sau Inregistrare

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Nemurirea fizica Ce parere aveti? Este posibila? Evaluare topic: - - - - -

#191 Utilizator offline   Bagherra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 08-September 06

Scris 08 March 2010 - 05:18 PM

Infinitus-ule,ce zici,bre? :cheer: Esti de acord cu ce sustine thunami?
Deh,nush ce sa zic;sunt biblii si biblii...
"Biblia necunoscuta" zicea altceva... :o: ce pare mult mai verosimil decit biblia...cunoscuta!
0

#192 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 21-September 04

Scris 09 March 2010 - 08:48 PM

Vezi postareathunami, la Feb 12 2010, 12:08 PM, a spus:

In concluzie, dupa aceasta ipoteza, intai a fost trupul, apoi sufletul, si abia apoi constiinta. Trupul si sufletul sunt primite (chipul si asemanarea), constiinta este dobandita (egoul).

Constiinta este egoul? :spiteful: Egoul este compus din acei multi de "eu" pe care ii purtam in interior si care pentru a supravietui ne fura din constiinta.Daca am fi constienti, am trai in prezent clipa de clipa, ceea ce nu se intampla.

Si pomul vietii reprezinta arborele sephirotic, nici pe departe ce vrei tu sa reprezinte.
0

#193 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 11 March 2010 - 12:16 AM

Vezi postareamalitzia, la Mar 9 2010, 08:48 PM, a spus:

Constiinta este egoul? :spiteful: Egoul este compus din acei multi de "eu" pe care ii purtam in interior si care pentru a supravietui ne fura din constiinta.Daca am fi constienti, am trai in prezent clipa de clipa, ceea ce nu se intampla.

Si pomul vietii reprezinta arborele sephirotic, nici pe departe ce vrei tu sa reprezinte.

Asa ai citit despre constiinta?... Nu conteaza unde, oricum sunt morti...
Egoul e unic, perceptia e diferita. Egoul este muritorul in starea sa de nedumerire. El este o variabila, ci nu o multime. Acei multi de "eu" sunt doar ratacirile necunoasterii. Nu e nimeni in tine care incearca sa supravietuiasca in lupta cu tine. Acele aparente "eu-ri" sunt stari inferioare ale spiritului, lipsa de educatie spirituala, risipirea potentialului in anarhia instinctelor. E o singura constiinta, dar trebuie munca pentru a o ordona si a o stapani. Abia apoi vin ratiunea si intelepciunea. Dupa intelepciune vine adevarata trezire, nu dupa lectura a doua trei carti. Si dupa trezire incepe drumul spre adevar. Dar cum oamenii care ating intelepciunea confunda aceasta stare cu adevarul, ei mor adormiti, rataciti in iluzia ordinii. Deci a fi constient e departe de ceea ce crezi tu.

Arborele cabalei sau al lui Sephirot este o inventie interesanta, ca si religia evreilor de altfel. Se numeste pom pentru ca preia ceva din strafundul infinitului, transforma si inunda infinitul cu viata in toate formele de manifestare posibile. Insa nu e un pom si nici pe departe nu arata ca un pom. E o metafora neinteleasa de mii de ani si in jurul acestei greseli s-au creat religii si culte.
Viata vesnica poate exista in orice forma, totul e sa gasim echilibrul. Atunci cand circuitul vital nu e perfect se consuma mai mult decat se primeste, deci viata se stinge treptat.
0

#194 Utilizator offline   MARIANABLANK58 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 18-January 06

Scris 11 March 2010 - 12:53 AM

Interesant subiectul
Cum de te-ai gindit la el?
Ar fi o posibilitate prin clonarea organelor deteriorate.
Sau excluderea mincarii preparate la foc care contin dioxina.
De cind omul a descoperit focul a inceput sa imbatrineasca si i s-a scurtat viata.
Omul s-a nascut nemuritor dar a autat moartea ca pe un refugiu.
0

#195 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 11 March 2010 - 08:41 AM

Vezi postareathunami, la Mar 11 2010, 12:16 AM, a spus:

Asa ai citit despre constiinta?... Nu conteaza unde, oricum sunt morti...
Egoul e unic, perceptia e diferita. Egoul este muritorul in starea sa de nedumerire. El este o variabila, ci nu o multime. Acei multi de "eu" sunt doar ratacirile necunoasterii.......

