la o ora de istorie doamna nu a venit , doar la sfarsit si ne-a dat sa completam niste fise chiar daca nu am facut lectie. Acolo scria :
Cum ? Unde ? sI cum? s- format Imperiul Otoman. Imi puteti spune ? In carte nu scrie si pe internet nu stiu unde sa scriu ! Va rog !!
Pagina 1 din 1
intrebare al istorie
Scris 30 November 2008 - 03:58 PM
Imperiul Otoman a fost fondat de tribul turcilor īn vestul Anatoliei şi a condus de dinastia Osmali.
Primul sultan a fost Osman I . in 1453, dupa ce turcii au cucerit Constantinopolul , ( Istanbul din zilele noastre), fosta capitala a Imperiului Bizantin a devenit a treia capitala a Imperiului Otoman.
denumirea de Inalta poarta o are datorita faptului ca putea fi considerata o poarta inrte Europa si Asia. Dar nunumai, ci si pentru celebrele ceremonii de primire ale ambasadorilor straini ( vezi filme de referinta romanesti unde aspectul este detaliat
).
Politica practicata : evident expansiune teritoriala.
Ar fi multe,prea multe de spus...
Primul sultan a fost Osman I . in 1453, dupa ce turcii au cucerit Constantinopolul , ( Istanbul din zilele noastre), fosta capitala a Imperiului Bizantin a devenit a treia capitala a Imperiului Otoman.
denumirea de Inalta poarta o are datorita faptului ca putea fi considerata o poarta inrte Europa si Asia. Dar nunumai, ci si pentru celebrele ceremonii de primire ale ambasadorilor straini ( vezi filme de referinta romanesti unde aspectul este detaliat
Politica practicata : evident expansiune teritoriala.
Ar fi multe,prea multe de spus...
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
A fost Carol cel Mare restauratorul Imperiului? | Iarine | 5 | 1.497 |
|
|
XxAnnie | 63 | 9.276 |
|