sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Schimb de carti ce ziceti?.. Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Vero 

• ...
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-February 05

Scris 25 September 2005 - 09:18 PM

imi trebuie neaparat pentru ora de literatura universala "Cidul"("Le Cid", ma rog, dar as prefera in romana) de Pierre Corneille si "Andromaca" de Jean Racine.. (biblioteca judeteana cu doar cateva exemplare nu face fata unei clase intregi care citeste in reluare...:thumbsup:)

stie cineva un site cu carti online?..am si eu cateva, dar am cautat in zadar..
sau daca le are cineva pur si simplu pe calculator, il/o rog tare mult sa mi le trimita si mie urgent pe mail..

p.s. m-am gandit ca un topic de genul asta ar fi bun pt cei in nevoie disperata (sau nu neaparat) de anumite carti, mai ales ca am vazut ca s-a mai intrebat de site-uri de genul asta..si daca avem carti, de ce sa nu impartasim?...
0

#2 Utilizator offline   Vero 

• ...
  • PipPipPipPip

Scris 27 September 2005 - 09:59 PM

hmm...nevermind that...nu va imbulziti ;), mersi oricum, am facut rost de ele...dar oricum..daca aveti carti de "sheruit" si lume in nevoie de ele...nu ezitati...
0

#3 Utilizator offline   N1CKH0LAS 

• Forum Blackdevil
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-August 05

Scris 28 September 2005 - 01:24 PM

Sunt o gramada carti pe net,dar nu in romana.Oricum, profit de acest topic sa fac si eu un request.
Am nevoie de cartea -Raboiul Geofizic- , scrisa de col. dr. Emil Strainu
Pe net sigur nu exista cartea,as vera un loc de unde as putea s-o cumpar. Nu conteaza cat costa,vreau doar sa stiu de unde as putea sa cumpar aceasta carte.
0

#4 Utilizator offline   Vero 

• ...
  • PipPipPipPip

Scris 28 September 2005 - 01:56 PM

Vezi postareaN1CKH0LAS, la Sep 28 2005, 02:24 PM, a spus:

Sunt o gramada carti pe net,dar nu in romana.Oricum, profit de acest topic sa fac si eu un request.

da, am obs ca nu sunt in romana, asta in cazul in care sunt...ma rog, topicul chiar are scopul asta..mai mult sau mai putin egoist pt ca mie, una, imi trebuie f multe carti pt literatura universala mai mult sau mai putin usor de gasit...
0

#5 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 07 October 2005 - 10:02 AM

Exista un topic pe aici pe undeva care da cateva adrese de site-uri de unde puteti descarca carti in limba romana
0

#6 Utilizator offline   Vero 

• ...
  • PipPipPipPip

Scris 09 October 2005 - 11:14 PM

da, le-am gasit...dar nu gasisem cartile respective pe nici unul...si ma gandeam ca poate le are cineva...ma rog, am facut rost de ele "the old fashion way"...
0

#7 Utilizator offline   scientician 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-April 06

Scris 13 April 2006 - 08:22 PM

Vezi postareaN1CKH0LAS, la Sep 28 2005, 06:24 AM, a spus:

Am nevoie de cartea -Raboiul Geofizic- , scrisa de col. dr. Emil Strainu
Pe net sigur nu exista cartea,as vera un loc de unde as putea s-o cumpar. Nu conteaza cat costa,vreau doar sa stiu de unde as putea sa cumpar aceasta carte.

Cartea aia "Razboiul Geofizic" e o aberatie. Exista intr-adevar declansarea artificiala a ploii, dar numai daca exista umiditate (in Sahara nu poti sa declansezi nici o ploaie). Uraganele nu se pot deturna din drumul lor. Au fost niste incercari de a face cloud seeding in dorinta de a face uraganele sa fie mai eficiente in a elibera picaturile de ploaie din nori, astfel incat sa fie mai uscate cand ajung la uscat. Incercarile au fost motivate de disperare prin anii 50 si s-a renuntat la ele, ca nu s-a obtinut nimic. Acum oamenii se bazeaza pe prognoze mai precise si evacuare. Tornadele pt. a se produce necesita CAPE (convective available potential energy ) si gradient vertical al vantului (wind shear). Datorita incalzirii globale, circulatiile globale de aer devin mai pronuntate si conditiile favorabile producerii tornadelor devin mai frecvente in ROMANIA. Dar asta nu inseamna ca cineva poate produce in mod deliberat si controlat tornade in Romania. In schimb probabilitate de tornade creste cu numarul rablelor ce emit C02 in lume, cu volumul motorului etc.

