Dependenta de cartofi prajiti?
Scris 06 December 2008 - 05:46 PM
Chiar sa fie asa ingrijorator, si sa numim o astfel de preferinta dependenta? Sau exista anumite situatii cand e chiar dependenta??
Oricum sunt destule persoane care adora cartofii prajiti... sunt mancarea lor preferata...
De ce apare dependenta de cartofi prajiti?
Gustul sărat provenit din sarea şi sosurile care se adaugă pe cartofi este principalul motiv pentru care aceştia sunt foarte tentanţi pentru multă lume.
La fel de importantă este �nsă şi obişnuinţa de a-i consuma din copilărie. �Preferinţele alimentare depind de alimentaţia din primii ani de viaţă. �n plus, la cartofi sunt atrăgătoare şi mirosul, şi aspectul, şi gustul�, afirmă Mihaela Ionescu, medic nutriţionist la Institutul �N. Paulescu� din Bucureşti. Dependenţa de chipsuri este dată tot de ingredientele adăugate peste ele. ��n afară de ulei şi mirodenii, se adaugă foarte multă sare, coloranţi sintetici şi arome artificiale cu gust de caşcaval sau pizza�, completează Mihaela Ionescu.
Scris 06 December 2008 - 10:53 PM
Cipsurile meeeellleeee
Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 06 December 2008 - 10:53 PM
Scris 07 December 2008 - 10:52 AM
Poate doar sa fie nevoie de mers la psiholog... ca pe-acolo se trateaza dependentele
Scris 07 December 2008 - 01:25 PM
laurent-III-rd, la Dec 6 2008, 01:53 PM, a spus:
Cipsurile meeeellleeee
Si chipsurile sint cartofi prajiti .... mai reci ... brrrr!!!
Nu cred ca se moare de cartofi sub nici o forma, insa uleiul in care sint prajiti
trebuie schimbat des!!!! si ce se mai maninca pe langa ei ... ??? friptura de vita
sau de pui sint mai "consistente" decat niste cartofiori.
Sarah N...., la Dec 6 2008, 08:46 AM, a spus:
"Dependenta" la cartofi prajiti nu este asa de periculoasa ca la narcotice!!!!
In State este mai mare ca oriunde daca vre-o statistica apare concret
pentru ca multi nu cunosc altceva de mancat decat la fast food.
Scris 11 December 2008 - 06:09 AM
The Unknown, la Dec 7 2008, 01:25 PM, a spus:
Nu cred ca se moare de cartofi sub nici o forma, insa uleiul in care sint prajiti
trebuie schimbat des!!!! si ce se mai maninca pe langa ei ... ??? friptura de vita
sau de pui sint mai "consistente" decat niste cartofiori.
He he ..ar fi bine !
Dar la ce pret e muschiul de vita ..s-a dus naibi Biftecul meu Tartar .
..deci ..tot puiul a la Kiev sa traiasca.
Scris 12 December 2008 - 01:52 PM
diela, la Dec 12 2008, 11:24 AM, a spus:
Nu cred ca se poate spune 'dependenta de cartofi'.
Ia pronuntati cu voce tare de 6-7 ori. Nu va simtit ridicoli? Nu va vine sa radeti un pic?
Cum adica dependenta de cartofi?
Poate fi dependenta de mama, de mata, de iubi
In plus, sunt persoane care se lipsesc cu mare greutate de alimentul favorit.
Mama mea nu poate fara carne.
Sotul fara icre.
Eu,tatal meu si copilul fara lactate.
Cu totii avem - exprimandu-ma in termenii de mai sus, o asa zisa 'dependenta', care de fapt nu e decat ori o pofta trecatoare, ori pur si simplu o favorizare a unui aliment sau a unei clase de alimente pe care o poti dobandi, respectiv dezvolta pe parcursul vietii, o poti manifesta temporar sau o poti avea cat traiesti (cum sunt eu, tata si copilul meu cu lactatele).
Nimic ingrijorator as spune, atata timp cat restul alimentatiei este echilibrata si atata timp cat te simti bine, odihnit, fara dureri sau disconfort.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Mancareeeeee
Ce am gatit vara asta la Crisan |
Dragos. | 6 | 2.057 |
|
|
Aseneth | 39 | 2.131 |
|