sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Criza economica efect politicii Desi se manifesta ca o criza economica, cauza este politica Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 31 January 2009 - 11:51 AM

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 11:44 AM, a spus:

la romani a ajuns????cum asa??/decand are romania economie????...

Eu am observat ca s-au facut disponibilizari,oameni au ramas fara locuri de munca iar productia a scazut drastic. Te anunt in premiera mondiala ca 1 EURO = 4,3 LEI. Te ajut eu,ai vrut sa spui ca momentul de fata nu reprezint apogeul crizei,asa-i ?

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 11:44 AM, a spus:

daca tu de exemplu esti evreu dar locuiesti in rom. ca cetatean cu tot tacamul..suporti ca tot restul populatiei de eventuale crize !!!! ...ai inteles diferenta puiule????

Pai tanti,spuneai ca nu vezi nicio criza pe aici :)

Aceasta postare a fost editata de AH45: 31 January 2009 - 11:52 AM

0

#22 Utilizator offline   desan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-July 08

Scris 31 January 2009 - 02:48 PM

Vezi postareaAH45, la Jan 31 2009, 11:51 AM, a spus:

Eu am observat ca s-au facut disponibilizari,oameni au ramas fara locuri de munca iar productia a scazut drastic. Te anunt in premiera mondiala ca 1 EURO = 4,3 LEI. Te ajut eu,ai vrut sa spui ca momentul de fata nu reprezint apogeul crizei,asa-i ?

Pai tanti,spuneai ca nu vezi nicio criza pe aici :)

productia??care productie??? fa-mi te rog o lista de produse romanesti...de asemeni o lista a societatilor in care s-au facut disponibilizari...apoi dute la un super si uitate ce pune lumea la cosnita..si cat plateste la casa...si uitate si tu prin botikuri sa vezi cum omenirea cumpara de nebuni....fa si tu procentajul masinilor scumpe de import fata de dacia....sapoi vorbim de criza economica din rom.
0

#23 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 January 2009 - 03:05 PM

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 02:48 PM, a spus:

productia??care productie??? fa-mi te rog o lista de produse romanesti...de asemeni o lista a societatilor in care s-au facut disponibilizari...apoi dute la un super si uitate ce pune lumea la cosnita..si cat plateste la casa...si uitate si tu prin botikuri sa vezi cum omenirea cumpara de nebuni....fa si tu procentajul masinilor scumpe de import fata de dacia....sapoi vorbim de criza economica din rom.

1.Amonil Slobozia, producator de ingrasaminte, 483 de disponibilizari.
2.Vega 93 SRL Galati, constructii, 1.600 concedieri anuntate,390 efectuate.
3.Dacia, producator auto - 920 de angajati.
4.ALRO Slatina, siderurgie, 1.800 de disponibilizari anuntate.
5.Sticla Turda, producator sticla, 460 de concedieri in ultimele doua luni.
6.Concefa Sibiu, constructii, 705 angajati concediati pana in februarie.
7.Ga Pro Co Chemicals Savinesti, industria chimica, 500 de salariati disponibilizati.

Crezi ca te-am "convins" asa putin ? Daca nu,poate reusesc cu statisticile de mai jos:

2.250 de angajati din judetul Galati au fost concediati in lunile decembrie si ianuarie.
Pana in luna martie in Prahova vor fi operate 2.000 de concedieri.
In Cluj Napoca, AJOFM a anuntat ca in ultimele doua luni au fost inregistrate 3.963 de concedieri.
In Neamt, 49 de companii au anuntat AJOFM ca vor lasa fara loc de munca 1.400 de persoane.
2.000 de persoane din cadrul aparatului central al Guvernului urmeaza sa fie concediati.

Pe 31 dec. 2008 erau inregistrati in Romania aproximativ 400.000 de someri si numai in luna decembrie numarul somerilor a fost ingrosat cu aproape 27.000 de persoane.

Iar momentul acesta nu reprezinta apogeul crizei,la noi este parfum acum pe langa ceea ce se petrece in Vest.
Nu mai posta basme ci revino cu picioarele pe pamant. Fara gluma,dar am impresia ca vorbesc cu un pustan.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 31 January 2009 - 03:16 PM

0

#24 Utilizator offline   Obsoletus 

• Maximus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 09

Scris 31 January 2009 - 03:28 PM

Si in plus si bursa s-o cam dus pe apa sambetei....DE cand cu criza cred ca majoritatea oamenilor care aveau actiuni le-au vandut si au cumparat "de frica" EURO....Un mare factor pentru devalorizarea leului e si populatia care sta cu IEURO sub saltea. Cum se anunta la stiri ca leul se devalorizeaza in zilele urmatoare fug toti si cumpara euro....
0

#25 Utilizator offline   desan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 31 January 2009 - 04:08 PM

pustan???..ok !!..dar nu mi-ai raspuns : ce se produce in romania???...atat timp cat o tara nu produce nici cele necesare pt trai si deci depinde intrutotul de import va fi tot timpul in criza....clar???
0

#26 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 January 2009 - 04:26 PM

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 04:08 PM, a spus:

pustan???..ok !!..

Asta deduc din posturile tale ! Eu n-am nicio vina !

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 04:08 PM, a spus:

ce se produce in romania???...atat timp cat o tara nu produce nici cele necesare pt trai si deci depinde intrutotul de import va fi tot timpul in criza....clar???

Trebuie sa-ti explic mura-n gura,nu poti si tu sa pricepi din prima ? Dacia din Pitesti ce naiba produce,sosete ?! Sandero - masina anului 2009 in viziunea UZEAR; Loganul - masina anului in Serbia si Muntenegru, iar in 2004 a fost nominalizata masina anului in Europa. Vanzarile au doborat orice asteptari. Dar nu este vorba numai de productie ci si de oameni care-si pierd locul de munca,acest lucru afectand familii intregi. Toranagasama face referire si la bursa,uitasem sa mentionez si acest lucru. Sa nu uitam nici de ratele la banci sau de chirii,care majoritatea se platesc in moneda europeana.
Ai vazut cati someri exista in Romania si ca numarul lor este in continua crestere ? Ma enervezi. Pe la evrei nu a ajuns criza economica ? Nu mai posta basme.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 31 January 2009 - 04:28 PM

0

#27 Utilizator offline   desan 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 31 January 2009 - 04:35 PM

Vezi postareaAH45, la Jan 31 2009, 04:26 PM, a spus:

Asta deduc din posturile tale ! Eu n-am nicio vina !

Trebuie sa-ti explic mura-n gura,nu poti si tu sa pricepi din prima ? Dacia din Pitesti ce naiba produce,sosete ?! Sandero - masina anului 2009 in viziunea UZEAR; Loganul - masina anului in Serbia si Muntenegru, iar in 2004 a fost nominalizata masina anului in Europa. Vanzarile au doborat orice asteptari. Dar nu este vorba numai de productie ci si de oameni care-si pierd locul de munca,acest lucru afectand familii intregi. Toranagasama face referire si la bursa,uitasem sa mentionez si acest lucru. Sa nu uitam nici de ratele la banci sau de chirii,care majoritatea se platesc in moneda europeana.
Ai vazut cati someri exista in Romania si ca numarul lor este in continua crestere ? Ma enervezi. Pe la evrei nu a ajuns criza economica ? Nu mai posta basme.

ce tot bagi evreii in borsul romanesc?? esti obsedat cumva???da tu ce mananci? logan la mic dejun si sandero la pranz???..probabil ca nu asta-ti da mama...fructe legume zarzavaturi carne lactate...doar in mica parte productie locala....imbracaminte incaltaminte lenjerie de corp si pat..90% din afara...pe valuta...tot ce platesti cu valuta te seaca la economia interna...gata!!! m-am saturat!!!
0

#28 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 January 2009 - 05:07 PM

Vezi postareadesan, la Jan 31 2009, 04:35 PM, a spus:

ce tot bagi evreii in borsul romanesc?? esti obsedat cumva???

Pai nu spui tu ca locuiesti in Romania ? Nu esti in borsul romanesc ? Hotaraste-te odata ca incep sa-mi pierd rabdarea !

fructe legume zarzavaturi carne lactate...doar in mica parte productie locala....imbracaminte incaltaminte lenjerie de corp si pat..90% din afara...pe valuta...tot ce platesti cu valuta te seaca la economia interna...gata!!! m-am saturat!!!

