sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

calea adevarul si viata Biblia sau traditia? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-July 05

Scris 14 September 2005 - 05:17 PM

[COLOR=red]

Fisiere atasate

• Fisier atasat  cata.jpg (93.92K)
    Number of downloads: 51

0

#2 Utilizator offline   charrny 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 10-September 05

Scris 14 September 2005 - 05:52 PM

Traditia include invataturile biblice.Toata lumea stie ca lumea satului(unde ne avem radacinile majoritatea) se caracteriza prin credinta,puritate.Este binevenita continuarea traditiei.Toate invataturile Bisericii Ortodoxe sunt cuvinte extrase din Biblie si mi se pare inutila reinterpretarea unor pasaje biblice in scopul formarii altor religii.Biserica reprezinta Trupul lui Hristos si fragmentarea ei duce pe calea pierzarii.Oricate minuni s ar savarsi in interiorul Bisericii nu cred ca ar sensibiliza persoanele de alta credinta sa revina pe calea cea buna-de ex. icoanele din care curge mir,Lumina care vine de Paste la biserica din Israel,si dorintele implinite de Dumnezeu-pt. ca este scris in Biblie ca Isus a zis ca oricate semne ar fi cine nu vrea sa veda nu va vedea(parafrazare). :P
0

#3 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 14 September 2005 - 06:44 PM

charrny, la Sep 14 2005, 06:52 PM, a spus:

Traditia include invataturile biblice.Toata lumea stie ca lumea satului(unde ne avem radacinile majoritatea) se caracteriza prin credinta,puritate.Este binevenita continuarea traditiei.Toate invataturile Bisericii Ortodoxe sunt cuvinte extrase din Biblie si mi se pare inutila reinterpretarea unor pasaje biblice in scopul formarii altor religii.Biserica reprezinta Trupul lui Hristos si fragmentarea ei duce pe calea pierzarii.Oricate minuni s ar savarsi in interiorul Bisericii nu cred ca ar sensibiliza persoanele de alta credinta sa revina pe calea cea buna-de ex. icoanele din care curge mir,Lumina care vine de Paste la biserica din Israel,si dorintele implinite de Dumnezeu-pt. ca este scris in Biblie ca Isus a zis ca oricate semne ar fi cine nu vrea sa veda nu va vedea(parafrazare). :P
<{POST_SNAPBACK}>

De acord cu ca traditia include si aici-doar in parte invataturile biblice,dar Biblia nu include traditia,pt ca nicaieri nu am intilnit in Biblie ca apostolii sa fi respectat vreio traditie omeneasca in afara a ceea ce era si este scris.Hai sa vedem ce spune Biblia privitor la unele chestiuni legate de:

BOTEZUL-

Botezul este un act,o porunca a Domnului Isus prin care cel care este pacatos se pocaieste de pacatele sale si se "ingroapa,moare impreuna cu Hristos si invie".Cei care se botezau erau adulti,oameni constienti de starea lor de pacatosenie,nu copii abia adusi pe lume cum se practica la ortodocsi...Biblia spune:"Cine VA CREDE si se va boteza,va fi mintuit!".Deci este un act constient,facut de o persoana matura.Chiar Biblia afirma in F.apostolilor ca "au fost botezati atit barbati cit si femei".Nu scrie nimic despre copii...De unde atunci alta interpretare??

IMGINI SI ICOANE-

Nicaieri in Biblie nu am intilnit vreun pasaj,care sa specifice intr-un context dat ca apostolii s-au inchinat la icoane sau dupa moartea lui Isus si invierea Sa,sa fi lasat alternativa asta celor care urmau sa vina la credinta...Dimpotriva,chiar in Cele 10 porunci este interzisa orice inchinare la vreo imagine sau idol,fie el animal sau om!!

Sint multe invataturi care astazi au luat o alta infatisare datorita traditiei si a interpretarii eronate de catre preoti si cei din afara clerului bisericesc..Discutam cu Biblia deschisa,nu dupa ce am apucat sau ce ne spun altii!

