Helooooooooo nu te-a lasat Dumnezeu doar pe tine pe pamant cu misiunea de a omora tot ce te deranjaza!
Mai ai si alte idei la fel de......"minunate"?!
Citeaza
vezi sa nu vomiti dupa ce citesti si post-ul asta
Scris 08 January 2006 - 02:32 PM
denyssa, la Dec 20 2005, 08:30 PM, a spus:
as vrea sa fac o asociatie pt protectia cainilor,dar am nevoie de ajutor.sper sa reusesc!
bineinteles ca imi plac foarte mult, dar ii inteleg si pe cei care nu ii sufera, care au fost atacati
fiind inraiti de unii oameni, si aparandu-si teritoriul, nu tin cont pe cine ataca
ar trebui luate niste masuri , dar in orice caz, nu omorarea lor; pai cum facusera cu ceva timp in urma...ii omorau cu atata cruzime, ca nu aveau bani pt. eutanasiere... si mai avem pretentii
as avea alte solutii pt maidanezi( nu atat de drastice) ca daca nu aveam....ma faceam presdinte
Scris 27 January 2006 - 01:50 AM
eu fac parte dintr-o asociatie de protectia animalelor din timisoara. este greu sa gasesti o solutie care sa multumeasca pe toata lumea. si va asigur ca toate partile in 'discutia maidanez' au argumente solide.
saptamana aceasta incepem un program de sterilizare, vaccinare, deparazitare si marcare a 'vagabonzilor' din timisoara. experienta altora a dovedit ca aceasta este singura solutie viabila. vestea proasta este ca dureaza. degeaba omori toti cainii, asa cum ar dori unii, mai radicali. populatia canina se reface.
solutia este sterilizarea a unui procent cat mai mare a cainilor fara tutela existenti, plasarea lor in adaposturi si programe de adoptie (nici nu va vine sa credeti ce greu este sa intretii un adapost civilizat, fara sa il transformi in echivalentul unui auschwitz pentru caini...) si mai ales educarea populatiei. este greu sa convingi lumea ca nu face nici un serviciu 'comunitarilor' hranindu-i sporadic.
incercam sa obtinem o hotarare locala care sa prevada ca proprietarii de caini fie sa ii sterilizeze, fie sa fie obligati sa ii tina pe terenul proprietate personala. cainii cu stapan care sunt lasati sa 'isi faca de cap' atunci cand intra in calduri sunt una din principalele cauze pentru care fenomenul nu poate fi eradicat.
noi ne tinem pumnii. speram ca si voi
Scris 27 January 2006 - 08:19 AM
Shur, la Jan 27 2006, 01:50 AM, a spus:
eu fac parte dintr-o asociatie de protectia animalelor din timisoara. este greu sa gasesti o solutie care sa multumeasca pe toata lumea. si va asigur ca toate partile in 'discutia maidanez' au argumente solide.
saptamana aceasta incepem un program de sterilizare, vaccinare, deparazitare si marcare a 'vagabonzilor' din timisoara. experienta altora a dovedit ca aceasta este singura solutie viabila. vestea proasta este ca dureaza. degeaba omori toti cainii, asa cum ar dori unii, mai radicali. populatia canina se reface.
solutia este sterilizarea a unui procent cat mai mare a cainilor fara tutela existenti, plasarea lor in adaposturi si programe de adoptie (nici nu va vine sa credeti ce greu este sa intretii un adapost civilizat, fara sa il transformi in echivalentul unui auschwitz pentru caini...) si mai ales educarea populatiei. este greu sa convingi lumea ca nu face nici un serviciu 'comunitarilor' hranindu-i sporadic.
incercam sa obtinem o hotarare locala care sa prevada ca proprietarii de caini fie sa ii sterilizeze, fie sa fie obligati sa ii tina pe terenul proprietate personala. cainii cu stapan care sunt lasati sa 'isi faca de cap' atunci cand intra in calduri sunt una din principalele cauze pentru care fenomenul nu poate fi eradicat.