Ce vrei sa mai manance populatia daca nu mai are unde sa-si castige painea,daca uzinele disponibilizeaza oamenii ? Saracia se accentueaza in randurile populatiei. Incep sa cred ca postezi la panarama. Revino pe fagasul realitatii desan.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 31 January 2009 - 05:15 PM

0

#29 Utilizator offline   Saharian 

• fost
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 03-November 06

Scris 31 January 2009 - 06:29 PM

George Soros: Criza este mai grava decat am crezut

de D.G. HotNews.ro
Sāmbătă, 31 ianuarie 2009, 13:42 Economie | Finanţe & Bănci

Miliardarul american de origine ungara George Soros a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei "Der Standard", ca actuala criza economica globala este mult mai grava decat si-a imaginat in urma cu un an, considerand ca pentru rezolvarea problemelor este nevoie urgent de un pachet anticriza cu o dimensiune globala, informeaza RRA.

In interviul realizat cu ocazia Forumului de la Davos si publicat in ziarul austriac "Der Standard", magnatul american a subliniat ca sistemul financiar global practic s-a prabusit si ca este tinut in viata in mod artificial.

"Situatia este mult mai grava, decat ma asteptam"- a spus George Soros, referindu-se la o previziune a sa din anul trecut, potrivit careia criza de acum va fi cea mai grava de dupa al Doilea Razboi Mondial. George Soros considera ca este nevoie de un pachet anticriza cu o dimensiune globala, deoarece impactul crizei produse in urma prabusirii sistemului bancar al statelor dezvoltate va fi mult mai mare asupra tarilor aflate "la periferie", printre care si cele din Europa de Est.

"Necazul legat de banci este doar una dintre probleme. O alta problema este necesitatea adoptarii unor masuri proprii de revigorare a cojuncturii economice. Numai ca pentru adoptarea acestor masuri, in comparatie cu Statele Unite ale Americii, nu exista suficiente posibilitati de finantare.

De aceea, sunt necesare actiuni concertate la nivel international, in primul rand sub coordonarea Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale" - a precizat George Soros, adaugand ca in Europa acest rol de coordonare va trebui sa si-l asume Uniunea Europeana, deoarece unele tari nu vor putea face fata singure efortului de sustinere a sistemului lor bancar.

Referitor la "bancile rele", care accepta plasarea titlurilor de valoare cu probleme, miliardarul american a mentionat ca este indispensabila realizarea unui acord international in vederea gestionarii capitalurilor pierdute, in ideea impartirii poverii. Din acest acord international ar trebui sa faca parte toate tarile, deoarece in caz contrar vor suferi si mai multe state. In aceasta directie va trebui sa actioneze si Uniunea Europeana, deoarece in caz contrar s-ar putea ca moneda euro sa nu poata supravietui actualei crize, a mai afirmat omul de afaceri american.

George Soros considera ca programul de stimulare a economiei americane prezentat de actualul presedinte al SUA, Barack Obama, este insuficient. George Soros a pledat, totodata, pentru realizarea a altor doua demersuri, considerate de el drept o conditie a relansarii economiei, si anume reorganizarea sistemului creditelor ipotecare si stabilizarea pietei imobiliare, precum si recapitalizarea sistemului bancar american si deblocarea sistemului de creditare.
0

#30 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 31 January 2009 - 06:39 PM

Vezi postareaSaharian, la Jan 31 2009, 06:29 PM, a spus:

George Soros: Criza este mai grava decat am crezut

Pare-se ca unii nu vor sa inteleaga acest lucru.

da tu ce mananci?

Challah cat cuprinde ! :o: ;)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Drama Romāniei văzută din exil - Cicerone Ioniţoiu
O ţară care a luptat veacuri la rāndul pentru neatārnare, za
Zalmodegikos  0 2.213
Hot Topic (New) Atasamente Cine ne tine cu adevarat in sclavagism?
Codul Muncii
Econtext Ro  42 9.670
Hot Topic (New) Atasamente Adevarul despre proiectul de la Rosia Montana no-mind no-thought  71 13.906
Replici noi Razboiul nevazut de la Brasov! carbunaru  5 4.026
Hot Topic (New) Atasamente Doua zile pana la un nou razboi?
Iran vs Israel. Cum se plaseaza Romania fata de aceasta situatie?
New Task  400 65.950