sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Alexandru cel Mare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 27 November 2008 - 09:14 PM

Cunosc aproape totul despre el dar intotdeauna mai e ceva. Pana l-a urma cine l-a asasinat ? Ce s-ar fi intamplat daca ar mai fi trait vreo 10 ani ? Apropo,e adevarata legenda cu soldatii zburatori de pe stanca Sogdiana ? Mi-ar face placere sa citesc cateva pareri si comentarii.
0

#2 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 28 November 2008 - 04:04 PM

Dupa cate stiu eu Alexandu a murit de friguri (malarie).Dar exista si versiuni cum ca ar fi existat o crima premeditata.La un banchet a consumat mari cantitati de vin, pe fondul unei febre in crestere, urmata de bai repetate.
Desi nu exista dovezi concludente, persista si ipoteza otravirii lui Alexandru, la amintitul banchet, idee mentionata de Plutarh.
Povesteste legenda,eu nu o stiu.
0

#3 Utilizator offline   Rami 

• Amprentata cu henna pe frunte si cu tine in suflet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 14-September 08

Scris 03 December 2008 - 06:35 PM

La varsta de 33 de ani , pe patul de moarte, omul ce la acel moment detinea cel mai mare imperiu cucerit vreodata, a demonstrat lumii ca in fata mortii, oricine ai fi, ai aceeasi importanta. Aflat departe de caa, pare-se ca ultima dorinta era doar sa isi revada mama, lucru care nu a mai fost posibil, dat fiind starea de sanatte care nu i-ar fi permis.
pe patul de moarte , si-a chemat generalii, impartasindu-le ultimile sale trei dorinte:

“Prima mea dorinta “,a spus Alexandru,”este ca doctorii sa-mi duca sicriul fara a fi ajutati de nimeni altcineva”.

”A doua dorinta este ca atunci cand imi duceti sicriul spre groapa,drumul spre groapa sa fie presarat cu aurul,argintul si pietrele pretioase pe care le-am adunat in razboaie.”

”A treia si ultima mea dorinta este ca mainile sa-mi fie lasate sa atarne in afara sicriului .”

Uimiti, generalii l-au intrebat care e rostul acestor dorinte. Alexandru le-a spus:

”Mi-ar placea ca lumea sa stie despre cele trei lectii pe care tocmai le-am invatat.Vreau ca doctorii mei sa-mi duca sicriul pentru ca oamenii sa realizeze ca doctorii nu pot vindeca orice boala.Ei sunt lipsiti de putere si nu pot salva un om din ghearele mortii cand ii suna ceasul”.

“A doua dorinta-drumul spre mormant presarat cu aur,argint si alte bogatii este pentru a aminti oamenilor ca nimic din aurul meu nu vine cu mine in mormant.E o pierdere de timp sa alergi dupa atatea bogatii.”

“Si a treia dorinta -mainile lasate sa atarne pe langa sicriu,e pentru a le arata oamenilor ca am venit cu mainile goale in aceasta lume si tot asa plec din ea.”

Ca e pura legenda sau adevar, nu vom sti niciodata. Dar cata morala ascund cuvintele unui mare om...
0

#4 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 December 2008 - 09:31 PM

Vezi postareaRrami, la Dec 3 2008, 06:35 PM, a spus:

La varsta de 33 de ani , pe patul de moarte, omul ce la acel moment detinea cel mai mare imperiu cucerit vreodata, a demonstrat lumii ca in fata mortii, oricine ai fi, ai aceeasi importanta. Aflat departe de caa, pare-se ca ultima dorinta era doar sa isi revada mama, lucru care nu a mai fost posibil, dat fiind starea de sanatte care nu i-ar fi permis.
pe patul de moarte , si-a chemat generalii, impartasindu-le ultimile sale trei dorinte:

“Prima mea dorinta “,a spus Alexandru,”este ca doctorii sa-mi duca sicriul fara a fi ajutati de nimeni altcineva”.

”A doua dorinta este ca atunci cand imi duceti sicriul spre groapa,drumul spre groapa sa fie presarat cu aurul,argintul si pietrele pretioase pe care le-am adunat in razboaie.”

”A treia si ultima mea dorinta este ca mainile sa-mi fie lasate sa atarne in afara sicriului .”

Uimiti, generalii l-au intrebat care e rostul acestor dorinte. Alexandru le-a spus:

”Mi-ar placea ca lumea sa stie despre cele trei lectii pe care tocmai le-am invatat.Vreau ca doctorii mei sa-mi duca sicriul pentru ca oamenii sa realizeze ca doctorii nu pot vindeca orice boala.Ei sunt lipsiti de putere si nu pot salva un om din ghearele mortii cand ii suna ceasul”.

“A doua dorinta-drumul spre mormant presarat cu aur,argint si alte bogatii este pentru a aminti oamenilor ca nimic din aurul meu nu vine cu mine in mormant.E o pierdere de timp sa alergi dupa atatea bogatii.”

“Si a treia dorinta -mainile lasate sa atarne pe langa sicriu,e pentru a le arata oamenilor ca am venit cu mainile goale in aceasta lume si tot asa plec din ea.”

Ca e pura legenda sau adevar, nu vom sti niciodata. Dar cata morala ascund cuvintele unui mare om...

marturisesc ca nu am auzit de aceste 3 dorinte pana acum. de unde ai citit ?
0

#5 Utilizator offline   Isis_27 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-October 08

Scris 05 December 2008 - 10:14 PM

Alexandru era bisexual, a avut 3 neveste ...si nu cred ca s=ar fi casatorit cu Hefastion,iubitul sau..
0

#6 Utilizator offline   Rami 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 07 December 2008 - 04:04 AM

Vezi postareaRobin Hood_2008, la Dec 5 2008, 09:31 PM, a spus:

marturisesc ca nu am auzit de aceste 3 dorinte pana acum. de unde ai citit ?

Mi s-a povestit...
0

#7 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 07 December 2008 - 12:56 PM

Vezi postareaRavl, la Dec 7 2008, 09:48 AM, a spus:

nu aste e important. ai idee pe unde zac ramasitele lui ?

Aceasta postare a fost editata de Darianna: 27 May 2011 - 06:03 PM
Motiv editare: edit citat

0

#8 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 07 December 2008 - 05:35 PM

Vezi postareaRrami, la Dec 7 2008, 04:04 AM, a spus:

Mi s-a povestit...

Ţi s-a povestit o laie.Ai dat copy-paste de aici: http://ionescul.wordpress.com/2008/10/19/p...andru-cel-mare/

Ai omis intenţionat vreo 3-4 fraze.Ingenios.

Aceasta postare a fost editata de Alexeevna: 07 December 2008 - 05:35 PM

0

#9 Utilizator offline   Rami 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 07 December 2008 - 06:57 PM

Vezi postareaAlexeevna, la Dec 7 2008, 05:35 PM, a spus:

Ţi s-a povestit o laie.Ai dat copy-paste de aici: http://ionescul.wordpress.com/2008/10/19/p...andru-cel-mare/

Ai omis intenţionat vreo 3-4 fraze.Ingenios.

Mi-ar face placere sa constat ca ai capacitatea de a face mai mult decat critica gratuita.
Oricum, spor in continuare. :salut:
0

#10 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 08 December 2008 - 04:27 PM

Vezi postareaRobin Hood_2008, la Dec 7 2008, 12:56 PM, a spus:

nu aste e important. ai idee pe unde zac ramasitele lui ?

Tu ziceai de o legenda. Spune-o te rog...
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari