sau Inregistrare

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce mergem la cursuri de radiestezie/inforenergie, reiki etc? Evaluare topic: - - - - -

#41 Utilizator offline   Noir Désir 

• well organized chaos
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-June 05

Scris 06 January 2009 - 12:51 PM

nevoia de a crede in ceva
asa au aparut si atatea religii, nu? din nevoia omului de a crede in ceva. putini se duc la cursuri din plictiseala sau curiozitate, ma indoiesc. Chiar daca m'as uita pe tavan toata ziua tot nu m'as duce la cursuri, mai bine imi pierd vremea pe un forum spre exemplu :P

daca sunt persoane care se simt mai bine si se regasesc in cursurile alea chapeau! bravo lor, mie nu mi se pare nimic fenomenal
sunt toma necredinciosu, daca ma duc la cursuri din plictiseala nu o sa ma faca ei sa cred in ceva nici daca imi baga cu plania pe urechi

Aceasta postare a fost editata de Noir Désir: 06 January 2009 - 12:52 PM

0

#42 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 01-February 06

Scris 06 January 2009 - 01:00 PM

Vezi postareanightwish, la Jan 3 2009, 11:56 PM, a spus:

Vorbind aseara cu cineva.. am inceput sa ma intreb.. de ce oare.. facem cursuri de info, de reiki.. de orice alt sistem.. Care este scopul nostru?

Cred ca am mai scris pe undeva. Majoritatea merg din lipsa de credinta, as zice eu. Considera ca religia lui / ei nu este de ajuns, tot mai este ceva de aflat. Si automat, aceasta nevoie nefiind satifacuta, omul cauta in continuare.

Si imi place de Coelho care are o pilda in una din cartile sale. Cauti ce cauti, si tot de unde ai plecat ajungi :P

Aceasta postare a fost editata de Fluturel: 06 January 2009 - 01:04 PM

0

#43 Utilizator offline   Noir Désir 

• well organized chaos
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-June 05

Scris 06 January 2009 - 01:09 PM

Vezi postareaFluturel, la Jan 6 2009, 01:00 PM, a spus:

Cred ca am mai scris pe undeva. Majoritatea merg din lipsa de credinta, as zice eu. Considera ca religia lui / ei nu este de ajuns, tot mai este ceva de aflat. Si automat, aceasta nevoie nefiind satifacuta, omul cauta in continuare.

Si imi place de Coelho care are o pilda in una din cartile sale. Cauti ce cauti, si tot de unde ai plecat ajungi :bye:

iti trebuie o motivare mai puternica, eu n'am credinta si tot nu ma duc pentru ca nu simt nevoia sa imi pierd timpul cautand fluturei roz bombon :P
bine, cu alte cuvinte tot in jurul nevoii omului de a crede in ceva te'ai invartit
0

#44 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 07 January 2009 - 01:20 PM

Vezi postareaFluturel, la Jan 6 2009, 03:00 PM, a spus:

Si imi place de Coelho care are o pilda in una din cartile sale. Cauti ce cauti, si tot de unde ai plecat ajungi :serenade:

Tot in acelasi punct (x,y), dar la alt nivel z+1, ca sa nu mai vorbim de celelalte necunoscute din celelalte dimensiuni.

Vezi postareaGinGin, la Jan 4 2009, 07:30 PM, a spus:

de regula cand vine vorba de bioenergie &co,nu ai ce cunostinte sa imbunatatesti la cursuri.Cititi mai atent la ce arie postati

Intotdeauna e ceva de imbunatatit.
0

#45 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 07 January 2009 - 05:38 PM

Vezi postareaFluturel, la Jan 6 2009, 01:00 PM, a spus:

Asta nu este un lucru rau.. Probabil ca daca toti am incerca sa privim lucrurile/situatiile din mai multe unghiuri/puncte de vedere.. am observa ca nu e chiar cum credem la prima vedere. Si ma gandesc ca-ti poti forma o parere mai corecta in felul asta.
0

#46 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 January 2009 - 09:57 AM

o fi bine ... o fi rau ... cine stie. Se stie si faptul ca exista hipnoza colectiva, si foarte multi "guru" o folosesc. Exista credulitate, dorinta de a cunoaste (doar te duci acolo sa afli ceva ceea ce nu stii) te face sa accepti lucruri care totusi nu iti convin.

Caz concret, la un curs, mentorul iti cerea sa ii juri credinta entittii cu numele de Metathron. Ma uitam mirat in jur cum "gloata" ridicata in picioare jura fara sa se gandeasca.
Acum corect, fiecare e liber sa faca ceea ce crede de cuvinta. Dar sunt foarte multe capcane. Iar un asemenea "curs" nu face decat sa te bage pe drumuri infundate, timp si energie irosita, legaturi ce se vor taia foarte greu ...
0

#47 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 08 January 2009 - 10:59 AM

Vezi postarea*Arcadia*, la Jan 7 2009, 01:20 PM, a spus:

Intotdeauna e ceva de imbunatatit.

Asta e un mare adevar...numai ca revenind la cursuri...sunt facute cunoscute peste tot:in ziare,in reviste,pe garduri...si predate de oricine,sau oarecine (??)...Din acest pdv,cred ca multe din ele sunt inutile.

