sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

am nevoie de sfaturile dumneavoastra infiinta firma Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 06 February 2009 - 05:56 AM

Vezi postareanichita_adela, la Jan 17 2009, 03:13 PM, a spus:

LAST DANDY iti multumesc mult pt sfaturi..am intrat pe siteul celor de la OSIM si am inteles cat de cat cam ce am de facut.....partea nasoala este ca din cate am inteles eu trebuie sa obtin un certificat pt fiecare produs in parte si mai ales ca imi va trebuii un spatiu amenajat care sa respecte anumite standarde....
PROBLEMA ESTE CA SUNT PLECATA DIN TARA SI AS FI VRUT SA STIU DINAINTE CAM CARE AR FI CHELTUIELILE PT A OBTINE CERTIFICATELE SI CE TREBUIE SA PREGATESC....CA SA FIU SIGURA CA POT FACE FATA DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR ...NU AS VREA SA INCEP SI APOI SA IMI DAU SEAMA CA MAI SUNT LUCRURI DE CARE NU STIAM SI SA TREBUIASCA SA DAU INAPOI ....MULTUMESC

Parerea mea este ca cel mai bine sa te interesezi si in tara in care esti sau unde vrei mai apoi sa desfaci produsele.
Caci in cazul acela iti poti inregistra marca in sistemul comunitar, spre deosebire de marca nationala care este protejata numai pe teritoriul Romaniei, marca ta va fi protejata in toate tarile UE.
Ai si ceva avantaje fata de marca nationala, in sensul ca:
- nu esti obligata sa apelezi la un mandatar, poti depune cererea si online sau prin posta.

- dureaza cam 7-8 luni, si costa 2050 Euro pentru o marca, reprezentand taxe oficiale pentru trei clase, daca doresti mai multe costa 200 Euro pentru fiecare clasa in plus.

- depunerea cereri se face la Oficiul European pentru Marci, OAMI sau OHIM .

- protectia marci se face pe 10 ani si este valabila pe intreg teritoriu celor 27 de state membre ale UE.

Avantajul este ca fata de alt sistem de protectie internationala al unei marci, nu esti obligata sa inregistrezi intai marca in tara de origine si mai apoi la nivel international.
O poti face direct acolo, si personal.
Celelalte sisteme, implicit si cel romanesc, conditioneaza prezenta unui "mandatar autorizat" sau "consilier de marci" , conform conventiei de la Paris.

Si daca vei dori ca marca sa fie sub protectie internationala, inchipuie-ti ca in Marea Britanie,un avocat percepe un comision de 2000 de Euro "pe ora".

Deci nu este o suna tocmai de neglijat . Asa ca este bine sa stii cum stai, si ce anume si unde doresti sa faci .
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi tot legat de garantia produselor
URGENT!