In plus, vremea e globala si haotica: in meteorologie exista o afirmatie celebra: "un fluture care zboara in tokyo poate influenta vremea saptamana urmatoarea din brazilia". Dar nici un caz omul nu poate controla vremea. Oamenii numai afecteaza vremea. Prin emisia de dioxid de carbon ce produce global warming. Prin taierea padurilor. Activitatea umana poate conduce in cele din urma chiar la disparitia vietii pe pamant. Dar nu e vorba de o activitate controlata si planificata.

Prin urmare, cartea respectiva e o aberatie. Eu garantez ca nu exista persoana cu educatie formala in meteorologie care sa poata sustine contrariul.

MG, Doctor in Meteorologie
0

#8 Utilizator offline   mr. pipe 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 30-August 06

Scris 05 September 2006 - 10:35 AM

vreau batranul si marea (hemingway)-dau la schimb ce am ( sunt din iasi).
0

#9 Utilizator offline   master_mind 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 24-May 06

Scris 05 September 2006 - 11:10 AM

Vezi postareascientician, la Apr 13 2006, 09:22 PM, a spus:

Cartea aia "Razboiul Geofizic" e o aberatie. Exista intr-adevar declansarea artificiala a ploii, dar numai daca exista umiditate (in Sahara nu poti sa declansezi nici o ploaie). Uraganele nu se pot deturna din drumul lor. Au fost niste incercari de a face cloud seeding in dorinta de a face uraganele sa fie mai eficiente in a elibera picaturile de ploaie din nori, astfel incat sa fie mai uscate cand ajung la uscat. Incercarile au fost motivate de disperare prin anii 50 si s-a renuntat la ele, ca nu s-a obtinut nimic. Acum oamenii se bazeaza pe prognoze mai precise si evacuare. Tornadele pt. a se produce necesita CAPE (convective available potential energy ) si gradient vertical al vantului (wind shear). Datorita incalzirii globale, circulatiile globale de aer devin mai pronuntate si conditiile favorabile producerii tornadelor devin mai frecvente in ROMANIA. Dar asta nu inseamna ca cineva poate produce in mod deliberat si controlat tornade in Romania. In schimb probabilitate de tornade creste cu numarul rablelor ce emit C02 in lume, cu volumul motorului etc.

In plus, vremea e globala si haotica: in meteorologie exista o afirmatie celebra: "un fluture care zboara in tokyo poate influenta vremea saptamana urmatoarea din brazilia". Dar nici un caz omul nu poate controla vremea. Oamenii numai afecteaza vremea. Prin emisia de dioxid de carbon ce produce global warming. Prin taierea padurilor. Activitatea umana poate conduce in cele din urma chiar la disparitia vietii pe pamant. Dar nu e vorba de o activitate controlata si planificata.

Prin urmare, cartea respectiva e o aberatie. Eu garantez ca nu exista persoana cu educatie formala in meteorologie care sa poata sustine contrariul.

MG, Doctor in Meteorologie

domnule draga nu contesta nimeni pregatire dvs dar totusi de ce nu admiteti ca acel col. a avut ca toti cei din domeniu acces la tehnici si cunostiinte de care dvs nu stiti ca exista sau ca sunt posibile . fara suparare dar daca nu stim nu inseamna ca nu exista . in rest toate cele afirmate de dvs sunt cat se poate de adevarate.
:flowers:
0

#10 Utilizator offline   betty12 

• Ghiocel
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 11 December 2006 - 06:53 PM

Buna! Daca vreti sa facem schimb de ebooks trimiteti-mi un mail la adresa Ingridutz@gmail.com. Eu am vreo 250 de titluri in romana, din toate genurile:clasici, S.F., Coelho, de dragoste, politiste, etc. Daca sunteti curiosi uitati-va pe lista de alaturi si contactati-ma.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Mihai Eminescu El`luchador  0 1.154
Replici noi Carte Demostene Botez
de unde as putea face rost de Picu si Gheorghita?
Gabrielaz  0 473
Replici noi Atasamente Pe ce site as putea publica o creatie personala? mistress  7 3.171
Replici noi M SANTIMBREANU alinutza74  2 3.074
Replici noi vreau si eu compunerea Roxana56  1 1.177