mica_curioasa, la Nov 24 2008, 07:51 PM, a spus:
de teorie suntem satui. ajuta-ne sa nu ne mai fie frig, foame, sete... sa ne iubim si sa nu mai fim egoisti.
Asta depinde de tine cat de deschisa esti... daca ai lasa egoul deoparte si te-ai deschide catre orice posibilitate atunci vei observa ca avem dreptate
mica_curioasa, la Nov 24 2008, 08:24 PM, a spus:
aplici ceea ce promovezi sau esti doar un tzap moralist?
Eu personal incerc sa aplic cat mai mult....
in asta consta elevarea...
mia b, la Nov 24 2008, 09:26 PM, a spus:
Nu am citit nici un comentariu dar dupa parerea mea sufletul este nemuritor. Cred in reincarnare si logica ei ma satisface perfect. Dupa ce ajungem precum un sfant nu ne mai reincarnam, ne contopim asa perfecti cu Dumnezeu sau cu energia suprema sau cu mama natura sau ...cum vrea sa-i zica fiecare.
exact... a deveni sfant este acelasi lucru cu mantuirea (iluminarea) , dar depide acum daca ne mai intrupam sau nu... teoretic trebuie sa atingem si eliberarea de ignoranta iar asta e ceva diferit...
alchmistii se foloseau de piatra filosofala ptr a deveni nemuritori(atata timp cat isi administrau din piatra filo in organism), iar aceasta nu oferea doar nemurire ci si purificare... astfel elevarea devenea mult mai usoara...si in loc sa te intrupezi de cate ori ar avea un om nevoie(la unii e mai putin , la altii mai mult, in functie de eforturile fiecaruia) ramai si faci totul intr-o zingura viata... cam asta e scopul nemuririi ( cere poate inceta in momentul in care doresti tu -daca vrei nai decat sa traiesti vesnic - cestia aia cu ii vezi pe toti cum mor... o sa ti se para pana la urma odata cu elevare un ciclu de elevare...si o sa spui ca este ceva normal, la fel ca tot sistemul asta...si o sa stai fara sa intervii... probabil ca o sa filosofezi despre fericire si mai stiu eu ce...)
PS: stim cu totii ca sufletul e nemuritor... aici e vb de nemurire fizica...
Sarah N...., la Nov 24 2008, 09:20 PM, a spus:
It all started when a group of scientists from the University of Texas found that adding an enzyme called telomerase to normal human cells allowed them to continue dividing 20 times longer—without triggering off tumors. What prompted the experiment was the discovery that portions of telomeres, the end parts of DNA strands, fall out with each cell division. When no telomere is left, the cell ceases to divide. Restoring it artificially could allow the cells to divide beyond the Hayflick limit.
Cheating nature, however, might not be that easy. While telomeres might keep the cells alive for a longer time, there is another clock ticking away in our body. The irony is, if we stop the clock, time may pass us by while we stand rooted to the crossroads of evolution, unable to move on. This time, the culprit is the DNA repair system in our body. The DNA in every cell is constantly being damaged and repaired. But like a faulty plumber, the repair process is far from perfect. "Aging is simply a byproduct of the repair deficit," says Roy L. Walford, a USA-based gerontologist. But the defect also leaves scope for mutation-and thus evolution. If we perfect the repair system, chances are we would remain as we are—till time itself ceases to be. Are we perfect enough to afford this risk?
Aici se mai tine cont si de catenele ADN-ului care s-a demonstrat inclusiv biologic ca sunt 12... din care 2 active... si 10 inactive care se vad foarte greu... si-au dat seama cand au observat in urma unui test de ADN ca un individ avea mai multe catene... Aceste catene se activeaza... si pe masua activarii lor creste capacitatea de gandire si ne folosim din ce in ce mai mult din creier (la fiecare catena activa a ADN-ului folosim aprox. 8% din creier , deci la 2 active folosim maxim 15-16%(cei super destepti) ceea ce s-a si demonstrat ). o sa postez ceva legat de ADN si catenele lui...
Aceasta postare a fost editata de Ingp: 24 November 2008 - 10:23 PM