sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Probleme cu cooleru Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   cimilcosmin 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-November 08

Scris 31 December 2008 - 06:54 PM

am si eu o problema.Am cumparat aku 1 an un PC...in care deja am o problema. Coolerul de pe procesor face un zgomot infernal cand aprind PC. daca il misc un pik,nu mai face ..dar este si plin de praf. Am auzit k sunt uleiuri pt el .... dar nustiu de care si nici nu stiu cum sa le aplic. Daca ma puteti ajuta cineva scrieti mai jos...:roll: sau o sa fiu nevoit sa iau unu nou.cam 1 milion cred pt intel core 2 duo.
0

#2 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 01 January 2009 - 07:38 PM

Nu stiu ce model de cooler ai tu, dar majoritatea au acces la angrenajul elicei pe sub eticheta din centru. Daca scoti eticheta aia, vei descoperi un "dop" din cauciuc care se poate scoate cu o surubelnita mai subtire.
Se practica ungerea cu ajutorul unei seringi in care bagi ulei de mecanisme fine. Cu un ac subtire poti trece usor prin eticheta si cauciuc fara sa fie nevoie de "dezmembrarea" coolerului.
0

#3 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 01 January 2009 - 09:24 PM

Vezi postareaPaul Brahtl, la Jan 1 2009, 07:38 PM, a spus:

Nu stiu ce model de cooler ai tu, dar majoritatea au acces la angrenajul elicei pe sub eticheta din centru. Daca scoti eticheta aia, vei descoperi un "dop" din cauciuc care se poate scoate cu o surubelnita mai subtire.
Se practica ungerea cu ajutorul unei seringi in care bagi ulei de mecanisme fine. Cu un ac subtire poti trece usor prin eticheta si cauciuc fara sa fie nevoie de "dezmembrarea" coolerului.

La un cooler care e zgomotos din nastere ce se poate face ?
Placa MSI- 915G/P Combo
0

#4 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 01 January 2009 - 09:32 PM

Vezi postareagheorghe35, la Jan 1 2009, 09:24 PM, a spus:

La un cooler care e zgomotos din nastere ce se poate face ?
Placa MSI- 915G/P Combo

Inlocuire.
In general, zgomotul unui cooler poate avea doua surse: angrenajele sau suprafete de proasta calitate ale elicei care dau un zgomot la interactiunea cu aerul (aici inclusiv radiatorul e implicat, nu doar ventilatorul). Fiind nou, nu se pune problema angrenajelor neunse, ci doar a defectelor de fabricatie sau a calitatii proaste ca efect al unui pret mic.
0

#5 Utilizator offline   cimilcosmin 

• Boboc
  • Pip

Scris 01 January 2009 - 09:39 PM

Vezi postareaPaul Brahtl, la Jan 1 2009, 07:38 PM, a spus:

coolerul este pentru procesor intel core 2 duo E4500 , socket 775.....nu are dop de cauciuc,daca scot eticheta se vede fara dop.....si nu este nici nou,pt ca este de 1 an dar am dat la vremea aia 80 lei pe lei(800.000 vechi) deci nu este de calitate proasta ...doar ca sa bagat praf in el :crazy: in legatura cu uleiu de mecanisme fine....mai precis de care mecanisme? ulei de gatit tot nu cred ca este bun....mai astept sugestii:)
0

#6 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 01 January 2009 - 10:15 PM

Vezi postareaPaul Brahtl, la Jan 1 2009, 09:32 PM, a spus:

Inlocuire.
In general, zgomotul unui cooler poate avea doua surse: angrenajele sau suprafete de proasta calitate ale elicei care dau un zgomot la interactiunea cu aerul (aici inclusiv radiatorul e implicat, nu doar ventilatorul). Fiind nou, nu se pune problema angrenajelor neunse, ci doar a defectelor de fabricatie sau a calitatii proaste ca efect al unui pret mic.

Merci de raspuns.
Cred ca asta-i problema, zgomotul e unul ascutit ca de turbina, si cand se incalzeste si schimba viteza la o turatia mai mare se aude si mai puternic. E destul de deranjant.
Am intrebat pe cei care mi l-au asamblat si vandut daca au coolere de inlocuit si raspunsul a fost negativ.
0

#7 Utilizator offline   cimilcosmin 

• Boboc
  • Pip

Scris 03 January 2009 - 03:08 PM

am descoperit ca zgomotul era de la cooleru sursei in care am bagat cateva picaturi de ulei de masina de cusut si sa rezolvat
Topicul se poate inchide :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Free HotSpots , conectarea legala gratuita la internet
Raidurile de accesare a retelelor Wi-Fi
roxi21  6 4.641