Copilul meu este "batut in cap" atitudine de parinte
Scris 04 December 2008 - 10:57 PM
Pentru ca sunt bolnava.. am avut timp sa stau cu ochii si cu urechile ciulite.. si-am tot fost partasa la diverse discutii ale unor parinti.. vis-a-vis de odraslele lor..
Sunt copii care se dezvolta ("isi dau drumul") mai greu.. care au nevoie de multa intelegere si rabdare si, in primul rand, de sustinere. Despre aceasta situatie as vrea sa discutam.. desi nu este exclusa nici in cazul celui "mai dezghetat la minte".
De ce sau cum inteleg parintii ca-si stimuleaza copilul zicandu-le in fata: prost, incapabil, idiot, retard etc. Ei chiar cred ca asa ii vor face sa se deschida si trec peste faptul ca procedand asa.. de fapt.. le semneaza soarta?
Mai sunt si parinti.. care nu se multumesc cu a-si desconsidera copiii in mod direct.. o mai fac si fata de alti adulti... De ce?
Este de inteles si de iertat acest comportament?
Scris 04 December 2008 - 11:04 PM
nu le dau dreptate acestor parinti, dar nici nu sunt de acord cu ridicarea in slavi a inteligentei copilului... cel mai bine ar fi ca parintele sa fie mai scump la vorba si mai darnic in aprecierea sau dezaprobarea practica, prin exemple.
Scris 04 December 2008 - 11:13 PM
Atunci cand un copil aude de la parinti ''esti prost'', '' esti batut in cap'' o sa ajunga sa creada ca asta e adevarul si el nu poate mai mult de atat.
Ei trebuie stimulati constant. Eu nu le dau nici bomboane, nici bani atunci cand fac un lucru bun, un zambet si o mangaiere pe cap, sau un pupic le face pe ale mele sa vrea sa fie mai bune.
Iar atunci cand fac cate o prostie, trebuie dojeniti, trebuie explicat de nu e bine ce-a facut, nu certati si nu cu racnete si adjective aruncate in vant.
Scris 04 December 2008 - 11:20 PM
Este de inteles? Da. De iertat, nu. Dupa parerea mea, cei care vor sa aiba copii, sau sa educe copii ar trebui intai sa se impace cu ei insisi. Dar se intampla asta vreodata?
Aceasta postare a fost editata de Scythe: 04 December 2008 - 11:27 PM
Scris 04 December 2008 - 11:21 PM
Si, da, copilul trebuie in egala masura laudat si criticat.
Scris 05 December 2008 - 09:23 AM
Scris 05 December 2008 - 10:50 AM
Aceasta postare a fost editata de lupini: 05 December 2008 - 10:50 AM
Scris 05 December 2008 - 11:21 AM
Sau sa fie exact opus, adica un adevarat prietent pentru copilul lui.
Eu asa am procedat , copilul meu trebuie sa aiba incredere in mine, sa putem comunica despre orice fapta buna sau rea .
Asa eu o pot sfatuii ce nu-i bine, obligatoriu cu explicatia de ce nu este bine asa .
Acum realizam ca de fapt nu am jignit-o niciodata , de bataie nu poate fi vorba , nu sunt de acord cu asa ceva .
Daca mai face cate o boacana ( care copil nu face ) ,discutiile au loc doar intre noi doua , sunt doar sfaturi .
Scris 05 December 2008 - 03:09 PM
SeqenenreTao, la Dec 5 2008, 11:52 AM, a spus:
- run forrest run
Da, stiu ce spui. In acelasi timp, se aplica ce spui tu in cazul unui copil cu o inteligenta medie, dar crescut intr-un mediu aflat la limita extrema de inferioritate. Nu stiu daca m-am exprimat eu foarte bine, dar sigur ai inteles. Observatia mea personala a fost ca inteligenta se pierde. Sau ca in loc sa se dezvolte, are loc un proces invers.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Drepturile copilului.
Drepturi si libertati civile |
mița | 7 | 9.190 |
|
Copilaria de altadat'
"saraci" mai sunt copiii din ziua de azi ... |
soarele | 29 | 4.289 |