Mizerabilii de Victor Hugo
Scris 04 December 2008 - 07:31 PM
Is mic doar de 12 ani dar am citit Mizerabilii de Victor Hugo si mi-a placut enorm. Voi ati citit-o ? Este atat de emotionanta la fiecare capitol si astepti cu nerabdare sa citesti mai departe sa vezi ce se mai intampla. Va rog raspundeti si voi.
Scris 04 December 2008 - 09:12 PM
Da,Mizerabilii este cartea care m-a marcat cel mai mult īn adolescenţă şi pe mine.Am plāns la final
.
Īmi aduc aminte uneori īn diferite momente ale vieţii cānd văd un parinte care face sacrificii pentru copilul său,de Fantine care şi-a vāndut părul şi dinţii pentru fiica ei.Mi-a rămas īn suflet povestea lui Cosette iar Jean Valjean a fost mult timp pentru mine,un fel de model,un erou.
Şi este captivantă,īntr-adevăr.Foarte complexă.Aş putea spune că cine a īnţeles Mizerabilii,a īnţeles ce a īnsemnat revoluţia şi perioada respectivă pentru Franţa.
E una din cărţile pe care le recomand mereu altora.Părerea mea e nu că merită să fie citită,ci că trebuie să fie citită.
Īmi aduc aminte uneori īn diferite momente ale vieţii cānd văd un parinte care face sacrificii pentru copilul său,de Fantine care şi-a vāndut părul şi dinţii pentru fiica ei.Mi-a rămas īn suflet povestea lui Cosette iar Jean Valjean a fost mult timp pentru mine,un fel de model,un erou.
Şi este captivantă,īntr-adevăr.Foarte complexă.Aş putea spune că cine a īnţeles Mizerabilii,a īnţeles ce a īnsemnat revoluţia şi perioada respectivă pentru Franţa.
E una din cărţile pe care le recomand mereu altora.Părerea mea e nu că merită să fie citită,ci că trebuie să fie citită.
Scris 22 December 2008 - 09:05 AM
N-am cuvinte . E una dintre cele mai bune carti citite (inca o citesc). Parca ma hraneste , imi da de mancare , imi da de baut.
Scris 22 December 2008 - 11:22 AM
De ce ar trebui sa mai si citim mizerabilii, cand ei oricum sunt peste tot
?
Scris 23 December 2008 - 08:44 PM
Dupa ce am mai citit din ea am inceput sa ma plictisesc . Mi-a placut doar pana in punctul in care s-a terminat resemnarea lui Jean Valjean ... Apoi totul a fost , dupa cum a spus si nicnic3 , un "bla bla" . Doar ce am terminat de vizionat filmul
Scris 11 January 2009 - 07:34 PM
eu am citit o carte "rezumat" dupa Mizerabilii. mai putine descrieri, doar esentialul, geniala.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cinci milenii de manipulare
Ați citit? |
Bogdan5844 | 0 | 787 |
|
sa vorbim despre george calinescu | Ghijoi | 9 | 816 |
|
John Fowles | Sidona | 18 | 4.397 |