Melanom malign la un copil in varsta de 9 ani? Urgent!
Scris 19 September 2005 - 10:00 AM
Am mers la un medic dermatolog in Buzau (aici locuim) si mi s-a dat trimitere la chirurgie infantila, cu propunere de excizare a nevului pigmentar si biopsie. Medicul a spus ca, deocamdata nu e nici un pericol, dar trebuie sa evitam riscul , fiind intr-o zona expusa.
As vrea sa fac interventia in Bucuresti, dar sa mai consult un medic dermatolog inainte.
Credeti ca mai e nevoie de o consultatie sau trebuie sa merg cu ea la chirurgie, pur si simplu?
Scris 19 September 2005 - 10:28 AM
Scris 19 September 2005 - 10:29 AM
E mult mai bine sa vedeti ce este nevul inainte de a-l scoate.
Dan
Scris 19 September 2005 - 06:04 PM
Am un fiu de 29 de ani si are din nastere f multe alunite pe frunte, pe fata si pe corp. Cind era elev s-a zgiriat pur si simplu a rupt alunita de pe frunte. Stiind ce complicatii pot apare eram disperata si am apelat la regretatul dr. in farmacie Oita care avea un preparat numit CICATROL.
In locul lui a ramas fiul si voi incerca sa obtin acest preparat pt tine, te rog sa ai putina rabdare si daca nu se v-a rezolva cu acest preparat poti merge la dermatolog. Numai bine ,
Ameli
Scris 19 September 2005 - 07:48 PM
Spuneai "acum o luna". O luna este foarte mult in cazul unui melanom. Cum mai spuneam si alta data....daca se dovedeste a fi malign nu e tocmai ceea ce iti doresti pentru fetita ta. Pentru ca melanomul malign este tipul de cancer care metastazeaza cel mai rapid. Cu atat mai periculos cu cat alunita cu pricina este pe gat. Care va fi organul unde vor aparea metastazele? Creierul!
Daca vrei sa astepti pentru cicatrol, asteapta. Parerea mea, insa, este sa te prezinti cu fetita la sectia chirurgie infantila cat mai urgent. Poti cere biopsia inainte de operatie. Si obligatoriu dupa. In functie de rezultatul biopsiei de dupa operatie mergeti la un examen tomograf. Eu nu vreau sa te sperii, incerc doar sa te determin sa constientizezi in ce pericol se afla minunea aia mica a ta. Poate fi un pericol real sau nu. Insa pana cand nu stii ceva concret.......
Ameli, te rog sa nu mi-o iei in nume de rau, cicatrol poate fi bun, insa organismele noastre reactioneaza diferit. Ce este bun pentru mine se poate dovedi foarte periculos pentru tine si invers.
spider
Scris 21 September 2005 - 07:18 AM
S-a uitat si la alte cateva pe care le are si la fel, nu sunt probleme.
Primul medic m-a trimis s-o operez, insa a zis s-o facem preventiv, pentru ca e o zona in care poate fi traumatizata.
Cel de-al doilea mi-a spus ca nu e nici o problema si operatia nu are rost.
Sa merg si la al treilea?
Scris 21 September 2005 - 08:19 AM
Fetita dvs. este destul de mare si se poate proteja. Aveti cumva si un alt motiv de teama legat de ea?
Dan
Scris 21 September 2005 - 05:46 PM
alunita si-a schimbat culoarea ,s-a marit recent si e dureroasa la atingere si totusi a doilea doctor ti-a spus sa stai linistita ca totul e OK? Pe mine ma depaseste chestia asta….E adevarat ca schimbarile astea nu inseamna neaparat melanom ,pot fi cauzate de o zgirietura poate dar nu poti fi sigura pina nu verifici.Eu zic sa insisti pentru o biopsie pentru linistea ta sufletesca .Nu e mare lucru,eu am avut zile cind am avut 5 biopsii intr-o dimineata si de acolo am mers la birou fara probleme si mi-am continuat treaba.
Ai trei doctori care recomanda biopsie/operatie (primul doctor la care ai fost ,Spider ai Elia) si unul care zice ca nu sint probleme. Eu una n-as mai sta pe ginduri si as opta pentru biopsie.
Scris 23 September 2005 - 07:25 AM
Probabil ca m-am speriat eu mai mult decat trebuia. Dermatologul din Bucuresti mi-a spus ca, pe parcursul vietii, alunitele se pot pigmenta sau depigmenta, fara ca asta sa fie un semn de posibil cancer. Fireste, asta se poate spune doar dupa un consult dermatologic.
Scris 23 September 2005 - 07:28 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sa ma ingrijorez?
Cancerul de piele |
pete32 | 5 | 6.772 |
|
Melanom malign cutanat | travis2006 | 10 | 10.646 |
|