sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

problema incurcata cu o potentiala mostenire Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-May 08

Scris 05 January 2009 - 10:33 PM

Buna seara.
va voi spune o istorie-sper cat de scurt posibil-si va rog sa-mi spuneti parerile voastre.
Socrul meu traieste de aproximativ trei ani cu o femeie(soacra mea este moarta).apartamentul pe care il impartise cu defuncta sotioe ;-a vandut de mult,acum locuind la aceasta femeie.
Actuala "soacra"vine dupa un sir lungut de femei in viata lui,si dupa fiecare legatura socrul meu a iesit tot mai saracit si mai degradat psihic.
in decursul acestor trei ani de cad locuieste cu femeia actuala degradarea lui s-a accelerat ,devenind alcoolic si cu tendinte paranoide.are perioade cad o ia rau razna,tinind-o cate o sapatamina in bautura si locuind pe unde apuca.aceasta femeie insa il primeste de fiecare data inapoi,impacarea soldindu-se cu cite un nou credit sau imprumut la CAR din pareta socrului meu.femeia lui are de asemenea patru copii mari(intre 35 si 45)toti divortati si cu servicii temporare.
ca sa nu ma mai intind mult la povesti,acum am aflat ca socrul meu,impreuna cu "soacra",au convins-o pe bunica (mama socrului)sa "treaca casa si pamantul "pe care ea le detine, pe numele lor(a ambilor).probabil se refera la un contract de vanzare-cumparare.amanuntele nu sunt stabilite,ei neavind inca bani pentru nici un fel de demersuri legale,astepatin tot ca bunica sa vanda niste pamant pentru a le da bani sa faca tranzactia.
socruul meu a devenit,datorita alcoolismului,o persoana fara nici un fel de personalitate.intre accesle de nebunie ,cand vine la noi sa doarma citeva zile,este extrem de usor de manipulat.Doamna,care nici nu-si ascunde prea tare proiectele,deja imparte camerele casei batrinesti intere copii ei,care nici unul nu dispune de locuinta.(stau tot la ea. :lol: )de asemenea,am auzit ca se interesa cam cat ar valora casa aceea daca ar fi sa o vanda.
batrina bunica,ajunsa la 85de ani,nu mai are nici ea vointa prea mare,lasindu-se in mainile acestei femei ca un copil.
Socrul meu mai are o sora intr-o alta localitate,pe care au chemat-o asta-vara sa dea renuntare la partea ei.aceasta a fost de acord,gandind ca ei au grija de batrina(ceea ce nici nu este adevarat).acesta"renuntare "nu s-a mai realizat,caci nu aveau bani suficienti si apoi fratii s-au certat intre ei.
Acum intrebarea mea este-poate bartina sa cedeze partea ei celor doi?fara a tine cont de fiica sa?
supararea mea si asotului meu vine din faptul ca toate acestea vor ajunge in final la copii acestei femei,pe care initial am agreat-o si sustinut-o(desigur,imi pare rau acum).pana acum l-a umplut pe socrul meu de datorii,ea isi intretine copii-paraziti si acesta casa este cumva ultima reduta pe care o mai poate cuceri.altceva socrul meu nu mai are,si cum a devenit alcoolic ,ma gandesc ca dupa ce se va vedea pe titlul de proprietate fie il va alunga,fie...cine stie...
exista vreo posibilitate ca sotul meu,ca nepot,sa poate face ceva sa impiedice aceasta"donatie"?
specific ca bunicul este mort de mai bine de 15 ani,nu stiu daca s-a facut succesiune dupa mortea lui,iar matusa,sora socrului,este si ea cam betiva(e greu sa vorbesti cu ea ceva serios).
ati inteles saga mea?sper :blink:

Aceasta postare a fost editata de tinatina: 05 January 2009 - 10:36 PM

0

#2 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 06 January 2009 - 12:19 AM

Vezi postareatinatina, la Jan 6 2009, 12:33 AM, a spus:

Povestea e interesanta, dar unde e mostenirea? Cine a murit?
Nu poti vorbi de o succesiune pana nu exista mortul. Bunica e vie si poate sa faca ce vrea cu avutia ei. poate sa o vanda sau sa o doneze fara restrictii. Valuarea mostenirii se calculeaza doar in momentul mortii. Chiar daca moare bunica, averea ei ajunge tot la socru si la sora lui. Aceasta sora nu poate sa renunte acum la mostenire pentru ca aceste acte sunt lovite de nulitate absoluta. renuntarea o poate face doar cand se deschide succesiunea (moare bunica).