Fisiere atasate

• Fisier atasat  cata.jpg (93.92K)
    Number of downloads: 36

0

#4 Utilizator offline   charrny 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 10-September 05

Scris 14 September 2005 - 09:11 PM

CATALIN IONESCU, la Sep 14 2005, 07:44 PM, a spus:

BOTEZUL-
Botezul este un act,o porunca a Domnului Isus prin care cel care este pacatos se pocaieste de pacatele sale si se "ingroapa,moare impreuna cu Hristos si invie".Cei care se botezau erau adulti,oameni constienti de starea lor de pacatosenie,nu copii abia adusi pe lume cum se practica la ortodocsi...Biblia spune:"Cine VA CREDE si se va boteza,va fi mintuit!".Deci este un act constient,facut de o persoana matura.Chiar Biblia afirma in F.apostolilor ca "au fost botezati atit barbati cit si femei".Nu scrie nimic despre copii...De unde atunci alta interpretare??

In Biblie se spune despre botezul paganilor la crestinism,deci normal ca erau pers. adulte.Acolo botezul nu simbolizeaza neaparat iertarea pacatului stramosesc, ci aderarea la religia adevarata a Domnului.Gandeste te ca nou nascutii care la putin timp decedeaza ar merge in iad fara botez,neavand nici o vina efectiv.
IMGINI SI ICOANE-

Nicaieri in Biblie  nu am intilnit vreun pasaj,care sa specifice intr-un context dat ca apostolii s-au inchinat la icoane sau dupa moartea lui Isus si invierea Sa,sa fi lasat alternativa asta celor care urmau sa vina la credinta...Dimpotriva,chiar in Cele 10 porunci este interzisa orice inchinare la vreo imagine sau idol,fie el animal sau om!!

Icoana e un simbol,e intruchiparea SF. Fecioare Maria sau a sfintilor.Icoanele s au adoptat la un sinod ecumenic sub obladuirea Duhului Sfant.Si daca ele sunt o blasfemie in conceptia unora,de ce plang cu mir-ex. icoana Sf. Maria de la Nicula,si alte cazuri recente in tara.Si daca religia ortodoxa ar avea erezii de ce atunci de Paste Dumnezeu trimite Lumina la candela ortodocsilor(fapt verificat,sunt supravhetori musulmani acolo pt. a nu trezi suspiciuni).

Dar cine a luat o alta cale e greu sa se intoarca daca a apucat sa creada altfel.
Fara sentimente negative  :crazy:

0

#5 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 15 September 2005 - 06:52 PM

charrny, la Sep 14 2005, 10:11 PM, a spus:

Dragul meu,

Atit timp cit primii crestini nu practicau ceea ce se practica astazi in bisericile ortodoxe si catolice,in ce priveste botezul si cultul icoanelor,etc,nu am nici un motiv sa respect ceea ce nu au respectat EI mai intii,ca si crestini!Apostolul Pavel a scris f limpede:"Ceea ce ati vazut in mine si ceea ce am facut,aceea sa faceti si voi!".Nimic mai mult nimic mai putin!Prefer sa ramin la ceea ce spune Biblia,nu la o traditie care a suferit "n" transformari si evolutii de a lungul secolelor,pt ca tot apostolul Pavel scrie:"Pentru ca prin noi insine sa va invatati sa nu treceti peste ceea ce ESTE SCRIS".Erau unii crestini si anume,din Berea,care verificau daca ceea ce li se propovaduia de catre apostoli era adevarat si confruntau spusele acestora cu Scripturile...Arata-mi DIN SCRIPTURA un verset care sa imputerniceasca si sa justfice inchinarea la imagini facute de miini omenesti,ca botezul este un act la care pot participa si copiii mici si ca un copil ar merge in iad daca nu este botezat!Copiii mici nu au nevoie de botez,pt ca nu au pacate!!Dumnezeu judeca faptele comise constient si nu natura pacatoasa mostenita de la Adam si Eva!!Nu stiu cum de pot fi unii atit de orbi si sa nu citeasca toate astea in Bibliile lor???Puneti mina fratilor si cititi Cuvintul pt ca de asta se ratacesc atitia de la Adevar!Isus insusi a spus:"Va rataciti pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile,nici puterea lui Dumnezeu!".
0

