sau Inregistrare

• 29 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

prieteni? exista asa ceva? ce credeti mai exista prietenie pe lumea asta? Evaluare topic: - - - - -

Poll: Mai exista prietenie....sau prieteni adevarati? (91 membri au votat)

exista sau nu?

1. da (55 voturi [60.44%])

Procentaj din vot: 60.44%

2. nu (36 voturi [39.56%])

Procentaj din vot: 39.56%

Voteaza

#281 Utilizator offline   vaal2009 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-February 09

Scris 16 February 2009 - 11:53 PM

Exista, dar sunt pe cale de disparitie.
0

#282 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-January 09

Scris 17 February 2009 - 09:12 PM

salutare

cu asta o sa spulber multe din parerile despre ce inseamna sa fii prietenul cuiva

conform DEX : persoana de care cineva este legat printr-o afectiune deosebita, baazata pe incredere si stima reciproca, pe idei sau principii comune .... si cateva sinonime : amic, partas, tovaras, asociat, amant, iubit

deci lasati-o balta cu vorbele ca nu exista prieteni ... adu-ti aminte cu cati te-ai simtit bine si ei la fel cu tine, cu cati ai ras, cati dintre ei te primesc cu drag la inca o intrevedere .... cati dintre ei te suna entuziasmati sa iti impartaseasca o informatie tocmai tie sau si tie .... cati dintre ei te invita colo/dincolo cu placere .. cati dintre ei vor impartasii bucuria lor cu tine... si cāţi alţi cāte altele vor face impreuna cu tine ... asta inseamna sa fii prietenul cuiva

nu cum va pierdeti voi pe aici in cuvinte... ca alergati dupa cineva pe umarul caruia sa plangeti sau caruia sa ii pasati greutatile voastre.. sau caruia sa ii impuneti responsabilitati, granite si alte cac...turi cum face tot romanul demn de mila si patetic pana la cer ... si apoi vine si imi spune mie ca nu exista prieteni

iar proverbul "prietenul la nevoie se cunoaste" .. si distractia este o nevoie care iti aduce muuuult mai mult tonus si buna-dispozitie, decat simtamintele voastre incapabile sa genereze adrenalina si hormoni, manifestate prin stari de nepasare si dezinteres ....

iar proverbul cela, voi il inlocuiti cu "prietenul la obligatii se cunoaste" ... ceea ce este de-o mare greseala

de ex: nu, nu sunt obligat sa vin sa te vad in spital, dupa ce ai avut un accident cumplit ... iar daca vin, nu am venit din obligatie, ci din atentia pe care vreau sa ti-o ofer, pentru ca asa simt ... iar daca nu am venit, nu inseamna ca nu iti sunt prieten, dar te sun macar si iti spun "insanatosire grabnica si sa ne vedem cat mai curand din nou pe stanci"
0

#283 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 17 February 2009 - 09:16 PM

Vezi postareaDisciplina, la Feb 17 2009, 09:12 PM, a spus:

salutare

cu asta o sa spulber multe din parerile despre ce inseamna sa fii prietenul cuiva

Salut. Te anunt ca nu ai spulberat nimic. Nimeni nu te tradeaza decat atunci cand o face. Toti iti trag ţeapa la un moment dat. Poate dai o defintie din dex-ul ăsta si in ceea ce priveste NATURA UMANA.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 17 February 2009 - 09:54 PM

0

#284 Utilizator offline   Interpus 

• V O G
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-January 09

Scris 17 February 2009 - 09:52 PM

Vezi postareaAH45, la Feb 17 2009, 09:16 PM, a spus:

Salut. Te anunt ca nu ai spulberat nimic. Nimeni nu te tradeaza decat atunci cand o face. Toti sunt iti trag ţeapa la un moment dat. Poate dai o defintie din dex-ul ăsta si in ceea ce priveste NATURA UMANA.

exact ce spuneam ca nu este bine ... asta se intampla cand tu ai asteptari de la cineva sau cand tu te-ai inteles cumva cu prietenul si esti pacalit/inselat ... pai cu prietenii nu se fac afaceri, ca in momentul ala, el nu-ti mai este prieten.. el devine afacerist ..este in interesul lui sa vrea sa castige, este in NATURA UMANA sa vrei sa castigi.... si are tot dreptul ... ca de iesea cum vroiai tu atunci el vedea situatia din punctul tau de vedere .. si spunea ce-am ingrosat din vorbele tale

eu nu ma refeream strict la tine.. ci la toti cei care confunda prietenia cu solidaritatea, afacerile cu prietenia, si toate altele cu prietenia

si prieteni exista, pentru ca fiecare are pe cineva cu care se simte bine ... si in plus, prieten iti poate fi si unul cu care te intalnesti strict pentru baschet, de exemplu, si va simtiti bine acolo si doar atat .. si exemplele pot continua

prietenul nu este o obligatie cu/prin care tu sa te simti bine .. deci eu am tot dreptul sa aleg ce vreau cand stabilim ceva si el la fel.. dar de obicei luam decizii pe aceeasi activitate cu oamenii corespunzatori ... si sa vezi ce frumos nu-ti mai iei tu ţeapa si sa vezi cati prieteni vei vedea :doh:

iar cand nu ne intelegem... atunci renuntam si ne purtam respect

Aceasta postare a fost editata de Disciplina: 17 February 2009 - 09:53 PM

0

#285 Utilizator offline   bridget jones 

• īntre mine si eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 22-March 07

Scris 17 February 2009 - 09:52 PM

exista, da. doar ca nu toti suntem la fel de norocosi. unii dintre noi nu suntem capabili sa fim prieteni sau nu stim sa'i pretuim pe cei pe care'i avem.
0

#286 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 17 February 2009 - 09:58 PM

Disciplina, adevarat iti spun,in clipa in care prietenul s-a transformat in vulpe si si-a batut joc de mine,nu mai exista cale de reconciliere. O greseala iertata incurajeaza multe altele.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 17 February 2009 - 09:58 PM

0

#287 Utilizator offline   cocky12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-July 08

Scris 09 April 2009 - 02:26 PM

Nu mai exista prieteni. Acum sunt numai oameni invidiosi, rai, dusmanosi etc. E bine sa sapi o groapa, sa vorbesti acolo langa ea si cand pleci, sa o acoperi...desi si atunci exista posibilitatea sa fi auzit cineva.

Eu m-am lecuit cu prietenii (in special, "prietenele") si prefer sa vorbesc singura la mine in camera sau cum am zis mai sus!
0

#288 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 13 April 2009 - 07:11 AM

doar eu in lumea mea rece
0

#289 Utilizator offline   bridget jones