sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Tradari in istorie Femeile- tradatoare eterne in istorie? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Rami 

• Amprentata cu henna pe frunte si cu tine in suflet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 14-September 08

Scris 01 December 2008 - 02:15 PM

Cea dintai Frumoasa care a tradat increderea unui barbat a fost Eva. Ce a urmat, ar putea spune misoginii, nu este decat o serie lunga de repetitii, cu scheme tactice diferite, dar cu concluzii asemanatoare, ale primei inselaciuni.

Din dragoste pentru Tezeu, Ariadna uita ca este fiica lui Minos si sora Minotaurului (nu-i vorba, Tezeu razbuna cu varf si indesat neamul barbatesc, abandonand-o pe cea care-i intinsese firul izbavirii si restituind tradarii fibra ei cea mai otravita: nesimtirea). de atunci, se pare, ignoranta doare cel mai tare :roll:
Dalila il tradeaza pe Samson de dragul banilor oferiti de printii filistini. Legende istorice sau nu numai?

Chiar si fictive fiind - sa ne gandim la maestra absoluta a lipsei de scrupule, Milady de Winter, din romanul lui Alexandre Dumas, Cei trei muschetari-, departe in timp, precum gratiile evocate mai inainte, sau mai aproape de noi (sa ne gandim la Christine Keeler, dansatoare si topmodel, care a fost, in acelasi timp, amanta lui Evgheni Ivanov, secretar al amabasadei URSS la Londra, si a ministrului britanic John Profumo, provocand demiterea acestuia din urma), femeile-spion care tradeaza in asternuturi, umplu scena istoriei si literaturii.
0

#2 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 07 January 2009 - 10:04 PM

Vezi postareaRrami, la Dec 1 2008, 02:15 PM, a spus:

Cea dintai Frumoasa care a tradat increderea unui barbat a fost Eva. Ce a urmat, ar putea spune misoginii, nu este decat o serie lunga de repetitii, cu scheme tactice diferite, dar cu concluzii asemanatoare, ale primei inselaciuni.

Din dragoste pentru Tezeu, Ariadna uita ca este fiica lui Minos si sora Minotaurului (nu-i vorba, Tezeu razbuna cu varf si indesat neamul barbatesc, abandonand-o pe cea care-i intinsese firul izbavirii si restituind tradarii fibra ei cea mai otravita: nesimtirea). de atunci, se pare, ignoranta doare cel mai tare :cheers:
Dalila il tradeaza pe Samson de dragul banilor oferiti de printii filistini. Legende istorice sau nu numai?

Chiar si fictive fiind - sa ne gandim la maestra absoluta a lipsei de scrupule, Milady de Winter, din romanul lui Alexandre Dumas, Cei trei muschetari-, departe in timp, precum gratiile evocate mai inainte, sau mai aproape de noi (sa ne gandim la Christine Keeler, dansatoare si topmodel, care a fost, in acelasi timp, amanta lui Evgheni Ivanov, secretar al amabasadei URSS la Londra, si a ministrului britanic John Profumo, provocand demiterea acestuia din urma), femeile-spion care tradeaza in asternuturi, umplu scena istoriei si literaturii.

Care Eva? Eva Braun ? :o:
0

#3 Utilizator offline   Rami 

• Amprentata cu henna pe frunte si cu tine in suflet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 14-September 08

Scris 07 January 2009 - 10:07 PM

Foarte amuzant.
Daca e singura Eva de care ai auzit, da.
0

#4 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 07 January 2009 - 11:24 PM

Vezi postareaRrami, la Dec 1 2008, 01:15 PM, a spus:

Chiar si fictive fiind - sa ne gandim la maestra absoluta a lipsei de scrupule, Milady de Winter, din romanul lui Alexandre Dumas, Cei trei muschetari-,

ce coincidenta. cu cateva zile in urma am revizuit personalitatea personajului si povestea celor 3 muschetari. si meditam tocmai asupra limitelor negative impinse la extrem de Milady de Winter in paralel cu manifestarile unor personaje reale cu care m-am intersectat in viata. trist dar adevarat: personalitatea caracterului Milady de Winter e posibil sa o regasim in viata reala. deci, atentie...
0

#5 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 08 January 2009 - 10:50 AM

Vezi postareaRrami, la Jan 7 2009, 10:07 PM, a spus:

Foarte amuzant.
Daca e singura Eva de care ai auzit, da.

