Votam uninominali... Si apoi cum?
Scris 22 November 2008 - 01:22 AM
Cum ne reprezinta un ales? ...conform uninominalului?
Sa presupunem ca alesul votat de mine este si cel castigator - deputat/senator la colegiul x.
Cum pot eu sa-i prezint alesului meu, dupa ce a fost validat ca senator sau deputat problemele din colegiu?
Pot sa-l intreb dupa alegeri, trag de maneca, la usa Senatului sau al Camerei Deputatilor ...asa cum faceam cand ne vizita in cartier, pe teren, daca nu face ce a promis in campania electorala?
fn
Scris 22 November 2008 - 10:25 PM
Sosele, canalizare, locuri de munca, etc. in urbea tac?
Pai alea s-au promis la alegerile locale!
Astia pe care trebuie sa ii alegi acum pot doar sa promita ca nu dorm in parlament, ca voteaza legi in interesul tau (ceea ce scuze ...nu as putea crede, din motive deja binecunoscute)....si atat!
Ce zici ... merita sa te duci sa-i votezi?
Scris 23 November 2008 - 10:44 AM
Despre promisiuni si altele, toate raman: POVESTI
POVEŞTI . . .
De o vreme lungă-ncoace
Mulţi ne spun mereu poveşti,
Ne sucesc, mintea ne-ntoarce
Mai ceva ca la Ploieşti.
Ne ameţesc cu Ordonanţe
Pline de încurcături,
Şi având doar rezonanţe
În celebre semnături.
Nu mai ştim de nici o lege
Înconjuraţi doar de fantasme,
Mintea nu le înţelege
Care-n fond sunt nişte basme
Scris 23 November 2008 - 10:52 AM
Scris 23 November 2008 - 10:59 AM
princessa, la Nov 23 2008, 12:52 PM, a spus:
Se prea poate sa ai dreptate colega
ISTORIE REPETATĂ
Se pare ca atunci când pierzi anumite facilităţi, începi sa cauţi pe cine poţi vinde? Aici pe INTERNET vizitatorii îşi pot spune durerile, necazurile, dar oare ne citeşte cineva? Mi-e tare frica de indiferenţa totală a celor care ne conduc. Nu trebuie sa exemplific, deoarece ar trebui să scriu prea multe pagini. In tot ce se întreprinde se încearcă a se arăta paiul din ochiul celuilalt, uitând de ceea ce are în ochiul său. Nu pot înţelege cum se vorbeşte de scăderea inflaţiei, dar preturile cresc? Se schimbă după fiecare guvernare procesele. Noi vă judecam pe voi, dar nu vă facem nimic. Si aşa se perpetuează un veşnic CERC VICIOS. Astfel nu se ajunge niciodată nicăieri. Asta convine de minune clasei noastre politice. Numai generaţia care se va naşte de acum încolo poate va reuşi să ajungă undeva pe un piedestal al DREPTĂŢII. Filozofia rămânerii conştiinţei în urmă cu 50 ani se pare că funcţionează perfect. Noi cei mai în vârstă nu mai sperăm ca vom ,,trăi bine''.
ASTA ESTE O SINTAGMĂ ELECTORALĂ, care a fost uitată deja pentru noi cei mulţi. Pentru ceilalţi e bine.
Scris 23 November 2008 - 09:53 PM
Dar este gresit sa crezi ca lumea are constinta ramasa in urma cu 50 de ani. Problema noastra este ca nu avem pe cine vota ... toate "partidele importante" sunt 0 barat ... daca nu ceva mai rau ...(adica mafie)!
... din aceasta cauza ar trebui sa le aratam cartonasul galben prin neprezentare la vot .... si sa le aratam ca nu putem botul la troaca lor murdara.
princessa, la Nov 23 2008, 10:52 AM, a spus:
Ai dreptate!
Orasenii isi vor cauta refugii in minivacante ...deci particiantii la vot for fi putini ...iar oamenii inapoiati din satele izolate in care nu se intampla nimic ...vor gasi o sansa sa alunge monotonia vietii lor cenusii mergand la vot dupa ce iasa din carciuma ... votand dupa toanele cele de dupa sticla de posirca bauta!