Ceea ce se poate face acum este competitia. Pune-ti mana pe casa! Vorbiti cu bunica, vrajiti-o cum puteti si sa o convingeti sa va faca acte pe casa. Alta posibilitate nu prea exista.
0

#3 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 January 2009 - 08:56 AM

Mersi de raspuns.
chiar daca as vrea sa intru intr-o astfel de competitie,nu pot.bunica il iubeste pe socrul meu intr-un mod bizar.
dupa ce a murit soacra mea si el s-a implicat in vreo 5 relatii(a fost si recasatorit legal,apoi divortat)ea a fost trup si suflet pentru femeile cu care el a trait.pentru fiecare dintre ele a vandut ceva sa le ajute,sa-si plateaasca datoriile...
femeia cu care traieste acum socrul meu nu lucreaza(a fost mereu casnica,toata viata,)are timp sa o viziteze,sa se duca cu cafea si cozonaci la ea,sa stea la barfe cu batrina...mimeaza un interes dosebit,desi cam brusc.
si de fapt socrul meu nici nu vrea sa o treaca si pe ea in acte,dar e sub presiunea ei si a batrinei...
povestea asta se intinde in decurs de 10 ani cel putin si este mai interesanta decit pare.
daca era bunica mea,poate lucrurile erau altfel.dar este bunica sotului,si orice ar face el,batrina nu se gandeste decit la fiul ei.bine,povestea este buna de expus la "psihologie".de fapt,la "psihiatrie"
cand voprbeam de succesiune ma refeream la succesiunea intre frati,dupa bunicul mort.nu trebuia si asa ceva facut?
iar sora nu stiu in ce formula poate da "renuntare"dar stiu ca bunica i-a telefonat sa vina sa semneze ca renunta la partea ei in favoarea fratelui si a "doamnei" sale.

Citeaza

Bunica e vie si poate sa faca ce vrea cu avutia ei. poate sa o vanda sau sa o doneze fara restrictii. Valuarea mostenirii se calculeaza doar in momentul mortii. Chiar daca moare bunica, averea ei ajunge tot la socru si la sora lui.

deci poate sa o doneze si fara incuvintarea fiicei?ea nu are partea ei de la tatal mort?
nu ma deranjreaza deloc sa ajunga l;a socru si la sora lui.nici prin gand nu mi-a trecut pana acum sa ma gandesc la averea bunici(poate trebuia sa specifc ca este la tara)
.insa cand am auzit formula pe care o vor ei-deci socrul si concubina sa sa devina proprietari,si copii doamnei concubine frecandu-si mainile de bucurie...
pai este vorba de doua fete si doi baieti mari,in jur de 40 de ani,divortati,care au si ei copii,nici un servici,betivi,unul din ei fiind si la inchisoare pentru agresiune.acest fiu intreba deja daca nu ar putea sa se duca sa stea intr-o camera acolo,la batrina.
iar bunica se uita la femeia asta ca la soare,pentru ca-l suporta pe fiul sau alcoolic .batrina a mai trecut prin asa ceva cu sotia de-a doua a socrului,pentru care a vandut o vaca si pamint,caci avea datorii mari,si-si inscrisese fata la facultate.insa dupa cateva luni aceasta a divortat de socrul meu,iar batrina umbla pe la usa ei plangand sa-i dea banii ei de inmormantare.
atunci venea mereu la noi,si se plangea si i-am dat noi bani sa stea linistita,sa-si cumpere prosoape si punti(stiti cum sunt batrinii de la tara...daca nu au in dulap prosoapele de moarte is disperati)
acum vrea sa faca aaceeasi greseala,dar in stil grande!
0

#4 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 06 January 2009 - 09:32 AM

Vezi postareatinatina, la Jan 6 2009, 09:56 AM, a spus:

Mersi de raspuns.
chiar daca as vrea sa intru intr-o astfel de competitie,nu pot.bunica il iubeste pe socrul meu intr-un mod bizar.
dupa ce a murit soacra mea si el s-a implicat in vreo 5 relatii(a fost si recasatorit legal,apoi divortat)ea a fost trup si suflet pentru femeile cu care el a trait.pentru fiecare dintre ele a vandut ceva sa le ajute,sa-si plateaasca datoriile...
femeia cu care traieste acum socrul meu nu lucreaza(a fost mereu casnica,toata viata,)are timp sa o viziteze,sa se duca cu cafea si cozonaci la ea,sa stea la barfe cu batrina...mimeaza un interes dosebit,desi cam brusc.
si de fapt socrul meu nici nu vrea sa o treaca si pe ea in acte,dar e sub presiunea ei si a batrinei...
povestea asta se intinde in decurs de 10 ani cel putin si este mai interesanta decit pare.
daca era bunica mea,poate lucrurile erau altfel.dar este bunica sotului,si orice ar face el,batrina nu se gandeste decit la fiul ei.bine,povestea este buna de expus la "psihologie".de fapt,la "psihiatrie"
cand voprbeam de succesiune ma refeream la succesiunea intre frati,dupa bunicul mort.nu trebuia si asa ceva facut?
iar sora nu stiu in ce formula poate da "renuntare"dar stiu ca bunica i-a telefonat sa vina sa semneze ca renunta la partea ei in favoarea fratelui si a "doamnei" sale.

