Hmmm...povestea Adiannei suna FOARTE familiar...cred ca este povestea FIECARUI consumator.
De ce nu te poti opri? De ce chiar si dupa ani buni de abstinenta (asta presupunand ca ai avut norocul si taria sa te ti tare atata timp) nu e nevoie decat de o fractiune de secunda sa te hotarasti sa o iei de la capat si before you know it esti fata in fata cu dealerul? De ce uiti cat de rau ti-a fost si cum erai cu psihicul lapamant de credeai ca te inghite cel mai negru pamant si te sufoci in propria minte si ganduri? Uiti atat de usor cum apucai cu dintii de fiintele vii si normale di njurul tau in speranta ca o sa te traga la mal si nu o sa te stingi si nu o sa mori chinuit de cele mai negre si pesimiste ganduri imaginabile. De ce dupa ce l-ai implorat pe Dumnezeu sa te ierte si sa iti mai dea INCA o sansa (pe langa cele 1000000 pe care ti le daduse pana atunci) si ai jurat sincer cu toata convingerea ca nu te mai atingi de marfa daca te scapa de ea si daca te ajuta sa iesi negativ la toate testele de hep B, C , HIV sau Dumnezeu stie ce infectii care mai de care mai mortale, cand afli ca esti bine si incepi sa te simti mai bine (dupa toate raurile groaznice si depresiile inimaginabil de chinuitoare) primul gand e sa tragi iar??? Si de ce nu ramane doar la stadiul de gand? De ce se transforma instant in actiune si intr-o secunda te-ai intors EXACT in punctul in care ai lasat totul cand ai renuntat la marfa?
Auzi si vezi oameni bolnavi, tineri cu boli incurabile chinuiti si fara speranta care ar da ORICE sa fie in locul tau, sa aiba sanatatea ta, sa aiba posibilitatea de a alege ce fac cu viata lor si POATE te impresioneaza pe moment si te ingrozeste chinul lor si te rogi la Dumnezeu sa te ierte pentru ce iti faci singur si IL rogi sa nu ti se intample NICIODATA asa ceva si nu vrei sa-l superi pe Dumnezeu si speri ca nu iti va da o lectie de viata dura. Si te tine asa cat??? Pana cand IAR si IAR in mintea ta revine o singura dorinta...DE A TRAGE. DE CE???
Oare Dr. Vasilescu avea dreptate? Chiar nu poti sa scapi NICIODATA? Ceva imi spune ca are dreptate si ca, oricat ai vrea sa te lasi de marfa, nu se lasa ea de tine si vei fi consumator toata viata on and off. Putem doar sa speram ca viata va fi lunga si ferita de boli si alte riscuri asociate cu consumul.
Si daca sunt unii (si sunt MULTI) care cred ca 'drogatii' nu au vointa, aflati ca nu e chiar asa. Vointa necesara unui dependent de a se lasa de marfa ar echivala cu vointa a 3 oameni normali si puternici psihic. Consumatorul CARE VREA sa se lase de marfa are de regula vointa MULT MAI MARE ca un om obisnuit insa nu-i este de ajuns. Aici nu este vorba de lipsa de vointa ci din contra, de o vointa foarte mare care insa nici aia nu-i este de ajuns...atat de rau te leaga marfa si atat de strans te tine.
Si nu va lasati pacaliti de faptul ca apar consumatori pe forumuri si posteaza despre una alta si par OK si perfect capabili de a functiona si nu va ganditi ca 'Uite ba ca nu are nimic! Trage de ani de zile si sta bine merci pe net si posteaza, are casa, are masa, calculator, liceu, facultate, il tin parintii super OK!' pentru ca NU AVETI NICI CEA MAI VAGA IDEE ce se ascunde in spatele unui consumator APARENT FUNCTIONAL. Nu toti drogatii sunt niste jegariti anaflabeti...unii au avut norocul sa aiba o viata normala inainte si sa mearga la scoala si sa faca parte din familii sanatoase si unite care le-au dat o educatie mai mult decat buna.
Acum o sa ma intrebati 'Daca au avut tot ce le trebuie si familie asa buna si educatie, de ce au ajuns ce au ajuns???' Raspunsul este ca NU STIU! Nu am reusit sa gasesc un raspuns la aceasta intrebare desi poate ca raspunsul ar fi chiar solutia problemei...poate tocmai d-asta este atat de greu de gasit...poate este chiar imposibil de gasit.
STIU insa ca drogurile distrug pe ORICINE indiferent de clasa sociala, educatie, sex sau varsta si odata intrat in jocul asta cu moartea/heroina/droguri, exista doar o singura iesire, care in 99% din cazuri nu e VIATA...asa ca ganditi-va DE MULTE ORI inainte sa va jucati ruleta ruseasca cu viata voastra incercand CHIAR SI O SINGURA DATA!!! In aia O SINGURA DATA incepe sfarsitul vietii tale!
Heroina - cel mai scurt drum spre moarte Iti deschide multe usi dar dupa ce ai trecut le incuie si arunca cheia
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Tuse productiva - tuse seaca | Malina_13 | 13 | 2.639 |
|
Regenon | roxanne | 25 | 41.931 |
|
Ce parere aveti despre LSD? | Mr N | 52 | 48.077 |
|
Hemoleucograma, transaminazele si paracetamolul sinus | deea82 | 2 | 3.183 |