Este o munca titanica care merita toata lauda insa o sa va izbiti de indiferenta oamenilor si a autoritatilor locale.
Dar macar incercati sa faceti ceva fatza de "iubtorii" care ii tin in scarile blocului si ii hranesc.
Scris 27 January 2006 - 01:21 PM
Pentru ca astazi eu nu vreau sa aud nimic de neimplicarea autoritatilor. Pentru ca astazi autoritatile au fost prezente. Au lipsit cetatenii, insa.
Vreti sa stiti cati 'simpli cetateni' au venit? Prin 'simplu' ma refer nu la voluntari ai asociatiei, nu la angajati ai primariei, nu la veterinari cu care colaboram, nu la jurnalisti, nu la reprezentantul FALT, nu la reprezentantul Danyflor (societatea care se ocupa in prezent de ecarisaj). Ei bine, va pot spune. DOI. Deci din ditai cartierul timisoarean, doi oameni sunt interesati de soarta cainilor vagabonzi si de o solutie civilizata.
De varianta "luati-i si omorati-i" (am auzit-o si astazi) m-am saturat. Nu mai am de gand sa repet, ca dincolo de aspectele etice si morale (unii nu cunosc asa ceva), solutia nu este functionala. Sau in Bucuresti nu mai sunt caini? Dar m-am saturat, sincer, si de "lasati-i, ca avem noi grija de ei" si de "bietii maidanezi".
Daca mai era nevoie, astazi mi s-a confirmat acel trist adevar, cum ca daca vrei sa faci ceva, fa singur. M-as bucura sa nu am dreptate. Insa din punctul meu de vedere, cred ca trebuie sa mergem inainte, chiar si dupa ce am dat cu capul de zidul indiferentei. Ori capul, ori zidul o sa cedeze. Se spune ca cel mai destept cedeaza. Astept ca indiferentii sa isi dovedeasca inteligenta. Eu nu am de agand sa o dovedesc cedand.
Stiti cum e... o fi fost Don Quijote nebun... dar macar stie lumea de el
Scris 27 January 2006 - 02:31 PM
Citeaza
solutia este sterilizarea a unui procent cat mai mare a cainilor fara tutela existenti, plasarea lor in adaposturi si programe de adoptie (nici nu va vine sa credeti ce greu este sa intretii un adapost civilizat, fara sa il transformi in echivalentul unui auschwit pentru caini...) si mai ales educarea populatiei. este greu sa convingi lumea ca nu face nici un serviciu 'comunitarilor' hranindu-i sporadic.
ma bucur ca cineva ia initiativa in asa ceva...este practic imposibil sa-i sterilizezi pe toti, dar bravo tie...macar atat..pacat ca numai in timisoara se organizeaza asa ceva... :uncanw:
Scris 27 January 2006 - 04:06 PM
Doamne-ajuta, ca eu sincer m-am saturat sa merg cu frica-n gat printre blocuri, mai ales ca lucrez pana noaptea si ajung acasa pe la 11-11.30 cand e pustiu.
iar pe cei pe care-i incearca acea senzatie de greata la auzul exterminarii maidanezilor ii rog sa-si lase o extremitate la dispozitia "dragutilor si dulcilor si simpaticilor" monstri de caini din Bucuresti.
dupa care sa-i vad ca mai au tupeul sa deschida gura ! mai oameni, voi chiar nu realizati ca se petrec de multe ori adevarate scene de groaza din cauza maidanezilor?
din pacate tot noi, oamenii, suntem de vina pentru situatia creata...animalele efectiv n-au nici o vina dar, sincer, oricat i-as iubi (si-i iubesc, am 3 in scara...blanzi si cuminti), mi-e mai aproape pielea decat camasa, daca intelegeti ce vreau sa spun.
Scris 27 January 2006 - 06:20 PM
Citeaza
eu sunt din galati...far away...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
e nevoie doar de o semnatura.. |
Shadow and Light | 26 | 8.782 |
|
Adoptie pisici | jesse..river | 1 | 1.448 |