Cica a mai fost o Eva prin Eden pe acolo dar sunt putin sceptic. :flowers:
Nu a fost Eva Braun tradatoare,ba dimpotriva - l-a urmat si dincolo de moarte pe domnul.

Aceasta postare a fost editata de AH45: 08 January 2009 - 10:50 AM

0

#6 Utilizator offline   Aseneth 

• cetate de refugiu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 01-December 10

Scris 01 September 2011 - 10:32 AM

Vezi postareaRami, la 01 December 2008 - 02:15 PM, a spus:

Din dragoste pentru Tezeu, Ariadna uita ca este fiica lui Minos si sora Minotaurului (nu-i vorba, Tezeu razbuna cu varf si indesat neamul barbatesc, abandonand-o pe cea care-i intinsese firul izbavirii si restituind tradarii fibra ei cea mai otravita: nesimtirea). de atunci, se pare, ignoranta doare cel mai tare :roll:

Pana sa-i arate Aria(d)na lui Tezeu cum sa iasa din Labirint in fiecare an erau ucisi cate 7 tineri de catre Minotaur. Si ar mai fi murit multi, inclusiv Tezeu daca Aria(d)na nu l-ar fi ajutat. Si chiar daca a fost parasita de Tezeu ,in final ajuns sotia lui Dyonisus. Spaga ei :roll:

Dalila nu l-a tradat pe Samson, ea a fost trimisa in misiune de la bun inceput, nu a fost vorba de dragoste si Samson a cam stiut asta dar a fost prea subjugat de frumusetea ei.

Cat despre femeile spioni agenti dubli, nu cred ca au fost mai multe decat barbatii spioni.

Aceasta postare a fost editata de Aseneth: 01 September 2011 - 10:55 AM

3

#7 Utilizator offline   Lightsome* 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-May 11

Scris 01 September 2011 - 04:57 PM

Vezi postareaAseneth, la 01 September 2011 - 10:32 AM, a spus:

Cat despre femeile spioni agenti dubli, nu cred ca au fost mai multe decat barbatii spioni.

dar nu atat de celebri precum Mata Hari ( Margaretha Geertruida). :lol:
2

#8 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 01 September 2011 - 06:06 PM

Tradari din istorie ? De cand au ajuns mitologia si religia pe post de istorie.Imagine amplasata
2

#9 Utilizator offline   Egipteanul 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 08-January 11

Scris 03 September 2011 - 06:15 AM

Vezi postareainsu, la 01 September 2011 - 04:57 PM, a spus:

dar nu atat de celebri precum Mata Hari ( Margaretha Geertruida). :lol:

Ba da.Kim Philby.
1

#10 Utilizator offline   Giurgiu Crisan 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-January 10

Scris 03 September 2011 - 10:12 AM

ia intreaba tu vreo 10 oameni despre Mata Hari si despre acest Philby. Ăsta cine mai e? De Mata Hari am auzit de cīnd eram mic.
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (No New) Si totusi, de cine a fost descoperita America?
Columb, wikingi?
Anca/Maria  24 13.706
Replici noi Stil arhitectural Sinagoga de la 1904 Don.ion  1 613
Nu sunt replici noi crucea de fier/crucea patee
interzise de lege?
plugar_cu_sapa  13 8.518
Hot Topic (New) Manuscrise istorice.
De importanta universala
Evreul  22 4.501
Hot Topic (No New) Unirea de la 1918 Dragos121  170 24.459