Scris 25 November 2008 - 07:42 PM
Sikaryan, la Nov 22 2008, 10:25 PM, a spus:
Sosele, canalizare, locuri de munca, etc. in urbea tac?
Pai alea s-au promis la alegerile locale!
Astia pe care trebuie sa ii alegi acum pot doar sa promita ca nu dorm in parlament, ca voteaza legi in interesul tau (ceea ce scuze ...nu as putea crede, din motive deja binecunoscute)....si atat!
Ce zici ... merita sa te duci sa-i votezi?
Sikaryan, eu o sa ma prezint la vot si o sa votez...este dreptul si okazia mea de a ma exprima.
Pacat ca studentii care invata in alt oras (stiu - astazi a hotarat guvernul sa plateasca deplasarea studentilor in orasul de resedinta pentru a vota) , cei care sunt in mars pe o nava maritima, militarii care nu sunt "acasa", cei care locuiesc cu viza de flotant in alte orase, romanii care lucreaza in strainatate si ...multi altii... nu o sa aiba posibilitatea - drept constitutional! - de a vota!
Nu s-a sesizat nici un partid sau parlamentar actual despre neconstitutionalitatea legi votului uninominal.
Daca votul electronic cu cartele de catre nepoate (vezi cazul Norica Nicolai) este ok...de ce nu se putea face vot electronic si prin internet pentru cei care nu sunt "acasa" pe 30 nov?
Scris 25 November 2008 - 10:12 PM
fnicolici, la Nov 25 2008, 07:42 PM, a spus:
Iti respect opinia, e dreptul tau...m-as fi dus si eu cu placere daca aveam macar optiunea sa aleg un manelist in loc de sarlatani politici... dar nu am decat varianta pe care o are vita ajunsa la abator ...sa isi aleaga in mod democrat ... macelarul!
Scris 25 November 2008 - 11:20 PM
Sikaryan, la Nov 25 2008, 10:12 PM, a spus:
Ai "puterea" de a pune in urna de vot un buletin nestampilat - adica nu votezi pe nimeni...ceea ce pentru actuali si viitorii alesi insemna un sut in dos.
Sutul in dos se contabilizeaza separat...si oricum nu o sa renunte viitori alesi la cele 40 de masini de "teren" cumparate pe sest de actuali cu numai 70.000 euro bucata...niste nesimtiti....nu ii intereseaza de o scoala care nu are bani sa-si plateasca o centrala termica...deoarece bugetul alocat invatamantului nu este acelasi cu cel alocat camerei deputatilor si senatorilor...nesimtiti...
Nesimtiti sunt si cei cu chiri platite de noi (prin taxe si impozite) chiar daca locuiesc in una din casele lor propietate personala...nesisimtiti care primesc bani de "prezenta" in parlament , senat...chiar daca lipsesc...
Nu cred ca o vreunul din urmatorii alesi o sa-si plece urechea la alegatorii din colegiul lui...nici nu are cum - o sa fie senator, deputat, cu birou propiu, secretare, paza la intrare, spor la salariu de antene de pe cladire, masina de teren de 70.000euro, masa la pranz la tarife de cantina saracilor.
In plus, fiecare ales, o sa trebuiasca sa faca diverse ca sa-si scoata banii investiti in campania electorala...
Scris 25 November 2008 - 11:46 PM
Asa sunt ca si voturile acordate aprtidelor fara sansa, ajung la redistribuire.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Corydalis | 83 | 11.258 |
|
cultura politica | Carrina_19 | 3 | 5.198 |
|
Cum vor impiedica americanii Iranul sa se inarmeze nuclear?
ce alternative poseda USA si Israelul? |
AmericanCoach | 10 | 7.297 |
|
Legiunea Straina.
ce stim despre ea: |
surcufft | 8 | 7.505 |
|
TVR fara constiinta -de Adrian Gurzau
TVR fara constiinta -de Adrian Gurzau |
gurzau | 0 | 1.740 |
Contact
Facebook