-Iskander-, la Mar 20 2009, 04:12 PM, a spus:
Fireste ca Antonescu nu a luat parte la Barbarossa doar din cauza ca ii placea mustata Fuhrerului. Tu atat ai dedus din afirmatiile mele ?
Acum te las pe tine sa afirmi de ce Antonescu a continuat sa mearga mai departe alaturi de Hitler.
-Iskander-, la Mar 1 2009, 07:28 PM, a spus:
Antonescu a trimis trupele romane sa lupte alaturi de nemti departe,tocmai la Stalingrad. Un lucru pe care il admir la Maresal,am mai spus,este loialitatea. A mers alaturi de Hitler pana la capat.
Iar repeti tehnica de data trecuta ?

Ce sa inteleg altceva din afirmatiile tale , decat ca-i placea mustata Fuhrerului ?
-Iskander-, la Mar 20 2009, 04:12 PM, a spus:
Noroiul de pe bocancii rusilor numesti tu "prada de razboi" ? Dictatul de la Viena iti spune ceva ? Nu ? Ok,atunci make a research.
Ce legatura are Dictatul de la Viena cu finalizarea planului Barbarossa ?

ia uite daca nu stii ce se intampla daca se finaliza : Naziştii aveau ca scop final distrugerea Rusia ca entitate politică în conformitate cu ideea geopolitică a Lebensraum-ului ("Drang nach Osten"), pentru propăşirea generaţiilor viitoare ariene.
"Führerul" a prevăzut câştigurile suplimentare cauzate de cucerirea Rusiei europeene:
* Armata Roşie, fiind cea mai mare din lume,anihilată înainte de invadarea Angliei.
*
Prin înfrîngerea Uniunii Sovietice s-ar fi rezolvat lipsa cronică de forţă de muncă din industria germană prin demobilizarea trupelor.
*
Ucraina urma să devină o sursă sigură de hrană ieftină.
* Populaţia sovietică urma să fie transformată într-o sursă ieftină de forţa de muncă (sclavie modernă), acest fapt urmând să îmbunătăţească poziţia geo-strategică a Germaniei.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C5%A3iu...iile_germanilor
Acum nu-mi spune ca Antonescu s-ar fi bagat dincolo de Nistru daca Fuhreru' il lasa cu ochii in soare.
Si nu-mi spune ca "noi" ne iubeam cu rusii dintotdeauna
Au fost cu totii implicati
Pacat ca nu intelegi limba romana.
datorita loviturii de stat din '44 orchestrata de Mihai
nu mai simula prostia. In august '44 a avut loc o lovitura de stat conceputa si organizata de reprezentantii Palatului si in primul rand de Mihai cu partidele politice din B.N.D.
Poate vrei sa spui in primul rand cu partidele politice in care erau oamenii care il vroiau pe Antonescu mort.Nu mai vorbi prostii.
Apropo de Dictatul de la Viena....Spune-mi cine dracu conducea Romania atunci ! Nu-mi spune ca amicu nostru Antonescu.

Ca altfel nu vad de ce ai mentionat de el .

Uite ce zice wiki :
Cedările teritoriale româneşti au fost catalizate de politica nazistă, progermană a prim-ministrului Ion Gigurtu prin acceptarea arbitrajului lui Hitler asupra Transilvaniei, după ce Gigurtu a declarat la radio că România trebuie să facă sacrificii teritoriale pentru a justifica orientarea sa pronazistă şi aderarea totală a României la Axa Berlin-Roma.[1]. La sfârşitul lunii august 1940, la întâlniriea cu Hitler, Gigurtu a acceptat în numele României arbitrajul lui Hitler prin care a retrocedat Ungariei 44,000 km pătraţi din teritoriul Transilvaniei, inclusiv oraşul Cluj. Armata ungară urma să preia controlul în respectivul teritoriu la 15 Septembrie 1940.[2].
Cu această ocazie, Germania nazistă a încheiat şi două tratate cu Bucureştiul şi Budapesta, prin care se acorda un statut separat şi preferenţial populaţiei germane din Transilvania.
În cadrul politicii sale naziste, Gigurtu a fost de acord şi cu retrocedarea Cadrilaterului - 8000 km pătraţi din Dobrogea de sud - în favoarea Bulgariei[4]. Vastele teritorii din Transilvania cedate de Gigurtu în favoarea Ungariei conţineau importante resurse naturale, inclusiv mine de aur.[5] =>
OARE NU S-A FOLOSIT GERMANIA DE ROMANIA PENTRU ATRAGEREA BULGARIEI si Ungariei IN RAZBOI ?
Care-i faza cu Dictatu ca nu inteleg...
Aceasta postare a fost editata de Toranagasama: 20 March 2009 - 07:45 PM