Dintre cei care ati participat la astfel de cursuri...Ce parere aveti de cei care le predau?Ofera informatii si ajutor real sau doar se folosesc de cursanti?In afara de Fluturel nu a scris nimeni ceva clar.
Intreb,pentru ca am impresia ca aceste cursuri au ceva neortodox in ele (feelingul personal :flowers:)...un mentor adevarat nu face spectacol in fata unui grup imens de oameni,ci indruma in liniste si numai celor alesi,nu?
0

#48 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 08 January 2009 - 11:45 AM

Vezi postareaFluturel, la Jan 8 2009, 11:57 AM, a spus:

o fi bine ... o fi rau ... cine stie. Se stie si faptul ca exista hipnoza colectiva, si foarte multi "guru" o folosesc. Exista credulitate, dorinta de a cunoaste (doar te duci acolo sa afli ceva ceea ce nu stii) te face sa accepti lucruri care totusi nu iti convin.

Caz concret, la un curs, mentorul iti cerea sa ii juri credinta entittii cu numele de Metathron. Ma uitam mirat in jur cum "gloata" ridicata in picioare jura fara sa se gandeasca.
Acum corect, fiecare e liber sa faca ceea ce crede de cuvinta. Dar sunt foarte multe capcane. Iar un asemenea "curs" nu face decat sa te bage pe drumuri infundate, timp si energie irosita, legaturi ce se vor taia foarte greu ...

Ce fel de curs era acela?
Chestia cu "te face sa accepti lucruri care nu iti convin" e ceva universal valabil si aplicabil peste tot. Depinde ce inseamna asta , pentru ca omul oricum e carcotas si nu ii convine nimic, mai ales sa puna osul spiritual la treaba si gaseste motive, de ex ca preotul, ca guru-ul , ca bani, ca timp. Nici mie nu i i convine ca tre' sa ma duc la munca sa castig bani, iata ca societatea m-a "hipnotizat" ca sa fac ceva ce nu imi convine.

Vezi postareaGinGin, la Jan 8 2009, 12:59 PM, a spus:

Asta e un mare adevar...numai ca revenind la cursuri...sunt facute cunoscute peste tot:in ziare,in reviste,pe garduri...si predate de oricine,sau oarecine (??)...Din acest pdv,cred ca multe din ele sunt inutile.

Dintre cei care ati participat la astfel de cursuri...Ce parere aveti de cei care le predau?Ofera informatii si ajutor real sau doar se folosesc de cursanti?In afara de Fluturel nu a scris nimeni ceva clar.
Intreb,pentru ca am impresia ca aceste cursuri au ceva neortodox in ele (feelingul personal :flowers:)...un mentor adevarat nu face spectacol in fata unui grup imens de oameni,ci indruma in liniste si numai celor alesi,nu?

Inainte, pe vremea comunismului, informatia spirituala era sufocata, era interzis, acum s-a dat liber si din abundenta de informatii, ar trebui sa ne bucuram ca avem de unde alege. Vrei sa fii adventist, iata informatia, vrei sa fii budist, iata informatia, vrei sa fii magician, iata informatia. Problema e filtrarea si algoritmarea informatiei primite si folosirea ei in scopuri nobile; pentru ce avem de gand sa folosim tot ce am aflat? "Toate vi sunt date voua, dar nu toate sunt de folos"
Cred ca fiecare om are capacitatea de a alege ceea ce are nevoie, nu vrei curs, nu te duce, vrei , du-te.
Si referitor la cine ne preda ceva , nu mai astept ca cel de la care invat sa stea pe un varf de munte, sa aiba o barba pana in pamant si sa leviteze si eventual sa imi sopteasca " tu esti kwisath Kaderah"... :tease:
0

#49 Utilizator offline   Fluturel 

• Kwisatz Haderach
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 08 January 2009 - 12:53 PM

nu conteaza ce curs era acela.

aici vorbim in general de cursuri, si de ce mergem. Eu am mers doar din curiozitate sa vad ce se poate preda la astfel de cursuri. Si ca sa aveti imaginea MAI CLARA am luat numarul din ziar, am sunat si a zis ca e ok. Ca se tin 2 sau 3 grade ... in 2 zile, era sambata si duminica cred. SI chiar am intrebat la telefon, doamna, dar nu trebuie sa inveti, ca sa iei gradele, nu trebuie sa exersezi, ci asa in cateva ore iei 3 grade mi-a raspuns: "DA", asa se lucreaza in noua energie ... si mi-a vandut un bla bla ieftin. Stiind toate acestea, am plecat sa vad ce fel de oameni sunt acolo, ce se face efectiv, poate bla bla-ul era doar de suprafata.

Dar si in interior era acelasi bla bla
0

#50 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 08 January 2009 - 01:50 PM

Poate ca e buna si curiozitatea asta. :flowers:
In rest, ignoranta inseamna fericire, dar numai pe termen scurt.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 36 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Elohim
divinitatea antichitatii
Bloody'Charity'Rackham  22 4.011
Hot Topic (New) Hercolubus sau Planeta Rosie Dochianne  58 8.674
Hot Topic (New) Atasamente Natura puterilor paranormale mihaela1  326 52.529
Hot Topic (New) Ati vazut obiecte extraterestre sau ceva asemanator care sa va dea de gandit?:-? Kendyy  64 11.956
Hot Topic (New) Spiritualitatea si alergia la dogme
.. si ezoterism cu abtibilde crestinesti
flaviand  19 2.999