Arborele vietii este Fiinta, care este alcatuita din mai multe parti. Fiecare om isi are arborele sau sephirotic, fiecare planta, animal, mineral, atom. Noi nu sutnem doar un simplu suflet cu un corp. Fiinta noastra are mai multe parti, care incearca sa ne ajute pe drumul norstru spre autorealizare. Suntem un mic univers, chiar in starea la care am ajuns nu mai percepem decat corpul fizic. Ficecare om are Mama interioara personala, Tata interior etc. Aceste partii ale Fiintei le gasim reprezentate simbolic in arborele sephirotic.

Constiinta ne da cunoasterea integrala a ceea ce este, unde este, a ceea ce realmente se stie, a ceea ce realmente se ignora. Facultatea constiintei ne permite sacunoasterea de noi insine. La stadiul in care am ajuns constiinta noastra in mare parte a timpului doarme. Nu confunda Constiinta cu functiile psihologice, ganduri, sentimente, impulsurii motrice si senzatii.
0

#196 Utilizator offline   thunami 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-October 05

Scris 11 March 2010 - 11:03 AM

Vezi postareamalitzia, la Mar 11 2010, 08:41 AM, a spus:

Arborele vietii este Fiinta, care este alcatuita din mai multe parti. Fiecare om isi are arborele sau sephirotic, fiecare planta, animal, mineral, atom. Noi nu sutnem doar un simplu suflet cu un corp. Fiinta noastra are mai multe parti, care incearca sa ne ajute pe drumul norstru spre autorealizare. Suntem un mic univers, chiar in starea la care am ajuns nu mai percepem decat corpul fizic. Ficecare om are Mama interioara personala, Tata interior etc. Aceste partii ale Fiintei le gasim reprezentate simbolic in arborele sephirotic.

Constiinta ne da cunoasterea integrala a ceea ce este, unde este, a ceea ce realmente se stie, a ceea ce realmente se ignora. Facultatea constiintei ne permite sacunoasterea de noi insine. La stadiul in care am ajuns constiinta noastra in mare parte a timpului doarme. Nu confunda Constiinta cu functiile psihologice, ganduri, sentimente, impulsurii motrice si senzatii.

Aceste teorii sunt interesante si logice dar nejustificate. Au fost create prin gandire, ci nu prin revelatie. Sunt si cunostinte revelate, dar putine sunt intelese. Spui chestia cu fiinta de parca ar fi o lege a naturii. Dar nu e asa, nici pe departe. Se poate spune metaforic ca avem un arbore, iar existanta este o padure ezoterica. Fiinta noastra nu are mai multe parti, ci doar una. Noi percepem mai multe parti. Energia pe care o folosim, insa, are mai multe stari, sa zicem, "de agregare". Constiinta exista atata timp cat exista nestiinta. cand apare trezirea si absorbtia in adevar constiinta dispare. Constiinta este nivelul inferior de perceptie. Toate teoriile emise in starea de constiinta sunt doar ipoteze, iar majoritatea sunt false. In religia crestina este mentionata o stare superioara celei de constiinta, numita credinta, care este intermediara intre constiinta si adevar, In starea de credinta acele parti ale entitatii umane incep sa se contopeasca, iar in starea de adevar ele se uniformizeaza si devin "materie" pura, adica o chestie dincolo de energie. Sufletul nu e energie, e o stare pe care inca nu o putem defini pentru ca nu o cunoastem. Materia si energia sunt puncte de trecere, stari de agregare ale vietii.

Cat despre treaba cu Mama, Tata etc. - teoriile dualiste primitive. Bina-rau, plus-minus, pozitiv-negativ, masculin-feminin, ying-yang etc. sunt doar stari ale constiintei de care trebuie sa trecem. Noi nu incercam decar sa anihilam una prin alta sau sa le echilibram. Nu e bine asa. trebuie pur si simplu contopite.

Vom putea sa stapanim fizica universala si sa fim imuni la transformari atunci cand trecem intr-o stare de perceptie superioara, care ne transforma - o noua materie si o noua energie. Asta e credinta. Asta inseamna ca devenim imuni la "mediu" si incepem sa influentam noi structurile materiale si energetice din jurul nostru. Cam asta ar fi si povestea cu 2012. Numai ca nu intelege multimea. Toti se grabesc sa boceasca sfarsitul etc. este un sfarsit, dar al unei stari a vietii. Au atins cativa oameni un nivel de credinta suficient pentru a influenta starea vietii la nivel global. De fapt se creeaza nivelul care lipseste pe scara devenirii: nivelul 9: RENASC ZEII. Acest nivel s-a pierdut de mult din cauze pe care nu le cunosc pe deplin (se stie ceva despre fenomenul Babel, dar nu e interpretat corect). Pana acum se putea ajunge maxim pe nivelul 8 (cal atins de Isus al crestinilor in viata de om). Nivelul 9 l-a atins prin inviere. Iar prin inaltare s-a intors la 0 (absolutul). Din cate stiu nu erau 10 oameni pe nivelul 7 acum cativa ani. Nu se stie cati sunt pe 8. Probabil ajunge sa fie cate unul pe fiecare 8 (sunt trei de :spiteful: (vezi treimea, trei rastigniti, trei zile in iad, trei ispite - pragurile de trei sunt cele mai puternice). Asta e drumul pazit spre "pomul vietii": nivelul 9. 2012 inseamna de fapt ca avem nemuritori printre noi.
0

#197 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 11 March 2010 - 11:45 AM

Vezi postareathunami, la Mar 11 2010, 11:03 AM, a spus:

....
Probabil ajunge sa fie cate unul pe fiecare 8 (sunt trei de :spiteful: (vezi treimea, trei rastigniti, trei zile in iad, trei ispite - pragurile de trei sunt cele mai puternice). Asta e drumul pazit spre "pomul vietii": nivelul 9. 2012 inseamna de fapt ca avem nemuritori printre noi.

thumani, nici ceea ce afirmi tu nu poate fi demonstrat. Dar acele terorii logice (asa cum le definesti tu) sunt constatari ale realitatii, prin experienta directa, nu din carti scrise de oameni care nu au ce face cu viata lor. Nu inteleg ce vrei sa spuii cu nivele astea, probabil ca te referi la Cele 9 Ceruri, care sunt si ele reprezentate in Arborele Sephirotic. Si da, daca ajungi la Sephirotul Kether, esti un om in adevaratul sens al cuvantului, devenind nemuritor. Stii unde suntem noi acum (mare majoritatea) ? La "Nivelul 0" ...Stii cat ai de munca ca sa ajungi macar la" Nivelul 1"? Sa nu visam la 8, 9 ...

Nu am nevoie sa creda cineva ce spun, eu doar spun...poate o avea careva candva urechi sa auda si sa-si faca un mare bine.

Aceasta postare a fost editata de malitzia: 11 March 2010 - 11:49 AM

0

#198 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 19 March 2010 - 04:16 PM

apropo de nemurire fizica...am citit un articol pe un site...este vorba de o specie de meduza care are capacitatea de a se regenera pe perioade foarte mari de timp...dupa ce imbatraneste ,reuseste sa-si manipuleze ADN-ul si reintinereste din nou...tare nu?sunt oameni care pot face asa ceva...o meduza poate....sa se reintinereasca....:)
0

#199 Utilizator offline   Deceneus 

• doar io
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-February 09

Scris 19 March 2010 - 04:34 PM

Am vazut si eu un reportaj legat de meduza aia.
Ma gandesc ca daca poate meduza sa faca asa ceva, teoretic ar trebui sa putem si noi. Intrebarea este CUM sa facem lucrul asta?

Aceasta postare a fost editata de Deceneus: 19 March 2010 - 04:41 PM

0

#200 Utilizator offline   DrunkPunk 

• Donator de Organ
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-May 07

Scris 19 March 2010 - 05:50 PM

Vezi postareaDeceneus, la Mar 19 2010, 04:34 PM, a spus:

Am vazut si eu un reportaj legat de meduza aia.
Ma gandesc ca daca poate meduza sa faca asa ceva, teoretic ar trebui sa putem si noi. Intrebarea este CUM sa facem lucrul asta?

nu putem, din doua motive.
in primul rand ca meduza nu rationeaza si acel lucru se intampla fiindca asa vrea mama natura, iar noi,rationam, si ne impotrivim propriei noastre naturi.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 26 Pagini +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Blestemele
Adevar?Minciuna?Realitate?Dovezi?
«Nsl»  174 14.754
Hot Topic (New) Atasamente O LUME ASCUNSA
Existenta unei civilizatii foarte avansate in interiorul Pamantului
scorpionhunter  432 69.402
Hot Topic (New) Atasamente Ierarhia si Manipularea Umanitatii Subliminal  423 33.444
Hot Topic (New) Poza din 1941 Lion79  30 5.010
Hot Topic (New) Atasamente Incalzirea globala NASTYPRIMUL  111 9.373