Dupa cum ti-am spus o astfel de renuntare nu are nici o valoare juridica, in momentul mortii bunicii aceasta matusa putand mosteni, indiferent cate renuntari a facut in timpul vietii bunicii. Poate renunta dupa moartea bunicii, atunci cand e chemata sa isi exprime optiunea succesorala. Cat despre drepturile succesorala asupra mostenirii bunicului, daca in termen de 6 luni de la moartea acestuia copiii lui nu au acceptat mostenirea, ea revine bunicii.

Vezi postareatinatina, la Jan 6 2009, 09:56 AM, a spus:

deci poate sa o doneze si fara incuvintarea fiicei?ea nu are partea ei de la tatal mort?
nu ma deranjreaza deloc sa ajunga l;a socru si la sora lui.nici prin gand nu mi-a trecut pana acum sa ma gandesc la averea bunici(poate trebuia sa specifc ca este la tara)
.insa cand am auzit formula pe care o vor ei-deci socrul si concubina sa sa devina proprietari,si copii doamnei concubine frecandu-si mainile de bucurie...
pai este vorba de doua fete si doi baieti mari,in jur de 40 de ani,divortati,care au si ei copii,nici un servici,betivi,unul din ei fiind si la inchisoare pentru agresiune.acest fiu intreba deja daca nu ar putea sa se duca sa stea intr-o camera acolo,la batrina.
iar bunica se uita la femeia asta ca la soare,pentru ca-l suporta pe fiul sau alcoolic .batrina a mai trecut prin asa ceva cu sotia de-a doua a socrului,pentru care a vandut o vaca si pamint,caci avea datorii mari,si-si inscrisese fata la facultate.insa dupa cateva luni aceasta a divortat de socrul meu,iar batrina umbla pe la usa ei plangand sa-i dea banii ei de inmormantare.
atunci venea mereu la noi,si se plangea si i-am dat noi bani sa stea linistita,sa-si cumpere prosoape si punti(stiti cum sunt batrinii de la tara...daca nu au in dulap prosoapele de moarte is disperati)
acum vrea sa faca aaceeasi greseala,dar in stil grande!

Bunica poate sa doneze cui vrea. Are tot dreptul legal. Nu stiu cum a mostenit partea bunicului si cand, dar daca a facut succesiunea ca la carte si si-a trecut pe nume averea atunci nu o poate opri nimic. Ar mai fi problema cu rezerva succesorala si reductiunea liberalitatilor excesive care se poate ridica dupa moartea bunicii, dar daca prin actul de donatie bunica precizeaza ca intelege sa excepteze de la mostenire aceasta donatie, nu se mai poate readuce la masa succesorala.
Se vor ciocni de naivitatea lor atunci cand vor ajunge in strada, iar cand va vor bate la usa ca nu mai au unde sta va fi decizia voastra sa ii primiti sau nu.
0

#5 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 January 2009 - 12:55 PM

Citeaza

Ar mai fi problema cu rezerva succesorala si reductiunea liberalitatilor excesive care se poate ridica dupa moartea bunicii, dar daca prin actul de donatie bunica precizeaza ca intelege sa excepteze de la mostenire aceasta donatie, nu se mai poate readuce la masa succesorala.

:bye:
Asta e...cum ii va duce capul.cat despre

Citeaza

Se vor ciocni de naivitatea lor atunci cand vor ajunge in strada, iar cand va vor bate la usa ca nu mai au unde sta va fi decizia voastra sa ii primiti sau nu.
:P
0

#6 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 11 January 2009 - 05:39 AM

Din pacate sau fericire, sora socrului tau, fata bunici, nu mai poate renunta la partea ei de mostenire, privitor la cota parte mostenita de la tatal ei, intrucat termenul de renuntare s-a prescris dupa 6 luni.
Asa ca atunci cand bunica va muri, cei doi, socrul si sora lui vor fi singurii sucesori ai bunici.
Abia atunci, daca doreste poate renunta si in acest fel sa ii revina socrului tau toata mostenirea.
Iar cat despre donatie, bunica ta nu poate sa o faca in totalitate, intrucat nu este unicul proprietar.

Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 11 January 2009 - 05:42 AM

0

#7 Utilizator offline   tinatina 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 11 January 2009 - 09:42 PM

Citeaza

Din pacate sau fericire, sora socrului tau, fata bunici, nu mai poate renunta la partea ei de mostenire, privitor la cota parte mostenita de la tatal ei, intrucat termenul de renuntare s-a prescris dupa 6 luni.
Asa ca atunci cand bunica va muri, cei doi, socrul si sora lui vor fi singurii sucesori ai bunici.
Abia atunci, daca doreste poate renunta si in acest fel sa ii revina socrului tau toata mostenirea.
Iar cat despre donatie, bunica ta nu poate sa o faca in totalitate, intrucat nu este unicul proprietar.

cam asa ma gandeam si eu...of,offf
deocamdata bunica s-a imbolnavit si e la spital,s-au amanat "tratativele"
multumesc pentru raspunsuri :roll:

Aceasta postare a fost editata de tinatina: 11 January 2009 - 09:43 PM

0

#8 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 12 January 2009 - 01:23 AM

Vezi postareatinatina, la Jan 11 2009, 09:42 PM, a spus: