mia b, la Dec 10 2008, 10:34 PM, a spus:
Nu cred ca se rezuma doar la asta. Cred ca facutul de karma proasta poate sa continue daca nu esti constient, asa cum facutul de karma buna constient fiind e un pas inainte. Cred ca trebuie sa tinzi spre a nu mai face karma proasta fiindca te faci din ce in ce mai bun facand bine in jur. E un fel de transformare in bine.
Mai cred ca noi ne alegem familia in care o sa ne nastem ca sa ne mai ardem niste karma si sa trecem peste diverse issues. Fiindca mediul si imprejurarile pot sa aiba uneori mai multa influenta in formarea unui om...cred ca familia are un rol important dar nu decisiv in viata unui om. Exista liberul arbitru. Cu ajutorul lui poti sa sari niste pasi si sa urci daca vrei cu tot dinadinsul. Numai ca iti trebuie o credinta puternica in ceva mai presus, nu trebuie sa-ti mai fie frica, iti trebuie curaj si bunavointa... si alte ingrediente care nu cresc prin copaci asa de usor.
Asa cred.
Mai cred ca noi ne alegem familia in care o sa ne nastem ca sa ne mai ardem niste karma si sa trecem peste diverse issues. Fiindca mediul si imprejurarile pot sa aiba uneori mai multa influenta in formarea unui om...cred ca familia are un rol important dar nu decisiv in viata unui om. Exista liberul arbitru. Cu ajutorul lui poti sa sari niste pasi si sa urci daca vrei cu tot dinadinsul. Numai ca iti trebuie o credinta puternica in ceva mai presus, nu trebuie sa-ti mai fie frica, iti trebuie curaj si bunavointa... si alte ingrediente care nu cresc prin copaci asa de usor.
Asa cred.
si asa ne concentram pe ceea ce sa nu mai facem,pe durerea constientizarii greselilor trecute si eventual viitoare,caci stim ca nu putem altfel ... si asa alegem calea complicata,care nu duce nicaieri,dar ne da iluzia reusitei.
de ce sa nu urmam calea simpla prin credinta in Dumnezeu,sa ne simtim ca si copiii Lui, sa ii cerem iertare cand ne dam seama ca am gresit si sa avem incredere ca ne iarta,bucurandu-ne de rasplata sufleteasca ce urmeaza unei decizii cu adevarat buna.
Citeaza
nightwish ---Eu consider ca Dumnezeu ne-a trimis aici cu un scop foarte clar: sa acumulam experienta, ori asta nu se intampla doar din plata datoriilor karmice.. ar fi o ipocrizie sa "ne lase" doar cu asta.. pentru ca n-ar fi tocmai experienta noastra proprie si personala. Chiar tu ai zis ca datoriile karmice nu sunt doar ale spiritului nostru.. ci si ale rudelor noastre.. iar situatiile prin care trecem sunt determinate chiar de prostiile sau binele facute de cei dinaintea noastra. Ok, invatam si noi ceva din asta, desi nu este "obligatoriu"... dar.... totusi.. doar la atat ne rezumam?
acum ai inteles ce e "reincarnarea" - o continuitate a experientelor Spiritului din care facem toti parte,nu a identitatii noastre...si totusi avem si "noi" partea de contributie,prin alegeri ...
Contact
Facebook
Twitter
RSS