#6 Utilizator offline   Prinţu' 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-September 05

Scris 15 September 2005 - 11:26 PM

Amandoua.
Inchipuiti-va ca mergand pe strada gasiti un indicator de directie pus doar pe un simplu par. Orice rau-voitor il poate suci si astfel te deruteaza.
Daca insa este pe doi pari, char daca ar incerca sa schimbe directia, prezenta celor doi pari demasca fapta lui nelegiuita...
Asa sunt si cele doua: Biblia si Traditia.

Cei care s-au apropiat putin de studiul Bibliei au aflat deja ca cele 4 Evanghelii nu au fost scrise asemeni unor Jurnale sau Cronici: adica zi de zi sa consemneze cineva ce s-a mai intamplat astazi: pentru cateva zeci bune de ani ele au circulat pe cale orala, asa s-a format Traditia. Luca - la inceputul evangheliei scrisa de el - afirma clar acest lucru: "am cercetat cu deamanuntul....", iar Ioan ne spune clar: "mai sunt si alte multe minuni pe care Isus le-a facut ..."; Isus insusi face o promisiune: "va veni la voi Duhul Adevarului; el va va invata tot adevarul!"
A sustine acum ca Biserica lui Christos Domnul, nu are Traditie Sfanta, inseamna a sustine ca nu este prezent Duhul Sfant in ea; inseamna a sustine ca nu este nici Domnu Isus prezent asa cum a promis: "Iata eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsit". Acela care neaga Sfanta Traditie a Bisericii lui Christos neaga toate aceste adevaruri sfinte rostite de preasfintele buze ale Mantuitorului....

Adio!
0

#7 Utilizator offline   Elia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-June 05

Scris 16 September 2005 - 06:51 AM

GabrielAl, la Sep 16 2005, 12:26 AM, a spus:

Amandoua.
Inchipuiti-va ca mergand pe strada gasiti un indicator de directie pus doar pe un simplu par. Orice rau-voitor il poate suci si astfel te deruteaza.
Daca insa este pe doi pari, char daca ar incerca sa schimbe directia, prezenta celor doi pari demasca fapta lui nelegiuita...

Cei care s-au apropiat putin de studiul Bibliei au aflat deja ca cele 4 Evanghelii nu au fost scrise asemeni unor Jurnale sau Cronici: adica zi de zi sa consemneze cineva ce s-a mai intamplat astazi: pentru cateva zeci bune de ani ele au circulat pe cale orala, asa s-a format Traditia. Luca - la inceputul evangheliei scrisa de el - afirma clar acest lucru: "am cercetat cu deamanuntul....", iar Ioan ne spune clar: "mai sunt si alte multe minuni pe care Isus le-a facut ..."; Isus insusi face o promisiune: "va veni la voi Duhul Adevarului; el va va invata tot adevarul!"
A sustine acum ca Biserica lui Christos Domnul, nu are Traditie Sfanta, inseamna a sustine ca nu este prezent Duhul Sfant in ea; inseamna a sustine ca nu este nici Domnu Isus prezent asa cum a promis: "Iata eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsit". Acela care neaga Sfanta Traditie a Bisericii lui Christos neaga toate aceste adevaruri sfinte rostite de preasfintele buze ale Mantuitorului....

Adio!
<{POST_SNAPBACK}>

Ai dreptate cand spui ca Duhul Sfant ne poate descoperi lucruri noi, dar ele nu vor contrazice sau inlocui pe cele anterioare, ci le vor sustine si aprofunda.

Orice invatatura noua care contrazice sau inlocuieste Cuvantul Bibliei nu poate fi admisa. Aceasta regula este dupa vremea apostolilor, si este valabila si astazi.

"Fraţii au trimes īndată, noaptea, pe Pavel şi pe Sila la Berea. Cīnd au sosit, au intrat īn sinagoga Iudeilor. Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decīt cei din Tesalonic. Au primit Cuvīntul cu toată rīvna, şi cercetau Scripturile īn fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa." (Fapte 17,10.11)

Biblia este singura unitate de masura pentru Adevar.
0

#8 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 16 September 2005 - 05:32 PM

GabrielAl, la Sep 16 2005, 12:26 AM, a spus:

Amandoua.

Adio!
<{POST_SNAPBACK}>

Argumenteaza biblic asta!Exista verset biblic care sa iti sustina afirmatiile?
Eu asa procedez si asa procedau si apostolii:ofereau citate din scripturi!Fa si tu la fel,dar nu ai sa poti pt ca nu exista...
0

#9 Utilizator offline   CATALIN IONESCU 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 16 September 2005 - 05:39 PM

Elia, la Sep 16 2005, 07:51 AM, a spus:

Ai dreptate cand spui ca Duhul Sfant ne poate descoperi lucruri noi, dar ele nu vor contrazice sau inlocui pe cele anterioare, ci le vor sustine si aprofunda.

Orice invatatura noua care contrazice sau inlocuieste Cuvantul Bibliei nu poate fi admisa. Aceasta regula este dupa vremea apostolilor, si este valabila si astazi.

"Fraţii au trimes īndată, noaptea, pe Pavel şi pe Sila la Berea. Cīnd au sosit, au intrat īn sinagoga Iudeilor. Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decīt cei din Tesalonic. Au primit Cuvīntul cu toată rīvna, şi cercetau Scripturile īn fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa." (Fapte 17,10.11)

Biblia este singura unitate de masura pentru Adevar.
<{POST_SNAPBACK}>

Lasa-i frate!!Pentru ei unitatea de masura sint ei insisi sau ce trece pe linga Scriptura,nu Scriptura...Vor mijlocitori in plus,vor sa fie mintuiti ALTFEL decit cum scrie Biblia,vor inchinare prin ALTCEVA SI ALTCINEVA decit cum s-a lasat SCRIS...Crezi ca ii poti schimba tu sau eu?Exista Biblie pt fiecare si daca nu o deschid sa o citeasca,degeaba vorbim noi...Nu vezi cum sintem priviti?Si Isus a vorbit oamenilor si nu L-au crezut,fiind batjocorit si scuipat...de popor,hulit tocmai de tagama celor mai religiosi de atunci:fariseii...preotimea evreiasca...Crezi ca acum s-au schimbat vremurile in bine??Si acum fac la fel...L-au atirmat pe o cruce in biserica si i se inchina,uitind ca El este viu si acum e in Cer...Daca asa inteleg ei Adevarul...
0

#10 Utilizator offline   yao 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-December 05

Scris 30 December 2005 - 09:55 AM

The Gospel of Truth
CODEX I
Translated by Robert M. Grant
From Robert M. Grant, Gnosticism (Harper & Brothers, New York, 1961),
as quoted in Willis Barnstone, The Other Bible (Harper & Row, San Francisco, 1984).

OFF-Topic
iarta-ma ca am sters textul, dar trimiterea de mai sus este suficienta atat timp cat nu iti exprimi nici o parere personala despre unele sau altele din ideile cuprinse aici
(in plus, textul se termina la mijlocul frazei!)

Aceasta postare a fost editata de MariaB: 30 December 2005 - 10:22 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Pro şi contraceptie melanylacrima  50 14.063
Replici noi observatii psihoterapeutice
nivelul empiric
MariaB  2 4.284
Topic inchis Ziua Mortilor
pe cine plangeti???
Helene 23  65 18.994
Topic inchis Maine este Duminica si Biserica Ortodoxa da mancare pentru viata vesnica Dimineata  4 1.971
Replici noi Religia si dogma Pixelut  5 5.060